Meer

Sluiten

Op zoek naar een Scandinavische eettafel? Wij helpen je!

Profiteer van deze handige tips & tricks

De Scandinavische woonstijl is één van de populairste stijlen van het moment. Less is more! En wij zijn er fan van. Maar waar moet je nu op letten als je een eettafel zoekt die goed binnen deze stijl past?

Welke eigenschappen zijn belangrijk en welke kleuren passen goed bij het Scandinavische? In deze blog laten we je zien waaraan een Scandinavische eettafel moet (mag!) voldoen.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

De basis

Voordat we ons gaan focussen op de tafel zelf, is het misschien handig om even het geheugen op te frissen. Wat is de Scandinavische woonstijl ook alweer precies. Zoals je in de intro hebt kunnen lezen is less is more inderdaad één van de pijlers die deze woonstijl definieert. 

Binnen deze toegankelijke woonstijl hebben de meubels vaak smalle poten en wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hout voert vaak de boventoon. Comfort, rustiek en functioneel zijn termen die perfect matchen met de Scandinavische woonstijl. Wanneer we naar de kleuren kijken zal het niet als een verrassing komen dat de klassieke houtlook zijn weg wel weet te vinden naar een Scandinavische woon- of eetkamer. Denk qua kleuren vooral aan wit, beige, lichtgrijs en lichte pasteltinten. 


Simpele vormen

Overdreven poespas hoort niet bij een Scandinavisch interieur en dat zien we dan ook terug in de vormen van de eettafels binnen deze stijl. Klassieke rechthoekige of ronde tafels doen het erg goed. Om de houtlook te accentueren kan het ook een optie zijn om te kiezen voor een visgraat tafel. Het opvallende visgraatpatroon zie je vaak op vloeren, maar leent zich dus ook voor een mooie eettafel!

Ranke onderstellen

Wanneer je de vorm van je tafelblad hebt gekozen, ontdek je al snel dat je bij Table du Sud lekker veel opties hebt om de specificaties van je meubel naar wens aan te passen. Denk hierbij uiteraard aan de afmetingen, de kleur van het tafelblad en het soort hout dat je wil gebruiken.

Het onderstel is naast het tafelblad het tweede in het oog springende onderdeel van je nieuwe tafel. Bij een Scandinavische tafel hoort een relatief dun onderstel en laten we die nu net voor je hebben. Laat je inspireren door onze onderstellen en ontdek de verschillende vormen. Ieder onderstel kan gecombineerd worden met je tafelblad.


Extra inspiratie

Een natuurlijk ogend tafelblad met een rank onderstel. Als je een dergelijke tafel koopt, weet je zeker dat die past in een Scandinavisch interieur. Is dit nu nèt niet wat je zoekt? Laat je dan vooral inspireren door al die andere woonstijlen. Japandi, een combinatie van Scandinavisch en Japans, zou de perfecte match voor je kunnen zijn!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM17

4.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Onze eettafels op een rijtje

Ontdek alle materialen en designs

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom