Meer

Sluiten

Alles over je Deens ovale eettafel voor 4 personen

Ontdek alles over de maat van je nieuwe Deens ovale eettafel

Onze Deens ovale eettafels zijn in een rap tempo uitgegroeid tot één van de populairste tafels binnen ons aanbod. Deze vorm biedt ontzettend veel voordelen en ziet er ook nog eens mooi uit. We snappen dat het lastig kan zijn om je eettafel definitief samen te stellen. In ons geval heb je ongelooflijk veel opties om je droommeubel te creëren en zie dan maar eens de perfecte samenstelling te vinden… 

Goed nieuws! In deze blog leggen we de focus op mogelijke maten voor je Deens ovale eettafel voor 4 personen. Lees snel verder of ga eerst zelf aan de slag met alle mogelijkheden. Hiervoor hebben we speciaal een 3D configurator ontwikkeld, waarmee je stap voor stap toewerkt naar een echte eyecatcher.


Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie Deens ovale eettafel 4 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een Deens ovale tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 160x90 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 160x90 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Wat is Deens ovaal?

Wellicht heb je de term Deens ovaal al vaker gehoord, maar weet je niet precies wat een Deens ovaal design inhoudt. Bij een Deens ovale eettafel is de lange zijde krom, net als bij een standaard ovale eettafel. Het grote verschil zit hem in de kopse kant. De kopse kanten zijn recht afgewerkt waardoor er twee volwaardige zitplaatsen ontstaan. Je kunt er dus voor kiezen om vast twee stoelen aan de korte zijdes te plaatsen.


Deens ovale eettafel 160 cm

Ben je op zoek naar een ultracompacte eettafel die perfect gebruik maakt van de ruimte in je eetkamer of keuken? Dan heb je wat ons betreft met een Deens ovale eettafel van 160 cm goud in handen. De breedte die we bij deze maat adviseren is 90 cm. Hierboven vertelden we je al dat er aan de kopse kanten eetkamerstoelen geplaatst kunnen worden. Dit betekent dat deze maat ook geschikt is om er een 6-persoons eettafel van te maken. Ben je in de toekomst van plan om 6 stoelen te gaan plaatsen? Houd hier dan rekening mee bij het in kaart brengen van de mogelijkheden van je ruimte. 

Deens ovale eettafel 180 cm

Heb je iets meer ruimte te vullen en heb je bijvoorbeeld stoelen met een armleuning? Dan kan het slim zijn om een Deens ovale eettafel van 180 cm te overwegen. Deze maat geeft je net wat meer ruimte en comfort. Wat betreft de breedte kun je dan overwegen om die mee te laten groeien naar 100 cm, maar 90 cm is ook zeker een optie. Ook hier geldt dat je ervoor kunt kiezen om twee stoelen aan de kopse kanten te plaatsen. Dit is één van de redenen waarom Deens ovaal zo populair is. Wist je trouwens dat we naast Deens ovaal nog 3 vormen voor je hebben die wat ons betreft in de categorie ovaal vallen? Ontdek ook onze ovale, half ovale en halve cirkel eettafels. Zo krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden. In de blog over de 4 ovale vormen lees je meer over de verschillen.


Deens ovale eettafel 200 cm

De grootste maat die wat ons betreft in aanmerking komt voor een Deens ovale eettafel is 200 cm. In dit geval beschik je over een hele ruime 4-persoons eettafel die je in theorie kunt upgraden naar een 8-persoons tafel. Hoe dan? In het geval van 200 cm heb je de optie om aan de lange zijden drie eetkamerstoelen te plaatsen. We willen je dan wel op het hart drukken om voor stoelen zonder armleuning te kiezen. Als je dan ook nog eens stoelen aan de korte zijdes plaatst, heb je dus 8 mensen aan je tafel zitten.

Zie hier een Deens ovale eettafel van 180x100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 180x100 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Deens ovale eettafel 6 personen | Table du Sud

Ruimte achter je Deens ovale eettafel

Het is slim om niet alleen te focussen op de afmetingen van je eettafel, maar ook op de ruimte eromheen. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan als de eettafel wordt geleverd. Zo adviseren we om minimaal 70 cm tussen de rand van de tafel en de muur aan te houden. Op deze manier behoud je de mogelijkheid om achter de tafel door te lopen zonder dat het echt dringen wordt. Tip: bij de aanschaf van een nieuwe eettafel denk je misschien snel aan eikenhout. Maar wist je dat we ook Deens ovale eettafels van andere materialen verkopen? Lees hier meer over eikenhout, notenhout en Fenix.


Deens ovale eettafel voor 4 personen zelf samenstellen

Het samenstellen en kopen van een tafel kun je bij Table du Sud op een aantal manieren aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om hem vanuit je luie stoel samen te stellen. Hiervoor hebben we speciaal een 3D configurator ontwikkeld die je stap voor stap kennis laat maken met alle mogelijke opties. Het 3D model van je tafel komt tot leven tijdens het samenstellen. Daarnaast kun je er uiteraard voor kiezen om naar een van onze showrooms te komen. Hier staan onze experts voor je klaar om je kennis te laten maken met onze materialen en designs. Je vindt ons in Utrecht, Rotterdam, Heeze (vlakbij Eindhoven) en Deventer. Voor een bezoek hoef je geen afspraak te maken. Ben je van plan om je hele interieur aan te pakken? Maak dan een showroomafspraak. We nemen dan uitgebreid de tijd voor je om alle mogelijkheden te bespreken.

Maatwerk Deens ovale eettafels voor 4 personen

Nadat je hebt bepaald dat je een Deens ovale eettafel voor 4 personen aan wil schaffen, begint het pas echt. We werken namelijk zonder voorraad. Uhm… Maar hoe werkt dat dan...? Dit komt doordat we onze eettafels van top tot teen zelf maken en dat er ongelooflijk veel opties zijn waaruit je kunt kiezen. Er zijn letterlijk duizenden manieren om een tafel te creëren en daarom werken we zonder voorraad. Wil je graag meer weten over onze werkplaats in Heeze? Lees dan de blog met de veelgestelde vragen


Overige maten voor Deens ovale eettafels

Is een Deens ovale eettafel voor 4 personen net te klein voor je? Dan is het goed om te weten dat we ook diepgaande blogs hebben geschreven over onze grotere eettafels. Lees deze blogs over Deens ovale eettafels voor 6 personen en Deens ovale eettafels voor 8 personen


Stel je Deens ovale eettafel nu zelf samen in 3D

voor het samenstellen van een nieuwe eettafel hoef je niet per se af te reizen naar één van onze showrooms. Speciaal voor de mensen die thuis graag experimenteren met kleuren, materialen en designs hebben we een 3D configurator ontwikkeld. Deze configurator is makkelijk in gebruik en stelt je in staat om stap voor stap een 3D meubel tot leven te wekken. 


Deens ovale eettafel 6 personen | Table du Sud
Zie hier een Deens ovale eettafel van 200x110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 4 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 200x110 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Meer woonstijlen

Gebrek aan inspiratie? Lees dan onze inspiratie blogs!

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom