Meer

Sluiten

Eikenhout

Eikenhouten tafel kopen? Ontdek alle opties

Een eiken tafelblad waarvan je de details zelf bepaalt én een stalen onderstel naar keuze om het helemaal af te maken. Bij Table du Sud kies je automatisch voor maatwerk uit eigen werkplaats.

En laat het fabriceren van een eikenhouten tafel met een stalen onderstel nu nét een van onze specialiteiten zijn! Op deze pagina lees je er alles over.

Bekijk producten

Scrollen

Eiken eettafel of tafelblad

Een eiken eettafel waaraan geleefd wordt en waar je ongelooflijk lang plezier van hebt. Met die doelstelling steken we onze handen voor jou uit de mouwen. Wist je dat je bij Table du Sud zelf de regisseur van je eiken eettafel bent? Geef je afmetingen, het soort eiken, de kleur en het onderstel aan ons door en wij gaan aan de slag om jouw droomtafel te maken. Om tot die perfecte tafel te komen inspireren we je graag met verschillende tips en andere handige weetjes. Tipje van de sluier: we verkopen ook losse eikenhouten tafelbladen.Soorten eiken

‘Eiken’ is een populaire term binnen de meubelwereld en dat zal nog wel even zo blijven. Eikenhouten tafels kunnen tegen een stootje en gaan lekker lang mee. Maar wist je dat je op het gebied van hout bij Table du Sud nog een keuze mag/moet maken? We doen er alles aan om de tafel te matchen met jouw wensen en de specifieke houtsoort bepalen is één van de details van jouw tafel die we daarvoor nodig hebben.Geleefd eiken

Fans van authentiek, landelijk en klassiek vinden in geleefd eiken waarschijnlijk precies wat ze zoeken. Geleefd eiken tafelbladen proberen we zoveel mogelijk in de originele staat te houden. Dat wil zeggen dat we noesten en scheuren lekker laten zitten. Uiteraard zorgen we er wel voor dat de randen en hoeken netjes zijn afgewerkt.Als we dieper op geleefd eiken ingaan, vallen er een aantal eigenschappen op. Zoals gezegd laten we de scheuren en noesten lekker zitten, maar dit betekent niet dat je een eikenhouten tafel koopt met extreem grote gaten/noesten. Bij geleefd eiken MIN zitten er dus geen grote scheuren in het hout. Bij ‘normaal’ geleefd eiken laten we de wat grotere scheuren wel zitten. Bij andere soorten eiken vullen we de noesten en scheuren op, maar bij geleefd eiken doen we dit niet. Er zijn echter uitzonderingen waarbij we toch besluiten om noesten of scheuren op te vullen. Dit doen we bijvoorbeeld met noesten die voor scherpe randjes zorgen. Nieuw eiken

Liever iets strakker, maar wel de uitstraling van écht hout? Kies dan voor nieuw eiken. Bij nieuw eiken zitten er noesten in het hout, maar deze vullen we wel voor je op. Je kunt ervoor kiezen om de noesten in de kleur van het hout op te vullen. Dit zorgt ervoor dat het tafelblad dus glad aanvoelt.

Als we de eigenschappen van nieuw eiken even op een rijtje zetten kunnen we stellen dat nieuw eiken geen scheuren heeft, maar soms wel kleine haarscheurtjes. Het tafelblad kán noesten bevatten, maar deze worden dan opgevuld. We werken met natuurproducten en daarom is de structuur van elke plank uniek.


Verfijnd eiken

Voor verfijnd eiken zoeken we speciale planken uit die zo min mogelijk noesten en scheurtjes bevatten. Niet iedere plank komt namelijk in aanmerking voor verfijnd eiken. Omdat we met een natuurproduct werken, kunnen we niet uitsluiten dat het eikenhout mini noestjes bevat. De maximale bladdikte is 4 cm. Als je kiest voor verfijnd eiken, weet je dus dat je een super strak blad in huis haalt.

 Verschillende kleuren eikenhout

Wanneer je aan eikenhout denkt, is de kans groot dat de typische houtlook op je netvlies staat. Dat betekent echter niet dat de eikenhouten tafels van Table du Sud standaard die kleur hebben. Bij ons heb je de keuze uit meer dan tien verschillende kleuren. Zo heb je de mogelijkheid om de kleur van je eikenhouten tafelblad te matchen met de rest van je interieur. 

Werking van ons eikenhout

We hebben het op deze pagina al vaker gezegd: hout werkt. Dit geldt dus ook voor ons eikenhout. Maar hoe zit dat precies en wat kun je verwachten? Ten eerste is het goed om te weten dat ons hout in optimale conditie gezaagd en gedroogd wordt. Dit gebeurt namelijk met een vochtigheidspercentage dat tussen de 8% en 12% ligt om het best mogelijke resultaat te behalen. Dit doen we onder andere om werking zoveel mogelijk tegen te gaan.Wat is werking eigenlijk? Onder werking verstaan we het kromtrekken, scheuren en krimpen van hout. Eikenhout neemt vocht op en laat het ook weer los. Dit in combinatie met flinke temperatuurverschillen en een niet ideale luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het hout als het ware wat gaat bewegen. 100% voorkomen is niet mogelijk, maar je kunt wel enkele voorzorgsmaatregelen nemen om de kans te verkleinen.De belangrijkste randvoorwaarde om werking tegen te gaan is een stabiele luchtvochtigheid in huis. Onze tafels gedijen het best met een luchtvochtigheid die tussen de 50% en 60% schommelt. Door je huis regelmatig te luchten en af en toe de ramen eens open te zetten, zorg je voor goede omstandigheden voor je eikenhouten tafel.

 

Goed onderhoud is belangrijk

Je gloednieuwe tafel wil je natuurlijk zo lang mogelijk in topconditie houden. Met een vochtige doek kun je veel vlekken meteen verwijderen. Let wel op met theezakjes, rode wijn en producten die kunnen oxideren. Gebruik onderzetters om vlekken te voorkomen. Om jarenlang te kunnen genieten van je eikenhout, is het slim om voor goed onderhoud te kiezen. We verkopen niet alleen tafels van topkwaliteit, maar ook onderhoudsmiddelen voor al onze verschillende materialen. Kies het onderhoudsmiddel dat bij jouw houtsoort past en ga voor het best mogelijke resultaat.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Wij planten bomen! 

Dít doen wij aan duurzaamheid.

keramiek Materialen-header-marmer fenix123 vissengraad notenhout beton tafelblad afwerking onderstel afw
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom