Meer

Sluiten

Keuzehulp: zó kies je de perfecte Scandinavische bank

Ontdek alle handige tips & tricks

Ben je op zoek naar een bank in de Scandinavische stijl omdat je fan bent van de Scandinavische woonstijl? Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres. In ons assortiment vind je verschillende Scandinavische banken die zich als een vis in het water voelen binnen deze stijl.

Alle banken van Table du Sud zijn helemaal naar smaak samen te stellen. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan snel verder! Om je te helpen hebben we de antwoorden op de meest prangende vragen voor je op een rijtje gezet.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Welke kleur Scandinavische bank past het best bij je?

Om hier een goed antwoord op te kunnen geven is het wellicht slim om even verder in te zoomen op de Scandinavische woonstijl. Wanneer we dit doen komen we meteen de kleuren tegen die deze stijl definiëren. Bij de Scandinavische woonstijl zien we bijvoorbeeld vaak de wat lichtere en zachte kleuren zoals wit, beige en lichtgrijs. Daarnaast kun je volop gebruikmaken van de bleke pasteltinten en zachtroze.


Als we dit op jouw (nieuwe) inrichting gaan projecteren is het slim om met een aantal factoren rekening te houden. Allereerst, en dat is natuurlijk een enorme open deur, is het belangrijk om een kleur te kiezen waar je écht blij van wordt. Bij twijfel is het slim om verder te kijken. Hak de knoop pas door als je 100% zeker van je zaak bent. 


Ten tweede is het aan te raden om naar de woonkamer in zijn geheel te kijken in plaats van het puur focussen op de nieuwe bank. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van een grijze Scandinavische bank? Bekijk dan even of deze kleur ook bij de rest van je interieur past. Bij een wat meer uitgesproken kleur zoals zalmroze is dat uiteraard ook een goed idee. Probeer de perfecte balans te vinden voor het beste resultaat. 


Tot slot speelt licht een grote rol bij het kiezen van een Scandinavische kleur. Beschik je over een woonkamer waar zonlicht vrij spel heeft van meerdere kanten, of heb je juist een relatief donkere ruimte waarin de bank komt te staan? Bij veel zonlicht kan een donkergrijze bank ineens een stuk lichter ogen en andersom werkt dit natuurlijk ook zo. Tip: we verkopen ook prachtige vloerkleden die je mooi kunt combineren met je nieuwe bank. 


Wat is het beste materiaal voor een Scandinavische bank?

Hout, riet, jute en rotan zijn de populairste materialen binnen deze woonstijl. Nu is het uiteraard lastig om dit in je bank terug te laten komen, maar als je naar het grotere plaatje kijkt kun je er wel degelijk rekening mee houden. Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk om een leren Scandinavische bank te kopen.


Leder verwacht je misschien niet 1-2-3 binnen deze woonstijl, maar dat is helemaal niet erg. Kies bijvoorbeeld voor een kleur leder die perfect past en leg de accenten qua materiaal op een ander gebied. Combineer de aankoop van je nieuwe bank bijvoorbeeld met de aanschaf van een salontafel of sidetable waarbij je de typische houtlook wel terug laat komen! Wil je graag meer weten over het hout van Table du Sud? Lees dan alles over ons eikenhout.

Bij welke andere meubels en accessoires past een Scandinavische bank het best?

Deze vraag kun je op twee manieren benaderen. Allereerst is het ook hier slim om op de materialen en kleuren te letten. Zoals gezegd zien we hout veel terugkomen binnen het Scandinavische wereldje en dat betekent dat er volop mogelijkheden zijn om je woonkamer te vullen. Denk hierbij niet alleen aan de ‘usual suspects’, zoals de salontafel en sidetable, maar bijvoorbeeld ook aan een tv-meubel of aan één of meerdere wandplanken die je bij Table du Sud zelf samen kunt stellen. Tip: ga je écht voor het complete plaatje? Denk dan ook eens aan een Scandinavische eettafel. Zeker met onze opties op het gebied van zelf samenstellen én ons hout in het achterhoofd is er ontzettend veel mogelijk. Kortom, er zijn 1001 manieren om een Scandinavische meubelen samen te stellen!


Welke maat Scandinavische bank heb ik nodig?

Dit kan een lastige vraag zijn om te beantwoorden. Als je je woonkamer gaat restylen en je oude bank weg gaat doen heb je een mooie basis te pakken, maar bij het inrichten van een nieuw huis kan dit een moeilijk vraagstuk opleveren. Sowieso is het slim om met de rolmaat aan de gang te gaan. Probeer alles zo goed mogelijk in kaart te brengen en denk daarbij ook aan de onderlinge afstanden tussen de verschillende meubels. 


Een tweede punt dat je wat duidelijkheid kan verschaffen is het aantal personen dat je gemiddeld gezien in je woonkamer hebt zitten. Zit je elke dag met je grote gezin samen op de bank(en) voor de tv, of zoek je juist een wat compactere Scandinavische bank voor jou en je partner? 


Het is goed om te weten dat alles mogelijk is bij Table du Sud. De afbeeldingen van onze banken laten je in feite slechts het topje van de ijsberg zien. Alle banken zijn aan te passen op het gebied van afmetingen, kleur en materiaal. Zo hebben we relatief kleine 2-zitsbanken voor je in petto, wat grotere 3-zitsbanken en 4-zits banken, maar ook andere vormen zoals U-banken en hoekbanken. Er is kortom altijd een passende oplossing voor jouw specifieke wensen beschikbaar!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Álle banken in één handig overzicht

Laat je inspireren door ons complete aanbod.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom