Meer

Sluiten

Alles over je ovale eettafel voor 4 personen

Table du Sud - Maakt jouw smaak

Het samenstellen van je nieuwe ovale eettafel is een groot gedeelte van de voorpret. Zeker als je ziet dat er ongelooflijk veel opties zijn om je aanwinst vorm te geven. In onze hypermoderne werkplaats gaan we met alle liefde voor je aan de slag om je eettafel tot leven te wekken. Weet je nog niet precies welke ovale eettafel het moet worden?

Dan zit je goed op deze uitgebreide pagina. In deze blog gaan we namelijk dieper in op het kopen van een ovale eettafel voor 4 personen. Vind je het leuk om zelf te experimenteren met verschillende designs, kleuren en materialen? Ga dan aan de slag met onze speciale 3D configurator.

Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ovale eettafel 4 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ronde tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ovale eettafel van 160x90 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 160x90 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.

Ovale eettafel 160 cm

Onze eettafels worden zoals gezegd in onze eigen werkplaats gefabriceerd en dat betekent dat je veel vrijheid hebt bij het kiezen van de juiste maten en randafwerkingen. Of het nu gaat om een compacte tafel of een flinke eettafel voor het hele gezin: we hebben wat je zoekt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een relatief kleine eettafel? Dan adviseren we je om te kiezen voor een eettafel met een lengte van 160 cm. De minimale breedte die wij geschikt achten ligt dan op 90 cm. Dit zijn wat ons betreft de minimale afmetingen die je aan moet houden als je dagelijks 4 mensen aan je eettafel wil laten zitten. Tip: we hebben in totaal vier verschillende vormen die we onder de noemer ‘ovaal’ plaatsen. Nieuwsgierig? Check dan ook even onze Deens ovale, half ovale en halve cirkel eettafels. Dit zijn varianten op standaard ovaal. In de blog over de 4 ovale vormen vind je de verschillen in een handig overzicht. 


Ovale eettafel 180 cm

Uiteraard hebben we ook iets ruimere varianten als je een eettafel voor 4 personen wil aanschaffen. Bij een stapje groter kom je dan uit bij een lengte van 180 cm. Hierbij heb je dan ook de mogelijkheid om de breedte van de tafel mee te laten groeien. Er is geen vast advies voor de breedte van je eettafel als je voor 180 cm kiest. Je kunt voor 90 cm gaan, maar 100 cm is ook een goede maat voor deze tafelbladlengte. Tip: bij een ovale tafel heb je in geval van nood altijd de mogelijkheid om eetkamerstoelen te plaatsen aan de kopse kant. Ben je van plan om dit geregeld te doen? Wellicht is een Deens ovale eettafel van 180 cm dan een optie voor je. Bij Deens ovaal zijn de kopse kanten recht afgewerkt zodat er twee volwaardige zitplaatsen ontstaan. 

Ovale eettafel 200 cm

De grootste passende maat die we adviseren voor een ovale eettafel voor 4 personen is 200 cm. Een tafelblad met een lengte van 2 meter geeft je veel opties als je graag ruim zit. De breedte van de eettafel kun je ook hier weer mee laten groeien als je dat fijn vindt. De minimumlengte is nog steeds 90 cm, maar een breedte van 110 en 120 cm is ook zeker mogelijk. Bij een tafelblad van 200 cm is het zelfs mogelijk om standaard zes eetkamerstoelen te plaatsen. Let op: kies dan wel voor eetkamerstoelen zonder armleuning. Deze stoelen nemen iets minder ruimte in en zo heeft iedereen genoeg plek om te zitten zonder dat je elkaar hindert bij het eten, bijvoorbeeld.

Zie hier een ovale eettafel van 180x100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 180x100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Ovale eettafel 4 personen | Table du Sud

Ruimte achter je ovale eettafel

Zeker in het geval van een relatief kleine ruimte is het verstandig om zo efficiënt met de geboden ruimte om te gaan. Zo laat je geen meter onbenut en haal je het maximale uit je eetkamer of keuken. In het geval van een verhuizing kan het lastig zijn om de juiste maten van je nieuwe eettafel en de ruimte eromheen te bepalen. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig tussen de muur en de tafel? Wij adviseren om minimaal 70 cm ruimte te laten tussen de rand van je ovale tafel en de muur. Zo heb je de mogelijkheid om stoelen naar achteren te schuiven en achter mensen door te lopen zonder dat het een gedrang wordt. Extra tip: wist je dat onze ovale eettafels in verschillende materialen te koop zijn? Lees hier meer over ons eikenhout, notenhout en Fenix


Onderstellen voor een ovale eettafel voor 4 personen

In het geval van een ovale eettafel voor vier personen speelt het onderstel een nog grotere rol dan normaal. Deze eettafels zijn vrij compact en dat betekent dat je extra goed op moet letten om iedereen genoeg beenruimte te geven. Gelukkig maken we de onderstellen ook zelf en zijn er genoeg varianten die perfect matchen met de wat kleinere maten. Kies bijvoorbeeld voor een ranke, centrale poot. Dit zijn enkele voorbeelden van eettafels met een goede poot voor een kleine ovale eettafel: ovale eettafel Aron en ovale eettafel Ludovic.

Ovale eettafel voor 4 personen zelf samenstellen

Een tafel bij Table du Sud kopen kun je op drie manieren aanpakken. Zo kun je rechttoe, rechtaan een eettafel in 2D samenstellen. Je geeft alle opties door door ze aan te klikken. Daarna gaan we voor je aan de slag in onze werkplaats om je nieuwe aanwinst tot leven te wekken. Een leukere optie is wat ons betreft de 3D configurator. Met de 3D configurator ga je stap voor stap op zoek naar je droomtafel. Bij iedere stap zie je meteen wat jouw keuze met het design van je mogelijke nieuwe tafel doet en zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. Tot slot kun je ook naar één van onze showrooms komen om een groot gedeelte van ons aanbod in levende lijve te zien. In alle showrooms staan onze experts voor je klaar om alle mogelijke opties aan je voor te leggen. Je bent van harte welkom in Utrecht, Rotterdam, Heeze (vlakbij Eindhoven) en Deventer. Voor een bezoek aan onze showrooms hoef je geen afspraak te maken.


Overige maten voor ovale eettafels

Wil je liever een grotere eettafel? Dat kan! Met het uitzoeken van de juiste tafels met de juiste specificaties helpen we je graag. Check onze blogs over ovale eettafels voor 6 personen en ovale eettafels voor 8 personen. 


Stel je ovale eettafel nu zelf samen in 3D

Wek je nieuwe eettafel met onze handige 3D configurator tot leven. Klik op de onderstaande knop en ga stap voor stap op weg naar een echte eyecatcher.


Ovale eettafel 4 personen | Table du Sud
Zie hier een ovale eettafel van 200x110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 200x110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.

Meer woonstijlen

Gebrek aan inspiratie? Lees dan onze inspiratie blogs!

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom