Meer

Sluiten

Alles over je ovale eettafel voor 6 personen

Table du Sud - Maakt jouw smaak

Bij het samenstellen van een ovale eettafel voor 6 personen ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Als je veel opties hebt kan het lastig zijn om de juiste specificaties te vinden en laat dat nu net zo zijn bij Table du Sud: veel opties! Goed nieuws: we helpen je graag bij het samenstellen van je nieuwe droomtafel.

In deze blog gaan we dieper in op het kopen van een ovale eettafel voor 6 personen. Lees meer over de verschillende maten en opties die je hebt zodat je met een gerust hart de juiste keuze maakt. Vind je het leuk om zelf te experimenteren met het design van de tafel? Klik dan hieronder en ontwerp je eigen 3D ovale eettafel.


Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ovale eettafel 6 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een Deens ovale tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ovale eettafel van 220x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 220x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Ovale eettafel 220 cm

Nieuwe eettafels maken we zelf in onze hypermoderne werkplaats in Heeze. We hebben hier de volledige vrijheid om alle mogelijke designs uit te werken en dat betekent dat we je ongelooflijk veel opties aan kunnen bieden. Zo bepaal je de maten van je eettafel zelf, maar ook het materiaal, de kleur, het onderstel en de randafwerking. Als je op zoek bent naar een eettafel voor 6 personen heb je een aantal mogelijkheden op het gebied van de maat. Zo adviseren we je om minimaal voor een tafelbladlengte van 220 cm te kiezen als je vast zes eetkamerstoelen aan de tafel wil plaatsen. Je hebt qua breedte de keuze uit 100, 110, 120 en 130 cm. Probeer thuis goed uit te meten wat voor jou perfect is om de ruimte in je keuken of eetkamer perfect te benutten. 


Ovale eettafel 260 cm

De grootste maat die we adviseren voor ovale eettafels voor zes personen is 260 cm. Dit is een flinke tafel waarbij zes stoelen meer dan voldoende ruimte hebben. Voor deze lengte adviseren we je om voor een breedte van 110, 120 of 130 cm te gaan. Bij een eettafel van 260 cm is het zelfs mogelijk om acht mensen te plaatsen, maar we willen dan wel nadrukkelijk aangeven dat je dan stoelen zonder armleuningen gebruikt. Stoelen met armleuning nemen te veel plaats in.

Ovale eettafel 240 cm

Zoals gezegd is het benutten van de geboden ruimte een klus die tot veel profijt kan leiden.  Heb je iets meer ruimte te vullen en wil je bijvoorbeeld graag eetkamerstoelen met armleuningen aan de tafel plaatsen? Dan loont het zeker om voor een iets grotere maat te kiezen. Je komt dan automatisch uit bij een ovale eettafel van 240 cm. Om de balans tussen de lengte en breedte goed te houden, adviseren we om niet voor een breedte van 90 cm te kiezen. In dit geval kies je het best voor een breedte van 110, 120 of 130 cm. Tip: wist je dat er naast klassiek ovaal nog drie vormen zijn die onder de noemer ovaal vallen? Check onze Deens ovale, half ovale en halve cirkel eettafels. Wellicht zit je droomtafel ertussen!

Zie hier een ovale eettafel van 240x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 240x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Ovale eettafel 6 personen | Table du Sud

Kleine ovale eettafel voor 6 personen

Heb je de beschikking over beperkte ruimte of ben je simpelweg op zoek naar een zo compact mogelijke eettafel? Dan is het mogelijk over voor een eettafel van 200 cm te kiezen. We willen hierbij wel aangeven dat dit alleen mogelijk is als je eetkamerstoelen zonder armleuning hebt. 


Ruimte achter je ovale eettafel

Zeker in het geval van een relatief kleine ruimte is het verstandig om zo efficiënt met de geboden ruimte om te gaan. Zo laat je geen meter onbenut en haal je het maximale uit je eetkamer of keuken. In het geval van een verhuizing kan het lastig zijn om de juiste maten van je nieuwe eettafel en de ruimte eromheen te bepalen. Want hoeveel ruimte heb je eigenlijk nodig tussen de muur en de tafel? Wij adviseren om minimaal 70 cm ruimte te laten tussen de rand van je ovale tafel en de muur. Zo heb je de mogelijkheid om stoelen naar achteren te schuiven en achter mensen door te lopen zonder dat het een gedrang wordt. Extra tip: wist je dat onze ovale eettafels in verschillende materialen te koop zijn? Lees hier meer over eikenhout, notenhout en Fenix.


Overige maten voor ovale eettafels

Wil je liever een grotere of juist kleine eettafel? Dat kan! Met het uitzoeken van de juiste tafels met de juiste specificaties helpen we je graag. Check onze blogs over ovale eettafels voor 4 personen en ovale eettafels voor 8 personen.

Ovale eettafel voor 6 personen zelf samenstellen

Een tafel bij Table du Sud kopen kun je op drie manieren aanpakken. Zo kun je rechttoe, rechtaan een eettafel in 2D samenstellen. Je geeft alle opties door door ze aan te klikken. Daarna gaan we voor je aan de slag in onze werkplaats om je nieuwe aanwinst tot leven te wekken. Een leukere optie is wat ons betreft de 3D configurator. Met de 3D configurator ga je stap voor stap op zoek naar je droomtafel. Bij iedere stap zie je meteen wat jouw keuze met het design van je mogelijke nieuwe tafel doet en zo kom je dus niet voor verrassingen te staan. Tot slot kun je ook naar één van onze showrooms komen om een groot gedeelte van ons aanbod in levenden lijve te zien. In alle showrooms staan onze experts voor je klaar om alle mogelijke opties aan je voor te leggen. Je bent van harte welkom in Utrecht, Rotterdam, Heeze (vlakbij Eindhoven) en Deventer. Voor een bezoek aan onze showrooms hoef je geen afspraak te maken.


Stel je ovale eettafel nu zelf samen in 3D

Voor het samenstellen van een nieuwe eettafel hoef je niet per se af te reizen naar één van onze showrooms. Speciaal voor de mensen die thuis graag experimenteren met kleuren, materialen en designs hebben we een 3D configurator ontwikkeld. Deze configurator is makkelijk in gebruik en stelt je in staat om stap voor stap een 3D meubel tot leven te wekken.


Ovale eettafel 6 personen | Table du Sud
Zie hier een ovale eettafel van 260x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ovale eettafel van 260x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Liever een ronde eettafel?

Ook die hebben we voor 6 personen!

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom