Meer

Sluiten

Showroom Utrecht, Deventer en Heeze aankomende zondag (01-10) geopend!

Onze showrooms in Utrecht, Deventer en Heeze zijn zondag 01 oktober geopend. Kom gezellig langs voor passend interieuradvies én om alle meubels te bekijken! Klik hier voor onze openingstijden

message icon

Lees hier alles over je ronde eettafel voor 4 personen

Alle handige tips op een rijtje

Het samenstellen van een ronde eettafel is leuk! Je kunt je eigen wensen doorgeven en wij gaan vervolgens voor je aan de gang om je droommeubel te realiseren in onze eigen werkplaats.

Wellicht vind je het handig dat we je op weg helpen met enkele tips over je nieuwe aanwinst. In deze blog gaan we dieper in op het kopen van een ronde eettafel voor 4 personen. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan!

Op deze afbeelding is te zien welke tafel passen binnen de categorie ronde eettafel 4 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ronde tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Deze afbeelding laat een ronde eettafel van 100cm zien. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Op deze afbeelding is een ronde eettafel van 100cm te zien. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Ronde eettafel 100 cm

De maat van het tafelblad is één van de belangrijkste knopen die doorgehakt moeten worden. Sowieso is het een goed idee om thuis even met wat tape aan de gang te gaan zodat je precies weet hoe groot je ruimte is en wat de mogelijkheden zijn. In het geval van een compacte

ronde eettafel van 100 cm kunnen we ons voorstellen dat je efficiënt gebruik wil maken van de beschikbare ruimte. We adviseren je om minimaal voor een ronde eettafel van 100 cm te kiezen als je plaats wil bieden aan drie tot vier personen. 

Let op: heb je draaistoelen of fauteuilstoelen? Dan hanteren we andere maten. Neem hiervoor contact met ons op of plan een interieuradvies bij ons in.Ronde eettafel 110 cm

We willen hier wel even vermelden dat we bij een ronde eettafel van 100 cm rekening houden met eetkamerstoelen zonder armleuning. Heb je robuuste eetkamerstoelen met armleuningen? Dan kun je beter in dit geval dan voor een ronde eettafel van 110 cm gaan.

Good to know: met de ronde eettafel van 110 cm wordt de doorsnede van het tafelblad bedoeld. Zo kun je thuis precies in kaart brengen welke ruimte je nodig hebt.

Ronde eettafel 120 cm

Wil je graag op safe spelen en wat ruimer kunnen zitten met 4 personen? Kies dan voor een tafelblad met een doorsnee van 120 cm. Je weet dan zeker dat je goed zit (haha). Bij deze maat heb je ook de ruimte om er een extra stoel bij te zetten als iedereen wat inschikt.

Daarnaast biedt een onderstel bij de doorsnede van 120cm je wat meer beenruimte. Dit heeft ermee te maken dat bij de maten 100cm, 110cm en 120cm gebruik wordt gemaakt van deze grootte van het onderstel. Onze tip hierbij is dus: kies voor een ronde eettafel van 120 cm als liever wat ruimer wilt zitten, mits de ruimte dit toelaat.  

Kortom, een ronde eettafel van 120 cm is sowieso een succes voor. Deze maat is dan ook in onze ogen de beste maat voor een ronde eettafel voor 4 personen.

Deze afbeelding laat een ronde eettafel van 110cm zien. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Op deze afbeelding is een ronde eettafel van 110cm te zien. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
blog image 1

Ruimte achter je ronde eettafel 

Je weet nu welke maat je nodig hebt. Probeer ook de rest van de ruimte goed te visualiseren. Zo heb je vanaf de rand van je tafel ongeveer 70 cm nodig om eetkamerstoelen naar achter te kunnen schuiven en om te lopen. Tip: we verkopen ook onderhoudsmiddelen voor alle materialen.
Passend onderstel voor je ronde eettafel van 4 personen

Een tafelblad van een ronde eettafel voor 4 personen is relatief klein. Dat betekent dat het onderstel nóg belangrijker is. Sommige onderstellen hebben namelijk onderdelen die mogelijk contact maken met de benen van iemand die aan tafel zit. Probeer hier goed rekening mee te houden tijdens het samenstellen van je tafel! 

Ronde tafel 4 personen zelf samenstellen?

Wist je dat je je nieuwe ronde eettafel gewoon op je luie stoel samen kunt stellen? Hiervoor hebben we een speciale 3D configurator ontwikkeld waarmee je in alle rust, alle opties kunt bekijken. Na even sleutelen ontstaat je ronde tafel vanzelf! Wil je passend advies van één van onze experts? Kom dan langs in één van onze showrooms in UtrechtHeeze of Deventer!
Zie hier onze andere maten ronde tafels

Wil je liever een wat grotere eettafel? Dat kan natuurlijk ook. Check dan onze blogs over ronde eettafels voor 6 personen en ronde eettafels voor 8 personen. Hier ontdek je de perfecte afmetingen van deze eettafels. 

blog image 1
Deze afbeelding laat een ronde eettafel van 120cm zien. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Op deze afbeelding is een ronde eettafel van 120cm te zien. Deze eettafel bevat in totaal 5 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
instagram background

#Tabledusud

Show and share your style.

td-loading

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom