Meer

Sluiten

Randafwerking tafelblad: dit zijn de optiesn

Ontdek alle varianten

Perfectie zit in de details. Bij Table du Sud stel je je eettafel van top tot teen zelf samen. Een van de details waar je invloed op hebt is de randafwerking van je tafelblad. Maar wat houdt de randafwerking precies in en welke opties heb je als je op het punt staat om een eettafel te kopen?

In deze blog laten we je alle mogelijkheden zien zodat je met een gerust hart de juiste keuze maakt.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is randafwerking?

Misschien weet je niet precies wat we met randafwerking bedoelen. We bedoelen hiermee letterlijk de afwerking van de rand van je tafelblad. Het onderstel van je tafel heeft hier dus niets mee te maken. We maken onze tafels in onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze, wat betekent dat we veel vrijheid hebben bij het ontwikkelen van nieuwe designs en het maken van de nieuwste tafels. De randafwerking verzorgen we dus ook zelf! Tip: gebruik onze 3D configurator om je nieuwe eettafel samen te stellen. Hier vind je alle opties en dus ook onze randafwerkingen. We laten je hieronder graag zien welke randafwerkingen tot de mogelijkheden behoren.


Standaard randafwerking

Gewoon rechttoe rechtaan, zonder onnodige fratsen. Als dat je ding is zit je uiteraard goed bij Table du Sud. Bij de standaard randafwerking zorgen we er natuurlijk voor dat de eettafel netjes glad is, maar aan de randen doen we zo min mogelijk. Dit is de meest klassieke randafwerking die bestaat, en nog steeds razend populair in Nederlandse huishoudens! 


Facet 12 mm 60 graden

Dit is misschien wel de meest bijzondere randafwerking die we kunnen maken. Bij deze randafwerking loopt het tafelblad eerst nog op de klassieke manier 12 mm naar beneden, maar daarna wordt de rest afgewerkt met een hoek van 60 graden. Het tafelblad is aan de bovenkant dus een stuk groter dan aan de onderkant. Ben je overigens benieuwd naar het materiaal waarmee we werken? Lees dan alles over ons eikenhout en notenhout


20 graden

Dit is een subtiele randafwerking die niet meteen in het oog springt, maar die wel een bijzonder tintje aan je nieuwe aankoop geeft. Bij deze randafwerking loopt de rand in een hoek van 20 graden naar binnen. Ook hier is de bovenkant van het tafelblad qua oppervlakte dus groter dan de onderkant. In tegenstelling tot de facet 12 mm 60 graden tafelbladen heb je hier dus niet eerst een recht stukje rand.

20 graden inversed

Dit klinkt spannend, maar dat is het niet. Inversed is het Engelse woord voor omgekeerd en dat betekent dat je dus een omgekeerd 20 graden tafelblad in huis haalt. Met andere woorden: bij dit tafelblad is de bovenkant qua oppervlakte iets kleiner dan de onderkant. 


Bol

De bolle randafwerking is ideaal als je harde lijnen en rechte hoeken wil mijden. Bij deze randafwerking zijn de randen bol en dat zorgt voor een wat lossere, minder strakke uitstraling. 


Boomstamrand

Deze randafwerking is perfect geschikt voor fans van een natuurlijke look. Deze rand bestaat uit verschillende glooiingen die voor de boomstamlook zorgen. Goed om te weten: de kopse kanten zijn gewoon recht! Tip: we hebben drie soorten eikenhout voor je. In het geval van een boomstamrand kan geleefd eiken een mooie keuze voor je zijn. Bij deze variant laten we noesten en kleine scheuren gewoon zitten voor de meest natuurlijke uitstraling. Bekijk onze eikenhouten boomstamtafels ter inspiratie. 


Passend advies

Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Twijfel je over twee randafwerkingen? Of wil je graag eens met een expert overleggen? Dan is het goed om te weten dat onze showroommedewerkers voor je klaar staan om je te helpen met passend advies. In Heeze, Utrecht, Rotterdam en Deventer vind je een groot gedeelte van ons aanbod en hier maak je kennis met onze designs en materialen.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Creëer jouw droomtafel

Dit kan gemakkelijk in onze tafel configurator.

tuintafel-keramiek _DSF0130-W _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom