Meer

Sluiten

Hoe bepaal ik de perfecte maat van mijn kiezelvormige eettafel?

Ontdek alle handige tips & tricks

De maat van je nieuwe eettafel is één van de belangrijkste aspecten. Maar hoe bepaal je de maat van een nieuwe tafel? Zeker in het geval van een kiezelvormige eettafel kan het lastig zijn om de juiste afmetingen te bepalen.

In deze blog zoomen we daar meer op in. Profiteer van onze handige tips zodat je met een gerust hart een kiezelvormige tafel in huis haalt!

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Wat is een kiezelvormige eettafel?

Misschien bevind je je nog in de oriënterende fase en overweeg je een aantal vormen. De kiezelvorm is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Deze vorm bevindt zich namelijk in de organische hoek. Wat zijn organische vormen? Je kan ze het best beschrijven als natuurlijke vormen, zoals wolken en druppels. De kiezelvorm lijkt een beetje op een driehoek met afgeronde hoeken. Het is goed om te weten dat we twee verschillende soorten tafelbladen voor je kunnen maken: type A en type B. Deze vormen kom je vanzelf tegen als je met de 3D configurator aan de slag gaat om je nieuwe meubel samen te stellen. 


Uit welke maten kan ik kiezen?

De eikenhouten kiezelvormige eettafels maken we voor je in onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze. Leuk weetje: deze werkplaats grenst letterlijk aan de showroom. Tijdens je oriënterende rondje langs alle meubels, zie je in de achtergrond onze vaklui druk bezig met het maken van de meest uiteenlopende meubels. We leveren maatwerk en dat betekent dat je uit veel verschillende opties kunt kiezen. Het kleinst mogelijke tafelblad is 2 bij 1.20 meter. Ben je op zoek naar een grote eettafel? Dan kies je voor 3.20 bij 1.50 meter. Ben je op zoek naar een afwijkende maat? Neem dan even contact met ons op. Samen bekijken we de mogelijkheden. Bij Table du Sud werken we volgens het Make to order principe. Dat betekent dat we geen voorraad hebben en pas aan de slag gaan als er een order binnenkomt.

Waar zet ik mijn eetkamerstoelen neer?

Met een kiezelvormige eettafel waag je min of meer een sprong in het diepe, aangezien deze vorm niet zo bekend is. Aan de lange zijde kun je 3 of 4 stoelen kwijt. Aan de zijde met hoek kun je stoelen ‘om’ de hoek plaatsen. Vaak is dit 1 eetkamerstoel aan de ene kant en 2 eetkamerstoelen aan de andere kant. Twijfel je tussen het aantal eetkamerstoelen en de bijpassende maat? Neem dan even contact met ons op, of bezoek één van de showrooms in Heeze, Utrecht, Rotterdam 

en Deventer. Samen gaan we op zoek naar de beste maat en het aantal stoelen. Tip: reserveer voor een eetkamerstoel met armleuning meer ruimte dan voor een stoel zonder leuning. 


Online kiezelvormige tafel samenstellen

Wil je graag op je gemak zelf je eettafel samenstellen en rustig bekijken welke opties je allemaal hebt? Neem dan eens een kijkje bij onze 3D configurator en 2D configurator. Stapsgewijs loop je door het proces heen en zie je per stap wat er precies allemaal mogelijk is. Uiteraard ben je in onze showrooms welkom voor passend advies. Onze experts staan klaar om je te helpen. Voor een bezoek aan onze showrooms hoef je geen afspraak te maken.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3
instagram background

#Tabledusud

Show and share your style.

spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom