Meer

Sluiten

Alles over je ronde eettafel voor 8 personen

Ontdek alles over de maat van je nieuwe ronde eettafel

Heb je een groot gezin, of wil je simpelweg met lekker veel mensen kunnen genieten van het eten of een gezellige borrelavond? Dan is een relatief grote ronde eettafel voor 8 personen natuurlijk de oplossing. Maar waar moet je allemaal op letten als je op het punt staat om je ronde tafel te kopen?

In deze blog zoomen we dieper in op het samenstellen van een ronde tafel voor 8 personen. Zo kun je met een gerust hart de juiste keuzes maken en daarna… genieten van je droommeubel!

Wil je toch zelf in 3D je droomtafel samenstellen, klik dan hieronder!

Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ronde eettafel 8 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ronde eettafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ronde eettafel van 170 cm. Deze eettafel bevat in totaal 7 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 170 cm. Deze eettafel bevat in totaal 7 stoelen zonder armleuning.

Ronde eettafel van 170 cm

Het bepalen van de maat van een nieuwe eettafel is één van de belangrijkste knopen die doorgehakt moeten worden. Zeker in het geval van een verhuizing kan het lastig zijn om de perfecte afmetingen te vinden. Als je je huidige eettafel gaat vervangen weet je immers beter aan welke eisen je nieuwe aanwinst moet voldoen.


De maat van het tafelblad is waar het om gaat. Als je voor een ronde eettafel voor 8 personen wil gaan, is het belangrijk dat je voor een maat kiest waarbij iedereen comfortabel aan tafel kan zitten. Onze experts beschikken over jarenlange ervaring binnen de meubelbranche en adviseren om minimaal voor een ronde eettafel van 170 cm te kiezen. Dit komt doordat je bij onze ronde eettafel van 170 cm voldoende bewegingsruimte hebt en je dus geen zorgen hoeft te maken over onvoldoende beenruimte.


Ronde eettafel van 180 cm

We willen hierbij wel graag vermelden dat we bij een tafelblad van 170 cm rekening hebben gehouden met eetkamerstoelen zonder armleuningen. Eetkamerstoelen mét armleuningen nemen natuurlijk iets meer ruimte in en daarom adviseren we bij een dergelijke set altijd om voor een ronde eettafel van 180 cm te kiezen. Goed om te weten: met een ronde eettafel van 180 cm bedoelen we de doorsnede van het tafelblad. 

Let op: heb je draaistoelen of fauteuilstoelen? Dan hanteren we andere maten. Neem hiervoor contact met ons op.


Ruimte om de eettafel

Bij het kopen van een ronde eettafel voor 8 personen is het slim om je niet alleen te focussen op de maat van het tafelblad. Thuis wil je niet voor verrassingen komen te staan en daarom is het belangrijk om genoeg ruimte voor de tafel te reserveren. Voor de afstand tussen de rand van de tafel en de eventuele muur adviseren we om minimaal 80 cm te reserveren. Ga thuis even met wat tape aan de slag zodat je letterlijk ziet wat je van plan bent. Zo krijg je een goed beeld of je wensen tot de mogelijkheden behoren.

Hoeveel stoelen passen aan een ronde eettafel voor 8 personen?

Doorsnede van de ronde eettafel Richtijn: aantal personen
Ronde eettafel 160 cm 6 á 7 personen
Ronde eettafel 170 cm 7 personen
Ronde eettafel 180 cm 7 á 8 personen


Onderstel

Bij Table du Sud hebben we inmiddels een flink aanbod aan onderstellen gecreëerd. Dat betekent dat je ook op dit gebied veel vrijheid hebt. Bij een grote ronde eettafel voor 8 personen zal het niet snel het geval zijn, maar toch is het slim om een mogelijk gebrek aan beenruimte te voorkomen. Probeer je voor te stellen waar je de stoelen plaatst in combinatie met het door jou gekozen onderstel.

Tip: met onze 3D configurator stel je in een handomdraai een prachtig meubel samen. 


Eetkamerstoelen voor grote ronde eettafels

Wist je dat we bij Table du Sud ook een mooi aanbod eetkamerstoelen voor je hebben? Ook hier geldt: je bepaalt zelf alle details. Kies uit letterlijk tientallen verschillende kleuren, materialen en designs. Zo sla je een geweldige slag en haal je een mooie set in huis. Wil je graag passend advies voordat je iets koopt? Dat kan! In onze showrooms in UtrechtHeeze, Rotterdam en Deventer staan onze experts voor je klaar.


Zie hier onze andere maten ronde tafels

Ben je op zoek naar iets kleinere ronde eettafel? Ook die hebben we voor je. In onze blogs over ronde eettafels voor 4 personen en ronde eettafels voor 6 personen vind je de perfecte maten.


Zelf je ronde eettafel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.


Zie hier een ronde eettafel van 180 cm. Deze eettafel bevat in totaal 7 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 180 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel voor 8 personen. Het is een zwarte ronde eettafel met een O-poot.

Meer woonstijlen

Gebrek aan creativiteit? Lees onze inspiratieblogs.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom