Meer

Sluiten

Tips voor het kiezen van een tuintafel

We helpen je graag verder!

Een tuintafel uitzoeken kán in een mum van tijd gepiept zijn, maar het kan je ook flink wat hoofdbrekens opleveren. Welke materialen zijn er allemaal? Hoe zit dat met slecht weer?

Wat moet ik doen met het onderhoud? In deze blog duiken we dieper in op de vraag: waar moet ik op letten als ik een tuintafel koop?

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1: kies een passend materiaal

Je tuintafel moet natuurlijk de juiste uitstraling hebben. In ons assortiment hebben we in feite drie grote groepen tuintafels op maat voor je in petto. Ben je fan van de houtlook? Dan vind je onze Iroko tuintafels vast en zeker een goede keus. Daarnaast zijn we zelf fan van keramiek (daarover later meer!) en als ‘tussenoplossing’ hebben we ook nog de Bastien


Tip 2: ga voor een specifieke tuintafel

Hiermee bedoelen we dat het slim is om voor een échte tuintafel te gaan. De verleiding kan groot zijn om een ‘gewone’ eettafel buiten neer te zetten, maar dat raden we af. De binnentafels zijn hier nu eenmaal niet voor geschikt en na verloop van tijd is de kans groot dat de tafel gaat verkleuren of dat de kwaliteit wordt aangetast.


Tip 3: houd rekening met het Nederlandse weer

Jazeker, de zomers worden warmer en mooier, maar ook dat is niet per se goed nieuws voor onze tuintafels. Zon, regen, wind, hagel en sneeuw: al deze elementen hebben invloed op je tuintafel. Voor het fabriceren van onze meubels maken we gebruik van natuurproducten en die werken nu eenmaal. Laat je tuintafel dus niet de hele herfst en winter buiten staan in de regen, maar kies bijvoorbeeld voor een tafelhoes of zet je tafel op een droge plek. Zo geniet je veel langer van je aankoop!

Tip 4: kies voor goed onderhoud

Let er altijd op dat je eventuele vlekken meteen verwijdert of behandelt. Zo voorkom je dat ze in het tafelblad trekken en blijvende verkleuringen achterlaten. Wist je dat we bij Table du Sud ook passende onderhoudsmiddelen verkopen? Per materiaal hebben we producten beschikbaar die jouw tafel in een goede conditie houden.


Tip 5: overweeg keramiek

Zelf zijn we voor de tuin enorm fan van keramiek. Dit materiaal heeft de uitstraling van marmer en heeft meer in huis dan je wellicht denkt. Zo is een keramisch tafelblad krasbestendig en kan het exceptioneel goed tegen hitte. Hierdoor hoef je zelfs geen onderzetters te gebruiken. Dat maakt dit materiaal uiterst geschikt voor families met kinderen! Check bijvoorbeeld onze ovale keramische tuintafel Gap of de ronde keramische tuintafel Arlette.


Tip 6: denk in mogelijkheden

Bij Table du Sud koop je altijd maatwerk uit eigen werkplaats. We maken de tuintafels in onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze, vlakbij Eindhoven. De afbeeldingen van alle tuintafels geven een indicatie van de mogelijkheden. We hebben altijd meerdere afmetingen, kleuren en details voor je zodat je de nieuwe aanwinst perfect aan kunt laten sluiten op je smaak. Meer weten? Lees dan de veelgestelde vragen over onze werkplaats.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Check álle tuintafels

We hebben ze op een rijtje gezet.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom