Meer

Sluiten

Ovale eettafels

214

Producten

Gekozen filters N/A

Filters

N/A Producten

Sorteer op

Aanbevolen

2 op een rij

spinner

Stel jouw favoriete ovale eettafel samen bij Table du Sud

Als je op zoek bent naar een mooie en praktische eettafel voor in huis, is een eettafel met ovale vorm misschien wel iets voor jou. Een ovale eettafel is niet alleen stijlvol en elegant, maar biedt ook verschillende voordelen ten opzichte van een rechthoekige eettafel. Zo creëert een ovale vorm een gezellige en intieme sfeer aan tafel, omdat iedereen elkaar goed kan zien en gemakkelijk kan aanspreken. Ook neemt een ovale eettafel minder ruimte in beslag dan een rechthoekige eettafel, terwijl je toch genoeg zitplaatsen hebt. Of je nu op zoek bent naar een houten ovale eettafel of juist een moderne design ovale eettafel, met een ovale vorm voeg je gegarandeerd een bijzonder element toe aan je interieur. Is hout echt je ding? Check dan onze notenhouten ovale eettafels en eikenhouten ovale eettafels

 

Zie jij een ovale tafel helemaal zitten? Zoek dan niet verder! Op deze pagina hebben we alle informatie over onze ovale eettafels voor je verzameld. We leggen je graag uit welke ovale vormen we voor je hebben en welke opties je nog meer hebt bij het samenstellen van je nieuwe aanwinst. Tipje van de sluier: we maken de tafel sowieso in onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze!
Zwarte ovale eettafel én tientallen andere kleuren

Als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe tafel, is er een kans dat je automatisch denkt aan een tafelblad met een typische houtkleur. Een houten eettafel heeft vaak een bruine kleur en uiteraard is dat een optie die we aanbieden. Maar wist je dat we meer dan tien kleuren eikenhout voor je in petto hebben? Dit zorgt ervoor dat er altijd een kleur is die goed aansluit op de rest van je interieur en je smaak. Dus, of het nu gaat om een zwarte ovale tafel of een Deens ovale tafel met een bijna witte kleur: het is allemaal mogelijk. Tip: Heb je moeite met kiezen? Check dan onze kleurstalenVerschillende ovale vormen

In onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze, onder de rook van Eindhoven, experimenteren we graag met designs, materialen en vormen. We hebben inmiddels vier verschillende vormen ontwikkeld die wat ons betreft goed aansluiten bij de klassieke ovale vorm. Zo hebben we Deens ovaal, een steeds populairdere vorm, zelf gerealiseerd en daarnaast hebben we half ovaal en halve cirkel voor je. Ben je benieuwd naar de verschillen? Lees dan onze blog over de 4 ovale vormen
Veelgestelde vragen over onze ovale eettafels

 
 

Wat is het voordeel van een ovale eettafel?

Een ovale eettafel is een praktische vorm voor een relatief grote ruimte omdat je desgewenst op de kopse kanten stoelen kunt plaatsen. Daarnaast zorgt een ovale eettafel automatisch voor gezelligheid omdat iedereen elkaar aan kan kijken.

 
 

Is een ovale eettafel praktisch?

Een ovale tafel is de gulden middenweg tussen een rechthoekige en ronde eettafel. Zeker in een langwerpige keuken of eetkamer past een ovale eettafel perfect. Bekijk de 4 ovale vormen voor inspiratie.

 
 

Hoe groet moet een ovale eettafel voor 6 personen zijn?

Om de juiste maat te bepalen hebben we drie blogs geschreven. Zo match je perfect het aantal mensen met de maat. Lees de blogs: ovale eettafel voor 4 personen, ovale eettafel voor 6 personen, ovale eettafel voor 8 personen.

 
 

Welke stoelen passen bij een ovale eettafel?

De vorm van de tafel is hierin niet leidend. Dit is vooral afhankelijk van de kleur van je tafel en de rest van je interieur. Zorg ervoor dat de kleur van je nieuwe aanwinst de balans in de ruimte niet verstoort.

 
 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een ovale eettafel?

We adviseren je om minimaal 90 cm tussen de rand van de tafel en de muur of een ander meubel te houden. Zo kun je altijd nog achterdoor lopen als er iemand aan tafel zit.

 
 

Kan een ovale eettafel tegen de muur?

Alles kan natuurlijk, maar de ovale vorm is niet de meest ideale vorm om tegen de muur te zetten. Als je efficiënt een tafel tegen de muur wil zetten is het slimmer om een vierkante of rechthoekige tafel te kiezen.

 
 

Wat is de ideale hoogte van een ovale eettafel?

We hebben een aantal hoogtes die we adviseren: 74, 75, 76, 77 en 78 cm.

 
 

Krijg ik garantie op een ovale eettafel?

Jazeker. Je krijgt altijd 12 maanden garantie op eettafels van Table du Sud.

 
 

Maken jullie de ovale eettafels echt zelf?

Dat klopt! Dit doen we in onze eigen werkplaats in Heeze, niet ver van de plek waar ooit de eerste Table du Sud-tafel is gemaakt. Deze werkplaats grenst aan onze showroom en je kunt dus altijd een kijkje komen nemen. Meer weten? Lees dan de blog met veelgestelde vragen over de werkplaats.

 
 

Wat is de levertijd van een ovale eettafel?

De levertijd vind je op de pagina van te tafel. Dit zijn actuele levertijden die we aanpassen als de situatie verandert.

Lees meer

Terug naar boven

spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom