Meer

Sluiten

Alles over je ronde eettafel
6 personen

Ontdek alle handige tips

Het samenstellen van een ronde eettafel voor 6 personen kan best wat tijd kosten. Bij Table du Sud heb je lekker veel opties bij het kiezen van je nieuwe aanwinst, maar dat betekent wel dat je veel knopen door moet hakken.

In deze blog zoomen we dieper in op het samenstellen van een ronde tafel voor 6 personen en geven we je handige tips! Wil je toch zelf in 3D je droomtafel samenstellen, klik dan hieronder!

Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie ovale eettafel 6 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een ronde tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een ronde eettafel van 150 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 150 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

De perfecte afmetingen voor een ronde eettafel 6 personen

Het kiezen van de juiste afmetingen van je ronde eettafel voor 6 personen is één van de belangrijkste stappen die je neemt op weg naar je nieuwe meubel. Onze experts beschikken over jarenlange ervaring binnen de meubelbranche en daarom kunnen zij goed advies geven als je twijfelt over de maat van je nieuwe eettafel. Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies, bekijk dan eens onze interieuradvies pagina


Ronde eettafel 130 cm

Wil je een ronde eettafel voor 6 personen en heb je weinig ruimte? Dan is het mogelijk om voor een ronde eettafel van 130 cm te gaan. We willen hierbij wel vermelden dat het echt een minimumafmeting is voor een ronde eettafel. Als je op zoek bent naar wat comfort, dan raden we aan om eens te kijken of de 140 cm, 150 cm of 160 cm ook passen binnen je interieur. 130 cm is officieel een maat voor een 5-persoons ronde eettafel.

Ronde eettafel van 140 cm

Een ronde eettafel van 140 cm is in onze ogen de minimaal maat die je nodig hebt als je op zoek bent naar een ronde eettafel voor 6 personen. Mocht je zoals te zien op onderstaande afbeelding eetkamerstoelen hebben met armleuning, dan is ons advies om een ronde eettafel te pakken met een doorsnee van minimaal 150cm. Voor de duidelijkheid: met 140 cm of 150 cm wordt de doorsnede van het tafelblad bedoeld. 

Wil je een toevallig net een ronde eettafel van 140 cm met 5 eetkamerstoelen met armleuning? Dan raden wij je aan om bij ons langs te komen! Hier kun je rustig passen en meten, zodat je zeker bent van je uiteindelijke keuze.

Zie hier een ronde eettafel van 140 cm. Deze eettafel bevat in totaal 5 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 140 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Op deze afbeelding zie je een zwarte ronde eettafel met witte eetkamerstoelen

Ronde eettafel van 150 cm

Heb je (of wil je) eetkamerstoelen mét armleuningen? Kies dan voor een ronde eettafel van 150 cm of 160 cm. Zo is de ronde eettafel van 150 cm ook de eerste maat waarvan wij met overtuiging kunnen zeggen dat deze voor 6 personen is. Zo heb je meer dan voldoende beweegruimte en kun je lekker onderuit gezakt je voeten kwijt.

Tip: met onze handige
3D configurator stel je je nieuwe ronde eettafel gemakkelijk zelf samen. 

Let op: heb je draaistoelen of fauteuilstoelen? Dan hanteren we andere maten. Neem hiervoor contact met ons op.

Ronde eettafel 160 cm

Wil je graag ruim zitten en heb je de ruimte in je eetkamer of keuken om een flinke tafel neer te zetten? Dan kun je ook kiezen voor een ronde eettafel van 160 cm. Bij deze maat heb je sowieso genoeg ruimte en kun je zelfs 7 stoelen plaatsen als iedereen wat smaller gaat zitten en inschikt.

Vandaar dat de ronde eettafel van 160 cm een aanrader is voor een eettafel van 6 personen 


Tabel 1: Aantal stoelen aan een ronde eettafel voor 6 personen
Doorsnede ronde eettafel Aantal personen
Ronde eettafel 120 cm 5 personen
Ronde eettafel 130 cm 5 personen
Ronde eettafel 140 cm 5 á 6 personen
Ronde eettafel 150 cm 6 personen
Ronde eettafel 160 cm 6 á 7 personen
Op deze afbeelding zie je een witte ronde eettafel met designer eetkamerstoelen
Zie hier een ronde eettafel van 130 cm te. Deze eettafel bevat in totaal 5 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 5 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Ruimte om je ronde eettafel 6 personen

Probeer thuis zo goed mogelijk in kaart te brengen welke ruimte je maximaal wil reserveren voor je nieuwe aanwinst. Zo voorkom je dat je in de knel komt of dat je juist te veel ruimte over hebt. Voor de afstand van de rand van het tafelblad tot de muur adviseren we om minimaal 80 cm te reserveren.


Ronde bartafel

De bovenstaande maten zijn beschreven voor onze ronde eettafels, maar geldt al deze informatie ook voor de ronde bartafel? Het korte antwoord op deze vraag is: ja. Het is echter afhankelijk van welke barkruk je aan je ronde bartafel wilt plaatsen. Over het algemeen nemen deze ongeveer evenveel ruimte in beslag. Het is echter aan te raden om hierover in gesprek te gaan met ons showroompersoneel, zodat je uiteindelijk de beste keuze maakt.


Onderstel

Bij Table du Sud heb je ook nog eens de keuze uit veel verschillende onderstellen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de plaatsing van de stoelen. Kies je voor een compacte ronde eettafel van 140 cm? Probeer dan voordat je de aankoop doet in te beelden waar je de stoelen precies gaat plaatsen. Zo voorkom je dat enkele zitplaatsen een gebrek aan beenruimte hebben. 

Eetkamerstoelen voor ronde eettafels

Wist je dat we zelf ook eetkamerstoelen voor ronde eettafels verkopen? Sla twee vliegen in één klap en haal een complete set in huis. Met ons advies ben je er vervolgens zeker van dat de stoelen goed matchen met de tafel. Bekijk onze eetkamerstoelen en sla je slag. Ook voor onze stoelen geldt overigens dat je ze zelfs samenstelt. Kies uit verschillende designs, materialen en kleuren. Meer inspiratie nodig? Neem dan even een kijkje bij de verschillende woonstijlen.


Zie hier onze andere maten ronde tafels

Wil je graag een kleinere of juist een grotere ronde tafel? Dat kan natuurlijk ook. Check hiervoor onze blogs over ronde tafels voor 4 personen en ronde tafels voor 8 personen. Hier ontdek je de perfecte afmetingen.


Zelf je ronde eettafel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.


Zie hier een ronde eettafel van 160 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een ronde eettafel van 160 cm. Deze eettafel bevat in totaal 7 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Zie hier een zwarte ronde eettafel met twee designer eetkamerstoelen met een Pomm poot

Alle ronde eettafels

Wat is jouw favoriete ronde eettafel? Lees hier over meer.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom