Meer

Sluiten

Tip: rustig shoppen? Bezoek onze showrooms doordeweeks!

De meeste mensen bezoeken onze showrooms in het weekend. Wil je graag een iets rustigere shopbeleving? Kom doordeweeks langs!

Bezoek onze showrooms

message icon
profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Ontdek de 4 ovale vormen van Table du Sud

Lees meer over de eigenschappen van alle ovale vormen

Een ovaal tafelblad is op dit moment erg populair en dat is niet zo gek. Deze vorm brengt naast dat het weer eens ‘iets anders’ is, flink wat voordelen met zich mee. Maar wist je dat er vier verschillende vormen zijn waar je uit kunt kiezen als je je pijlen op een ovale eettafel hebt gericht?

Om je te inspireren zetten we ze in deze blog voor je op een rijtje. Misschien zit jouw nieuwe favoriete vorm er tussen! Spoiler: een ovale tafel doorbreekt de rechte lijnen binnen je interieur en zorgt dus voor welkome afwisseling.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Standaard ovaal

De meest klassieke vorm die je kunt kiezen is standaard ovaal. Dat betekent overigens niet dat je bij standaard ovaal niets te kiezen hebt. Integendeel! Je bepaalt zelf hoe slank of bol de vorm is en dus ook de ‘punt’ aan de kopse kant. Het is slim om aan het uiteinde goed rekening te houden met beenruimte, want die is daar bij de smallere tafels wat schaars. Daarnaast zijn ovale tafels gezelliger omdat ze zich beter lenen voor gesprekken aan tafel. Een ander voordeel is dat de vorm praktischer is als je te maken hebt met doorloopruimte.

Goed om te weten: de ovale vorm staat erg mooi, maar is natuurlijk wel een stukje kleiner dan het tafelblad van een rechthoekige tafel. Probeer hier zo goed mogelijk rekening mee te houden als je je definitieve maat gaat bepalen. Doorgaans kies je voor een ovale tafel dus een iets grotere maat. Op zoek naar advies? Ontdek onze knippatronen. Voorbeeld van een standaard ovale tafel: Eiken ovale eettafel GapDeens ovaal

Een van onze stokpaardjes van het moment: Deens ovaal.  Deens ovaal is klassiek ovaal met een verrassende twist. Dit tafelblad blijft iets langer breed en maakt dan ‘ineens’ een scherpe bocht naar binnen waardoor je als het ware een extra zitplaats creëert. Een praktische vorm dus! Bij het samenstellen van een Deens ovale eettafel kies je de lengte en de breedte in het midden. Voorbeeld: Deens ovale eettafel Lachaud.

 

Half ovaal

Een bijna rechthoekig ogende tafel, maar tóch ovaal. Als dat je doel is, vind je in half ovaal precies wat je zoekt. Je kiest zelf de lengte, breedte én kopmaat. Bij half ovaal houdt dit ook in dat je zelf de bolling van de vorm kiest. Bij een klein verschil in breedtes is de afloop dus een stuk subtieler dan bij een wat groter verschil. We adviseren je om een radius op de hoeken toe te voegen zodat de hoeken mooi rond worden afgewerkt. Kies uit een radius van 35 mm, 60 mm of 100 mm. Voorbeeld: Half ovale eikenhouten tafel Marly.


Halve cirkel

Een rechthoekige tafel met twee halve cirkels aan het eind. Dit is de beschrijving van een halve cirkel tafel. Hierbij is de lengte van de tafel kaarsrecht, maar het uiteinde dus bol. De breedte die je kiest, is dus ook meteen de diameter van die halve cirkel. Het is het mooist om de stoelen aan het rechte gedeelte van de tafel te plaatsen. Voorbeeld: een tafel met een lengte van 280 cm heeft een rechte lijn van 190 cm. Er gaat dus 2 x 45 cm af voor de halve cirkels. Wil je dit graag op beeld zien? Neem dan even een kijkje bij halve cirkel eikenhouten eettafel. De halve cirkel leent er zich perfect voor als je ruimte hebt voor de lengte, maar niet voor de volledige breedte. Een win-win als je graag ronde vormen in huis wil.Extra tips

Bij het kiezen van een nieuwe eettafel ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. We inspireren je graag zodat je de keuze kunt maken waar je écht blij van wordt. Twijfel je over de afmetingen van je nieuwe tafel? Lees dan onze blog over het ideale aantal stoelen aan tafel. Daarnaast hebben we iets handigs voor je ontworpen waarmee je thuis in alle rust kunt kijken hoe een (Deens) ovale tafel bij je staat zodat je de afmeting goed kunt matchen bij de rest van je inrichten. Check hiervoor ons speciale knippatroon.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Eettafels kleine ruimte Landelijke woonkamer tips Hotel chique inrichting Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips Wabi-sabi en Hygge Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel