Meer

Sluiten

Lees hier alles over je ronde eettafel voor 4 personen

Alle handige tips op een rijtje

Het samenstellen van een ronde eettafel is leuk! Je kunt je eigen wensen doorgeven en wij gaan vervolgens voor je aan de gang om je droommeubel te realiseren in onze eigen werkplaats. Wellicht vind je het handig dat we je op weg helpen met enkele tips over je nieuwe aanwinst.

In deze blog gaan we dieper in op het kopen van een ronde eettafel voor 4 personen. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan! Wil je toch zelf in 3D je droomtafel samenstellen, klik dan hieronder!

Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ronde eettafel 4 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ronde tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ronde eettafel van 100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Ronde eettafel 100 cm

De maat van het tafelblad is één van de belangrijkste knopen die doorgehakt moeten worden. Sowieso is het een goed idee om thuis even met wat tape aan de gang te gaan zodat je precies weet hoe groot je ruimte is en wat de mogelijkheden zijn. In het geval van een compacte ronde eettafel van 100 cm kunnen we ons voorstellen dat je efficiënt gebruik wil maken van de beschikbare ruimte. We adviseren je om minimaal voor een ronde eettafel van 100 cm te kiezen als je plaats wil bieden aan drie tot vier personen. 

Let op: heb je draaistoelen of fauteuilstoelen? Dan hanteren we andere maten. Neem hiervoor contact met ons op of plan een interieuradvies bij ons in.


Ronde eettafel 110 cm

We willen hier wel even vermelden dat we bij een ronde eettafel van 100 cm rekening houden met eetkamerstoelen zonder armleuning. Heb je robuuste eetkamerstoelen met armleuningen? Dan kun je beter in dit geval dan voor een ronde eettafel van 110 cm gaan.

Good to know: met de ronde eettafel van 110 cm wordt de doorsnede van het tafelblad bedoeld. Zo kun je thuis precies in kaart brengen welke ruimte je nodig hebt.

Ronde eettafel 120 cm

Wil je graag op safe spelen en wat ruimer kunnen zitten met 4 personen? Kies dan voor een tafelblad met een doorsnee van 120 cm. Je weet dan zeker dat je goed zit (haha). Bij deze maat heb je ook de ruimte om er een extra stoel bij te zetten als iedereen wat inschikt.

Daarnaast biedt een onderstel bij de doorsnede van 120cm je wat meer beenruimte. Dit heeft ermee te maken dat bij de maten 100cm, 110cm en 120cm gebruik wordt gemaakt van deze grootte van het onderstel. Onze tip hierbij is dus: kies voor een ronde eettafel van 120 cm als liever wat ruimer wilt zitten, mits de ruimte dit toelaat.  


Tabel 1: Hoeveel stoelen passen er aan een ronde eettafel voor 4 personen.
Doorsnede van de ronde eettafel Richtijn: aantal personen
Ronde eettafel 100 cm 4 personen
Ronde eettafel 110 cm 4 á 5 personen
Ronde eettafel 120 cm 5 personen


Kortom, een ronde eettafel van 120 cm is sowieso een succes. Deze maat is dan ook in onze ogen de beste maat voor een ronde eettafel voor 4 personen.

Zie hier een ronde eettafel van 110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
 ronde=" />

Ruimte achter je ronde eettafel 

Je weet nu welke maat je nodig hebt. Probeer ook de rest van de ruimte goed te visualiseren. Zo heb je vanaf de rand van je tafel ongeveer 70 cm nodig om eetkamerstoelen naar achter te kunnen schuiven en om te lopen. Tip: we verkopen ook onderhoudsmiddelen voor alle materialen.


Passend onderstel voor je ronde eettafel van 4 personen

Een tafelblad van een ronde eettafel voor 4 personen is relatief klein. Dat betekent dat het onderstel nóg belangrijker is. Sommige onderstellen hebben namelijk onderdelen die mogelijk contact maken met de benen van iemand die aan tafel zit. Probeer hier goed rekening mee te houden tijdens het samenstellen van je tafel! 

Ronde tafel 4 personen zelf samenstellen?

Wist je dat je je nieuwe ronde eettafel gewoon op je luie stoel samen kunt stellen? Hiervoor hebben we een speciale 3D configurator ontwikkeld waarmee je in alle rust, alle opties kunt bekijken. Na even sleutelen ontstaat je ronde tafel vanzelf! Wil je passend advies van één van onze experts? Kom dan langs in één van onze showrooms in UtrechtHeeze, Rotterdam of Deventer!


Zie hier onze andere maten ronde tafels

Wil je liever een wat grotere eettafel? Dat kan natuurlijk ook. Check dan onze blogs over ronde eettafels voor 6 personen en ronde eettafels voor 8 personen. Hier ontdek je de perfecte afmetingen van deze eettafels. 


Zelf je ronde eettafel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.


 ronde=" />
Zoie hier een ronde eettafel van 120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 5 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Alle ovale eettafels op een rijtje

Wat is jouw favoriet?

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom