Meer

Sluiten

Alles over je ovale eettafel voor 8 personen

Table du Sud - Maakt jouw smaak

Het samenstellen van een grote ovale eettafel voor 8 personen kan ervoor zorgen dat je voor enkele uitdagingen komt te staan. In ons geval heb je de keuze uit ongelooflijk veel opties en dat betekent dat je volledig vrij bent om je droommeubel tot in detail zelf samen te stellen. We snappen dat het lastig kan zijn om de laatste knopen door te hakken. Hier helpen we je graag mee.

In deze blog gaan we daarom dieper in op de verschillende maten die geschikt zijn voor ovale eettafels voor 8 personen. Vind je het leuk om vanuit je luie stoel zelf al wat designs en specificaties te bekijken? Ga dan aan de slag met onze eigen 3D configurator en wek je eettafel tot leven.

Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ovale eettafel 8 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ovale tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ovale eettafel van 280x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 280x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Ovale eettafel 280 cm

Onze ovale eettafels maken we voor je in onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze, niet ver van de plaats waar ooit de eerste Table du Sud eettafel is gemaakt. Deze werkplaats is uitgerust met een hypermodern machinepark en biedt onze vaklui de mogelijkheid om de meest uiteenlopende eettafels te maken. Hierdoor heb je bij het samenstellen van je nieuwe eettafel lekker veel opties. Een van de belangrijkste aspecten van een nieuwe ovale tafel is natuurlijk de maat. We adviseren je om minimaal voor een tafelblad van 280 cm te kiezen. Met deze afmeting weet je zeker dat alle stoelen (en mensen) genoeg ruimte hebben. Een ovale eettafel van 280 is relatief groot en dat betekent dat de breedte ook flink moet zijn om de balans intact te houden. Bij een tafelblad van 280 cm past wat ons betreft een breedte van 120 of 130 cm. Probeer thuis goed in kaart te brengen welke breedte het beste bij de ruimte past zodat je alle mogelijkheden van de eetkamer of keuken maximaal benut. Tip: je kunt bij ons ook eetkamerstoelen kopen en zelf samenstellen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Ovale eettafel 300 cm

Biedt jouw ruimte je de mogelijkheid om het allemaal nog iets groter aan te pakken? Dan is een ovale eettafel van 300 cm ook zeker een optie. Met een ovale tafel van 300 cm haal je een echte eyecatcher in huis waaraan je met het hele gezin, familie en vrienden geniet. Bij zo’n grotere tafel adviseren we wel om de breedte mee te laten groeien. Bij deze maat houdt dat in dat 120 cm zeker mogelijk is, maar dat je ook makkelijk voor een grotere maat kunt gaan. We adviseren je om voor 130, 140 of 150 cm voor de breedte te kiezen. Wist je trouwens dat we nog meer vormen voor je kunnen maken die onder de noemer ovaal vallen? Zo hebben we ook Deens ovale, half ovale en halve cirkel tafelbladen. Bekijk ze eens en laat je inspireren. Zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is zodat je de juiste keuze kunt maken. In onze blog over de 4 ovale vormen vertellen we je hier meer over en zie je meteen alle verschillen in een handig overzicht.


Ovale eettafel 320 cm

Dit is wat ons betreft de grootste maat die geschikt is voor een setup waarbij je zes eetkamerstoelen aan tafel plaatst. Ook hier heb je meerdere opties als het aankomt op de breedte. Sterker nog, een breedte van 120 cm is zeker mogelijk. Uiteraard kun je ook hier voor een grotere maat kiezen. Bij een tafelblad van 320 cm is het zelfs mogelijk om 10 stoelen te plaatsen. We willen je dan wel op het hart drukken om stoelen zonder armleuningen te gebruiken. Deze stoelen nemen iets minder ruimte in en daardoor kun je er precies 10 kwijt als je dat wenst.

Zie hier een ovale eettafel van 300x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 300x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Ovale eettafel 10 personen | Table du Sud

Kleine ovale eettafel voor 8 personen

Net als een kleine eettafel voor 6 personen, is het ook mogelijk om een kleine eettafel voor 8 personen te laten maken. In het geval van een ovale variant raden we je dan aan om voor een tafelblad van 260 cm te kiezen. Als je dit van plan bent, raden we je ook hier aan om voor stoelen zonder armleuning te kiezen. Brede stoelen met armleuning nemen simpelweg te veel ruimte in beslag.

Ruimte achter je ovale eettafel

Zeker in het geval van een relatief kleine ruimte, is het verstandig om zo efficiënt met de geboden ruimte om te gaan. Zo laat je geen meter onbenut en haal je het maximale uit je eetkamer of keuken. In het geval van een verhuizing kan het lastig zijn om de juiste maten van je nieuwe eettafel en de ruimte eromheen te bepalen. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig tussen de muur en de tafel? Wij adviseren om minimaal 70 cm ruimte te laten tussen de rand van je ovale tafel en de muur. Zo heb je de mogelijkheid om stoelen naar achteren te schuiven en achter mensen door te lopen zonder dat het een gedrang wordt. Extra tip: wist je dat onze ovale eettafels in verschillende materialen te koop zijn? Lees hier meer over eikenhout, notenhout en Fenix.


Geen voorraad, maar maatwerk!

Jouw mogelijke nieuwe eettafel halen we niet uit onze voorraad. Ehh, pardon? Nee, het klopt echt! Bij Table du Sud werken we zonder voorraad omdat er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn om een tafel samen te stellen. Dat betekent dat we speciaal voor jou aan de slag gaan om een 8-persoons ovale eettafel te maken.

Ovale eettafel voor 8 personen zelf samenstellen

Nadat je de maat van je tafelblad hebt bepaald, is het tijd om alle andere specificaties te bepalen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van onze 3D builder die we speciaal voor je hebben ontwikkeld. In deze 3D builder werk je stap voor stap toe naar jouw droommeubel. Denk hierbij aan het bepalen van het onderstel, de kleur van het tafelblad, het materiaal en de randafwerking. Uiteraard kun je ook langskomen om een gedeelte van ons aanbod in het echt te zien. Je bent van harte welkom in Utrecht, Rotterdam, Heeze (vlakbij Eindhoven) en Deventer. Voor een bezoek aan onze showrooms hoef je geen afspraak te maken. Wil je graag uitgebreid product- of interieuradvies? Dan kun je vrijblijvend een afspraak inplannen met een van onze experts. Maak hiervoor een showroomafspraak op een moment dat voor jou past. 


Geen voorraad, maar maatwerk!

Jouw mogelijke nieuwe eettafel halen we niet uit onze voorraad. Ehh, pardon? Nee, het klopt echt! Bij Table du Sud werken we zonder voorraad omdat er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn om een tafel samen te stellen. Dat betekent dat we speciaal voor jou aan de slag gaan om een 8-persoons ovale eettafel te maken.


Stel je ovale eettafel nu zelf samen in 3D

Voor het samenstellen van een nieuwe eettafel hoef je niet per se af te reizen naar één van onze showrooms. Speciaal voor de mensen die thuis graag experimenteren met kleuren, materialen en designs hebben we een 3D configurator ontwikkeld. Deze configurator is makkelijk in gebruik en stelt je in staat om stap voor stap een 3D meubel tot leven te wekken. 


Ovale eettafel 10 personen | Table du Sud
Zie hier een ovale eettafel van 320x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 320x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 10 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Liever een ronde tafel van 8 personen?

Ook die hebben we voor je!

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom