Meer

Sluiten

5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Ontdek ze allemaal

Bij het kopen van een nieuw bankstel ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. Het is een flinke investering en dan is het wel zo fijn als je helemaal blij bent met je nieuwe aanwinst. Om dat voor elkaar te krijgen hebben we een aantal tips voor je.

Want waar moet je precies op letten als je een nieuwe zitbank gaat kopen? Met deze handige en inspirerende tips kom je een stuk dichter bij je nieuwe droombank!

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1: kies de juiste maat

Dit is de basis van je nieuwe aankoop. Als je een oude bank gaat vervangen dan heb je al een goed beeld van hoe groot je nieuwe bankstel moet zijn. Ga je verhuizen? Dan kan de maat wat problemen opleveren. 

 

Meten is weten. Een enorm cliché, maar o zo waar. Meet alles op en vergeet daarbij ook niet het vloerkleed, de andere zitmeubels en zelfs het tv-meubel mee te nemen. Zo kun je voor een maat kiezen die de balans met de andere onderdelen binnen je interieur niet verstoort. Houd voor de afstand van de bank tot je salontafel 40 cm aan. Voor loopruimte 60 tot 80 cm.Tip 2: verdiep je in het materiaal

Een zachte stof als velvet of ‘hard’ leer? Binnen de wereld van bankbekleding is er veel mogelijk en elke optie heeft zo z’n voor- en nadelen. Probeer bij het doorhakken van de knoppen goed voor te stellen wat je precies van de bank verwacht. Houd daarbij ook je woonstijl in het achterhoofd. Je nieuwe bank moet natuurlijk wel goed matchen met de rest!

 

Bij Table du Sud vind je ongelooflijk veel opties op het gebied van stoffen en leersoorten. Tip: haal een materialenkaart in huis. Zo kun je thuis op je gemak zien en voelen wat de verschillende soorten textiel voor je in petto hebben. In onze showrooms hebben onze medewerkers alle mogelijke stalen voor je zodat je precies kunt zien hoe een bepaalde stof er in het echt uitziet. Tip 3: kleuren, kleuren en nog eens kleuren

Meteen verliefd worden op een bank is natuurlijk goed nieuws. Maar daarna is het nog wel ‘even’ een kwestie van de juiste kleur kiezen. Houd hij het kiezen van de kleur rekening met je smaak, je woonstijl en de lichtinval.

 

Vooral dat laatste is erg belangrijk. Heb je een woonkamer waar zonlicht vrij spel heeft door de aanwezigheid van grote ramen? Dan is de kans aanwezig dat een relatief donkere bank wat lichter oogt in jouw huis. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Een lichtgrijze bank kan ineens een stuk donkerder voor de dag komen bij een gebrek aan daglicht.

Tip 4: wie worden de bankzitters? 

Zoek je een bank voor jou en je partner? Heb je een gezin met 3 kinderen? Heb je 2 honden die de weg naar een zachte bank wel weten te vinden? De antwoorden op deze en flink wat andere vragen leiden je uiteindelijk naar de perfecte bank.

 

De aanwezigheid van kinderen en/of dieren vergroot de kans op vlekken aanzienlijk. Helemaal niet erg natuurlijk, maar dan is het wel zo fijn als je een bank hebt die je gemakkelijk schoon kunt maken. Tip: we hebben voor alle mogelijke banken en materialen onderhoudsmiddelen voor je. Zo houd je je bank in goede conditie!

 

Tip 5: denk praktisch

Design vs functionaliteit. Probeer hierin de gulden middenweg te vinden. Heeft je nieuwe bank lage pootjes? Dan is de kans groot dat je er niet gemakkelijk onder kunt stofzuigen. En laat de opstelling van je woonkamer alvast de revue passeren. Hieronder vind je nog wat extra vragen. Beantwoord ze voor jezelf en ontdek je voorkeuren.

 

  • In welke hoek plaats ik de hoek van mijn hoekbank?

  • Is de afstand tot de tv ideaal?

  • Heb ik naast een nieuwe bank ook nog andere nieuwe zitmeubels nodig zoals een relaxfauteuil om mijn opstelling compleet te maken?

  • Is een U-bank wellicht een optie voor mij?


 

Koop je nieuwe bank bij Table du Sud
Of het nu gaat om een compacte 2-zitter, een flinke leren bank, een grijze hoekbank of een grote U-bank: Table du Sud heeft ze voor je. Laat je inspireren door ons aanbod en haal je nieuwe droombank in huis. Bij Table du Sud ben je de regisseur van je nieuwe aanwinst. Kies zelf je ideale type, afmetingen en materiaal.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Check ál onze hoekbanken

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom