Meer

Sluiten

Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Tijdelijke banken actie: Ben jij toevallig op zoek naar de perfecte bank? Klik dan hier!

De bank "Storm" en "Poppy" verkrijgbaar in 3 kleuren zijn nu afgeprijsd!

Klik hier om de actie te bekijken

message icon

Onder het vergrootglas: onze randafwerkingen

Ontdek alle varianten

Bij een mooie eettafel moet alles kloppen zodat je er jaren van geniet. Bij Table du Sud kies je zoals je weet voor puur maatwerk. Dit komt bijvoorbeeld naar voren bij de randafwerking. Kies je voor een ‘gewone’ rechte rand, of wil je eens wat anders?

In deze blog laten we je zien wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je je nieuwe ontwerp nog beter aan laten sluiten op je smaak en de rest van het interieur.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Optie 1: standaard

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Heb je geen behoefte aan een afwijkend design als het aankomt op de randafwerking? Dan kies je voor standaard. Bij de standaard randafwerkingen worden eventuele scherpe randjes wel weg gefreesd, maar dat is dan ook het enige. De randen zijn dus recht. Tip: bij sommige eettafels is het mogelijk om voor een zwarte rand te kiezen. De hoeken zijn dan ‘gewoon’ recht, maar de zijkanten van het tafelblad zijn dan zwart. Dit kan een leuke optie voor je zijn als je de zwarte kleur van je onderstel wat opvallender terug wil laten komen. 

Optie 2: facet

Facet is wellicht een term die meteen een belletje doet rinkelen bij je. Bij ons is het één van de meest opvallende randafwerkingen die we voor je kunnen maken. Bij dit tafelblad laten we 12 mm ‘staan’. Dit is het bovenste gedeelte. De rest van de zijkant wordt weggefreesd onder een hoek van 60 graden. Dit kan in combinatie met een passend onderstel voor een prachtig geheel zorgen. Laat de opties op je inwerken en ontdek of het iets voor je is!

Optie 3: 20 graden

Dit in feite de gulden middenweg als je klassiek te ouderwets en facet net té vindt. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de gehele zijkant onder een hoek van 20 graden weg gefreesd. Optisch houd je zo de dikte van het blad in stand, maar als je wat dichter bij de tafel staat valt op dat de rand subtiel naar binnen afloopt. 

Extra tips
Hoe weet je nu zeker dat je de juiste keuze maakt? Die garantie kunnen we niet geven, maar er zijn zeker enkele stappen die je kunt ondernemen om de best mogelijke optie te vinden. Heb je bijvoorbeeld veel rechte lijnen en hoeken in je eetkamer of keuken? Dan is de kans groot dat een standaard randafwerking sowieso binnen je interieur past. Kies je voor een (Deens) ovaal tafelblad? Dan is facet een keuze die vaak gemaakt wordt vanwege de mooie match. Twijfel je nog over de randafwerking, kleur of het soort eikenhout van je nieuwe aanwinst? Kom dan eens langs in één van onze showrooms in Utrecht, Heeze of Deventer. Onze experts staan voor je klaar om je te voorzien van passend advies. Hier zie je de randafwerkingen in het echt en zo krijg je een beter beeld van wat er mogelijk is!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Creëer jouw droomtafel

Dit kan gemakkelijk in onze tafel configurator.

Ovale betontafel - header Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Styliste-sfeer header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-blog-suar cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
td-loading

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom