Meer

Sluiten

5 tips voor het kopen van een ovale eetkamerbank

Met deze tips & tricks haal je de ultieme ovale eetkamerbank in huis

Bij het inrichten of restylen van je eetkamer denk je misschien niet meteen aan een ovale eetkamerbank, maar wist je dat dit een van dé trends van het moment is? Met een ovale eetbank kies je voor verrassend en efficiënt.

Maar waar moet je precies op letten als je een ovale bank gaat kopen? Om je te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1:

Match de bank met de eettafel

Helemaal verliefd op een ovale eetkamerbank en kun je niet wachten om hem in je eigen huis te zien? Super! Zorg er wel voor dat je nieuwe bank goed matcht met de rest van je interieur. Zo staat een ovale bank goed bij een Deens ovale of ovale eettafel, maar niet bij een rechthoekige eettafel. 


Tip 2:

Kleur, kleur en nog eens kleur

Met een goed op elkaar afgestemde verzameling kleuren in huis creëer je perfectie. Het is daarom slim om goed na te denken over de kleur van je nieuwe bank. Zorg ervoor dat deze kleur goed aansluit bij de rest. Je nieuwe bank steelt de show in positieve zin en is dan verre van een buitenbeentje! Extra tip: licht doet veel met een kleur. Een blauwe bank kan heel licht ogen in een ruimte met veel zonlicht en juist wat donkerder in een ruimte waar de zon moeilijker een weg weet te vinden. 


Tip 3:

Meten is weten

Een cliché, maar toch echt waar. Het mooiste en beste resultaat bereik je als de lengte van je tafel goed matcht met de lengte van de bank. Om dat te realiseren moet je dus even met een rolmaat aan de slag! Als je een nieuwe ruimte in gaat richten is het aan te raden om de lengte van de tafel af te stemmen op de lengte van de bank. Bij de tafel heb je namelijk iets meer vrijheid als het aankomt op de afmetingen.

Tip 4:

Stem de eventuele bekleding af op je behoeften

Heb je huisdieren die hun weg naar de bank wel weten te vinden of jonge kinderen? Dan is het slim om voor bekleding te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Zo voorkom je blijvende vlekken of kleurverschillen. Tip: voor het schoonmaken hebben we onderhoudsmiddelen voor je. 


Tip 5:

Zitplaatsen

Zit je elke dag met een grote familie aan tafel of vaak maar met 2 of 3? De eetkamerbank maakt deel uit van het geheel als je kijkt naar het aantal zitplaatsen aan tafel. Moeten er minimaal 3 mensen kunnen zitten op de bank? Kies dan voor een ruime ovale eetbank zodat je nooit plaats tekort hebt.


Koop maatwerk

Tot slot nog een zetje in de goede richting. Bij Table du Sud hebben we van maatwerk onze specialiteit gemaakt en dat geldt dus ook voor onze eetkamerbanken. Zo hebben we Ovale eetkamerbank Nesu voor je, een bank die verkrijgbaar is in 4 lengtes. Op zoek naar een nieuwe ovale tafel? Check dan onze Deens ovale tafels en onze ovale tafels.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Ovale eettafels in alle soorten en maten

Ontdek de designs, kleuren en vormen

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom