Meer

Sluiten

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Kinderen en eettafels blijft toch een dingetje. Aan de ene kant wil je een prachtig meubel in huis halen en aan de andere kant wil je natuurlijk jarenlang genieten van je nieuwe aanwinst. Maar wat zijn de beste keuzes die je kunt maken als je een nieuwe eettafel gaat kopen als je kinderen hebt?

Goed nieuws: we hebben passende materialen voor je. In deze blog vertellen we je er meer over.

blog image 1
blog image 2
blog image 2

Bekijk producten

Scrollen

Eikenhouten kindvriendelijke tafels

Zoals je misschien wel weet werken we bij Table du Sud in onze eigen werkplaats met kwalitatief uitstekend eikenhout. Bij het samenstellen van je tafel kun je zelfs kiezen tussen drie verschillende soorten eikenhout: nieuw eiken, geleefd eiken en verfijnd eiken. Een tafelblad van verfijnd eiken bestaat uit speciaal geselecteerde planken die vrijwel geen noesten en scheurtjes bevatten. In het geval van kinderen is geleefd eiken wellicht de juiste optie. Bij deze planken laten we de noesten en scheurtjes gewoon zitten voor een landelijke look. 

Vergeet bij het samenstellen van je tafel niet om de juiste kleur te kiezen. In het geval van kinderen is het slim om voor een lichte kleur te kiezen. Hierop zijn eventuele gebruikerskrassen minder goed te zien. Daarnaast adviseren we om voor een geborsteld tafelblad te kiezen. Tip: met onze 3D configurator stel je je tafel helemaal zelf samen én zie je meteen het resultaat van je wensen. 

Fenix, een prachtig alternatief

Fenix is een dun plaatmateriaal voorzien van een nano-tech coating. Dit plaatmateriaal is gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, wat wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstralen.


Dit klinkt vrij technisch, maar de conclusie is dat Fenix krasbestendig is en tegen een stootje kan. Dat maakt dit veelzijdige materiaal geschikt voor gezinnen. Daarnaast is het goed om te weten dat we drie verschillende soorten Fenix hebben en dat Fenix in veel verschillende kleuren te koop is. Dat betekent dat er altijd wel een combinatie is te vinden die perfect aansluit op jouw wensen! Check daarom onze Fenix tafels.

Keramische tafels voor familie met kinderen

Wist je dat keramiek een goede optie is als je op zoek bent naar een tafel die tegen een stootje kan én die echt staat te shinen? Keramiek is een ijzersterk materiaal dat op het gebied van gebruiksvriendelijkheid enorm hoog scoort. Keramiek is krasbestendig en kan goed omgaan met ‘bedreigingen’ zoals een hete pan of glazen met hete thee. Kortom, de kinderen krijgen de kans niet om dit blad te beschadigen! Daarnaast is het goed om te weten dat je een keramische tafel zelf samenstelt. We hebben verschillende kleuren voor je in petto en dat in combinatie met verschillende onderstellen betekent dat er altijd wel een mix te vinden is die perfect aansluit op je smaak en de rest van het interieur. Check onze keramische eettafels en laat je inspireren. 

Advies van onze experts

Een nieuwe eettafel is nu eenmaal een flinke uitgave en dat is één van de redenen waarom je meteen de juiste keuze wil maken. Hier helpen we je graag mee. Voor het samenstellen van een tafel hebben we dus de 3D configurator ontwikkeld. Geef je wensen door en ontdek hoe je nieuwe tafel eruitziet. 


Uiteraard ben je ook welkom in één van onze showrooms in Heeze, Utrecht en Deventer. Hier staan onze experts voor je klaar om je te helpen met het doorhakken van knopen. Voor een bezoek hoef je geen afspraak te maken.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Deens ovale eettafels

Een ideale vorm voor gezinnen.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal - Table du Sud
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom