Meer

Sluiten

5 tips voor het kiezen van je nieuwe U-bank

Haal je droombank in huis met onze tips & tricks

Een nieuwe U-bank koop je niet in een paar minuten. Je hebt als doel om een prachtig nieuw bankstel aan te schaffen waar je jaren van geniet. Maar waar moet je op letten als je op het punt staat om knopen door te hakken?

100% zekerheid kunnen we je niet garanderen, maar er zijn wel degelijk factoren waar je rekening mee kunt houden tijdens je zoektocht om je kans op succes te vergroten. In deze blogs hebben we de belangrijkste tips voor je verzameld.

Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud
Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud
Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1: meten is weten

Het klinkt als een enorm cliché, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Als je een versleten bank gaat vervangen heb je waarschijnlijk al een goed idee over de ideale grootte van je nieuwe aanwinst, maar bij een verhuizing kan dit wat lastiger zijn. Ga daarom met een rolmaat en tape aan de slag en breng in kaart wat de meest optimale maten van je nieuwe U-bank zijn.


Ben je van plan om een salontafel ‘tussen’ de U-vorm in te zetten? Reserveer dan minimaal 40 cm voor de ruimte tussen de bank en de tafel. Houd daarnaast goed rekening met de looplijnen om de bank heen en zorg dat er overal voldoende ruimte is. Probeer ook al te beslissen waar de bank precies komt te staan. Zo kun je makkelijker de juiste keuze gaan maken op het gebied van afmetingen. Extra tip: is een U-bank toch niet dé bank voor je? Neem dan ook eens een kijkje bij onze hoekbanken


Tip 2: match de bank met je woonstijl

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe U-bank ligt de focus uiteraard volledig op je nieuwe aanwinst. Toch is het ook slim om het overige gedeelte van je woonkamer mee te nemen als je beslissingen gaat maken. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer in industriële stijl? Kies dan voor een bank die hier ook in thuis past.


Wellicht ben je van plan om te gaan verhuizen en heb je nog geen keuze gemaakt op dit gebied. Lees dan eens onze pagina over de verschillende woonstijlen. Hier vind je uiteenlopende stijlen zoals Japandi, landelijk en modern, samen met alles wat daarbij komt kijken. Laat je inspireren en wie weet ontdek je je nieuwe favoriete stijl!


Tip 3: vergeet de juiste bekleding niet

Bij je nieuwe bank heb je waarschijnlijk al een nieuwe kleur in gedachten. Bij Table du Sud hebben we uiteraard alle kleuren voor je in petto, maar ook veel verschillende soorten bekleding. Dat betekent dat je lekker veel opties hebt, maar dat je even wat tijd moet steken in het maken van de juiste keuze.

Probeer helder te krijgen wat je precies verwacht van je bekleding. Wordt het sowieso tijd of ben je juist op zoek naar bekleding die uitblinkt op het gebied van onderhoud? De laatste optie is vooral een goed idee als je huisdieren en/of kinderen hebt. Kom je er niet helemaal uit? Bestel dan onze materialenkaart. Op deze kaart hebben we de populairste soorten bekleding voor je verzameld. Zo kun je thuis op je gemak bekijken én voelen welke variant bij je past.

Tip 4: kleuren in overvloed

Het kiezen van een kleur voor je nieuwe U-bank lijkt een fluitje van een cent, totdat je ál die opties ziet. Het hebben van veel mogelijkheden is hartstikke fijn, maar dat kan er wel voor zorgen dat de twijfel toeslaat. Sommige kleuren lijken veel op elkaar en dan komt het echt aan op de details.

Maar hoe kies je nu de perfecte kleur voor je nieuwe bank? Probeer ook hier het grote plaatje te bekijken. Zorg ervoor dat de door jou gekozen kleur goed aansluit bij je overige meubels en accessoires zodat er een mooi geheel ontstaat. Daarnaast is het slim om rekening te houden met het licht. Zet je de U-bank neer in een ruimte waar de zon vrij spel heeft? Dan kan een donkere kleur een stuk lichter voor de dag komen. Andersom werkt dit ook zo. Bij minder licht kan een kleur donkerder ogen.


Tip 5: kies voor ultiem maatwerk

Afmetingen, bekleding en kleur. Bij Table du Sud heb je heel wat te kiezen en dat is nog lang niet alles. Onze U-banken zijn in verschillende vormen te koop en staan bol van de details die je helemaal naar wens in kunt richten. Dat betekent dat je de regisseur van je eigen aanwinst bent en hem helemaal naar wens samen kunt stellen. 

In onze showrooms in Heeze, Utrecht, Rotterdam en Deventer staan onze experts voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuzes. Goed om te weten: in april hebben we onze grootste showroom in Utrecht uitgebreid met een gedeelte waar we ons focussen op alles voor de woonkamer. Hier maak je kennis met verschillende woonstijlen en meubels en accessoires die perfect bij elkaar passen. Zeker een bezoekje waard!

Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud
Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud
Tips voor het kiezen van je U-bank | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Laat je inspireren door alle banken

We hebben ze voor je verzameld

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom