Meer

Sluiten

Stock sale - Zaterdag 9 december - Showroom Heeze
message icon

Vaste kussens vs. losse kussens

Ontdek waar jouw voorkeur ligt

Bij het kopen van een nieuwe bank komt ontzettend veel kijken, dat is vast geen verrassing voor je. Het is nu eenmaal een flinke investering en daarom wil je er 100% zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt.

Een van de knopen die doorgehakt moet worden is de keuze tussen vaste en losse kussens. In deze blog laten we je zien waar je op moet letten als je op het punt staat om een bank te kiezen.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat zijn vaste en losse kussens?

Bij banken in combinatie met kussens denk je wellicht meteen aan de losse kussens die je op je zitbank legt om het plaatje helemaal compleet te maken. Ook heel belangrijk, maar dat is niet wat we hier bedoelen.

Met vaste en losse kussens bedoelen we letterlijk de ‘kussens’ waar je op zit als je op de bank plaatsneemt. Bij sommige bankstellen is dit één vast geheel, terwijl er ook banken zijn waarbij je de verschillende zitgedeelten letterlijk van de bank af kunt halen. Dit brengt per kussen verschillende voor- en nadelen met zich mee en die laten we graag aan je zien.Voordelen vaste kussens

Het eerste voordeel van vaste kussens is de vastheid. Dit klinkt misschien wat raar, maar hiermee bedoelen we dat de bank wat massiever en dus vaster aanvoelt. Met andere woorden: bij losse kussens zak je sneller wat dieper weg in de bank.

Vaste kussens zijn over het algemeen dus steviger. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je met vaste kussens minder zitcomfort hebt. Een ander voordeel van vaste kussens is dat de bank qua uitstraling stabiel is en dat je dus niet steeds kussens weer tot leven moet wekken door ze op te kloppen en te ordenen. Qua woonstijl past een bank met vaste kussens vaak in moderne interieurs.

Voordelen losse kussens

Een groot voordeel van losse kussens is dat ze vaak keerbaar zijn. Dit betekent dat je in theorie veel langer met je bank kunt doen omdat je de kussens van tijd tot tijd om kunt draaien. 

Losse kussens zijn daarnaast makkelijk te reinigen waardoor je je bank makkelijk in topconditie houdt. Een bank met losse kussens nodigt vaak echt uit om op te chillen door de wat knussere uitstraling. Passend advies en maatwerk

De keuze is zoals je ziet niet zomaar gemaakt. Denk vooral in mogelijkheden. Onze hoekbanken, U-banken en eigenlijk alle andere soorten banken zijn in ongelooflijk veel samenstellingen, kleuren en materialen te krijgen. Er is dus altijd wel een variant die precies matcht met jouw smaak en de rest van je interieur.

Het is goed om te weten dat onze ervaren showroommedewerkers voor je klaar staan om je te helpen bij het kiezen van de juiste bank. Bezoek één van de showrooms in Heeze, Utrecht of Deventer en ontdek wat er allemaal mogelijk is.Woonstijlen en banken
Die twee lopen natuurlijk hand in hand. Vooral bij een verhuizing of complete restyling heb je de kans om alles helemaal naar wens te maken. De verschillende woonstijlen vormen dan een mooie basis voor je zoektocht naar het perfecte interieur. Vind je Japandi de moeite waard, of ligt je hart meer bij industrieel? Ontdek alle woonstijlen en wie weet doe je inspiratie op voor je volgende aankoop!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Ontdek álle banken

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal - Table du Sud
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom