Meer

Sluiten

Tips voor het bepalen van de maat van je (Deens) ovale tafel

Hoe groot moet mijn tafelblad eigenlijk worden? Dit is één van de belangrijkste vragen waarop je een antwoord moet zien te vinden als je een nieuwe eettafel gaat kopen. We snappen dat het lastig kan zijn om deze knoop door te hakken en helpen je daarom graag met het nemen van de juiste beslissing.

In deze blog vind je een aantal bruikbare tips die ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Meten is weten

Een eeuwenoud cliché, maar toch echt de waarheid. Ga eens met je rolmaat aan de slag en breng je eetkamer of keuken goed in beeld door alle mogelijke afmetingen op papier te zetten. Zo weet je binnen een mum van tijd hoe lang je muren zijn, wat de mogelijke afstand is tussen de muur en nog meer cruciale maten. Wanneer je een oude eettafel gaat vervangen heb je al een goed beeld van wat de beste maat voor je is, maar bij een complete restyling of verhuizing is dit wat lastiger. In het tweede geval raden we daarom aan om alles goed op te meten.


Aantal personen

De maat is heilig, maar het aantal zitplaatsen is dat waarschijnlijk ook voor je. Weet je al hoeveel eetkamerstoelen je aan tafel wil hebben en hou je graag de mogelijkheid open om extra stoelen bij te zetten als er gasten komen? Dan is het slim om daar rekening mee te houden


Let bij het bepalen van de zitplaatsen goed op de beenruimte in combinatie met het onderstel en de ruimte tussen de eetkamerstoelen. Een eetkamerstoel met armleuning neemt wat meer ruimte in dan een exemplaar zonder. In onze blog over het aantal stoelen aan tafel geven we je meer tips. 

Onderstel

Zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen, speelt het onderstel wel degelijk een rol bij het bepalen van de maat van je nieuwe ovale tafel. Dit heeft te maken met de plaats van de poten en de plaats van de eetkamerstoelen. Je wil natuurlijk voorkomen dat één of meerdere mensen continu in aanraking komen met het onderstel van je tafel. Let daar goed op bij het bepalen van de maat van je tafel.


Deens ovaal of klassiek ovaal

Bij Table du Sud maken we Deens ovale eettafels én klassiek ovale eettafels. Bij een Deens ovale eettafel is de kopse kant recht waardoor er een volwaardige zitplaats ontstaat. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt en de kopse kant altijd wil gebruiken als plaats om aan te zitten. Op die manier ga je erg effectief om met de ruimte die je hebt. 


Knippatronen

Vind je het lastig om thuis te visualiseren wat je precies in huis gaat halen? Daar hebben we bij Table du Sud wat op gevonden: knippatronen. Dit zijn handige rollen waarin we in verschillende maten Deens ovale en klassiek ovale vormen op hebben geprint. Thuis kun je met een schaar je beoogde maat/maten uitknippen om zo letterlijk te zien hoeveel ruimte je tafel in gaat nemen. Nieuwsgierig? Bestel dan nu het ovale knippatroon. 

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat dacht je van keramiek?

Ontdek alle eettafels met een ovale keramisch tafelblad.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom