Meer

Sluiten

Tips voor het kiezen van je vloerkleed

Bring the perfect rug into your home with these tips!

Een vloerkleed kiezen lijkt erg makkelijk, maar op het moment dat je de knoop definitief door wil hakken kan het wel eens lastig zijn. Welke kleur past het beste bij mijn interieur? Welke vorm moet ik kiezen? En past een hoog- of laagpolig vloerkleed goed bij ons?

Dit zijn zomaar wat vragen die je tegenkomt als je je gaat oriënteren op een nieuw vloerkleed. We willen je graag helpen met het maken van de juiste keuze. In deze blog gaan we dieper in op het kiezen van een mooi vloerkleed.

Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud
Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud
Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Vorm

Als het aankomt op de vorm is het belangrijk dat deze goed aansluit bij je meubilair. Er zijn een aantal vormen en meubels die traditioneel goed matchen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel met daaronder een rond vloerkleed met een wat grotere diameter. Een rechthoekig vloerkleed past dan weer goed bij de traditionele rechthoekige eettafel.


Er zijn veel combinaties die je kunt maken. Heb je veel ronde lijnen in je ruimte? Dan is de kans groot dat een rond vloerkleed niet misstaat. 


Afmeting

De afmeting van een vloerkleed is en blijft een dingetje. Zeker als je ziet dat er meerdere opties zijn kan de twijfel toeslaan. Het is sowieso een goed idee om thuis even met een rolletje tape aan de slag te gaan. Plak de contouren van je ideale maat eens op de grond en ontdek welke maat daarbij hoort. Zo krijg je een goede indicatie van datgene wat je zoekt. 

In het geval van de woonkamer is het goed om te bedenken of je je vloerkleed onder of vóór je bank wil plaatsen. Dit heeft uiteraard invloed op de maat van je nieuwe aankoop. Ben je op zoek naar een vloerkleed voor onder je eettafel? Dan is het slim om minimaal 70 cm rondom de tafel te ‘reserveren’ voor extra ruimte. Zo voorkom je dat de stoelpoten niet op de randen van het vloerkleed komen te staan. 


Kleur

De vorm heb je afgevinkt, maar dan komt de kleur van je nieuwe vloerkleed meteen om de hoek kijken. Ook hier dompelen we je onder in meerdere opties. Maar welke kleur past nu het best bij je? Het is onmogelijk om 100% zekerheid te bieden als we kijken naar de kans op succes, maar er zijn wel degelijk een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden als je op zoek gaat naar het perfecte exemplaar.


Ten eerste is het slim om niet je volle focus op alleen het vloerkleed te leggen. Probeer zo goed mogelijk het totaalplaatje in de gaten te houden. Matcht de kleur die je voor ogen hebt met de bank, de salontafel en de rest van het interieur? Dan kan het bijna niet mis gaan!

Daarnaast is het ook aan te raden om het licht goed in kaart te brengen. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer waar zonlicht vrij spel heeft? Dan kan een relatief donker vloerkleed ineens een stuk lichter voor de dag komen. Andersom werkt dit ook zo. Bij wat minder licht kan een donkerblauw kleed ineens meer naar zwart neigen.

Hoogpolig of laagpolig?

Tijdens je oriëntatie naar een nieuw vloerkleed kom je de termen hoog- en laagpolig zeker tegen, maar wat betekenen ze eigenlijk? Deze twee termen hebben te maken met het materiaal waar het vloerkleed van gemaakt is. Een laagpolig vloerkleed is gemaakt van korte draadjes, terwijl een hoogpolig kleed is gemaakt van lange draden.


Om hier de juiste keuze te maken is het wellicht goed om even de voordelen tegenover elkaar te zetten. Een hoogpolig vloerkleed oogt knus, straalt warmte uit én geeft warmte. Met je blote voeten op een hoogpolig vloerkleed lopen voelt heerlijk zacht aan. Daarnaast valt vuil zoals zand minder op omdat dit wegzakt in het kleed. Daarnaast dempt een hoogpolig vloerkleed geluid.

Een laagpolig vloerkleed is vooral een slimme keuze als je kinderen en/of huisdieren hebt. Laagpolige vloerkleden zijn namelijk makkelijker schoon te maken. Daarnaast staan laagpolige kleden bekend om de strakke uitstraling en de uitgesproken kleuren. Deze komen wat beter naar boven vanwege de korte draadjes. Meubels verschuif je makkelijker op een laagpolig vloerkleed.


Extra inspiratie

Sta je op het punt om je woonkamer te restylen, of heb je een verhuizing in de planning staan? Dan heb je de vrije hand om je woonkamer helemaal naar smaak in te richten. Om je te inspireren hebben we de populairste woonstijlen voor je op een rijtje gezet. Van industrieel tot landelijk en nog veel meer.


Wil je onze vloerkleden en andere meubels eens in het echt zien? Dan is het goed om te weten dat showroom Utrecht wat dat betreft de place to be is. In april 2022 hebben we die showroom uitgebreid met een gedeelte waar we je kennis laten maken met álles voor de woonkamer. In onze grootste showroom staan onze medewerkers voor je klaar om je te helpen met je keuzes.

Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud
Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud
Tips voor het kiezen van een vloerkleed | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Een leuke salontafel op je vloerkleed?

We hebben ze voor je op een rijtje gezet

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom