Meer

Sluiten

Tips voor het kiezen van de perfecte hoekbank

Laat je inspireren.

Ben je van plan om een hoekbank te kopen? Dan is het goed om te weten dat je bij Table du Sud ongelooflijk veel opties hebt om je nieuwe bank samen te stellen. Dat betekent dat er altijd wel een optie te vinden is waar je blij van wordt. Maar waar moet je precies op letten als je op het punt staat om een hoekbank aan te schaffen?

Om je op weg te helpen hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Zo kom je vast en zeker een stuk dichter bij je ultieme hoekbank.

blog image 1
blog image 3

Bank Camiel

5.0 / 5 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Welke kleur hoekbank past het best bij mij?

Het kiezen van een kleur van een nieuwe hoekbank doe je niet zomaar. Grijze hoekbanken, groene hoekbanken, cognac hoekbanken en ga zo maar door. Ze blijven ongelooflijk populair, maar is het ook de juiste keuze voor jou? Bij het bepalen van de kleur van je nieuwe aanwinst is het slim om rekening te houden met een aantal factoren.


Zo is het bijvoorbeeld slim om je niet alleen op de hoekbank te focussen, maar ook aan de woonkamer in z’n geheel te denken. Welke kleuren hebben de overige meubels en accessoires in deze ruimte? De nieuwe kleur moet daar natuurlijk wel op aansluiten om de balans niet te verstoren.

Daarnaast adviseren we je om rekening te houden met het licht. Heb jij aan drie kanten ramen en heeft zonlicht vrij spel? Dan kan een naar zwart neigende hoekbank ineens een stuk lichter voor de dag komen. Andersom werkt het natuurlijk ook zo. Een lichtgrijze hoekbank oogt veel donkerder in een woonkamer waar de zon maar moeilijk bij kan. 


Wat is het beste materiaal voor mijn hoekbank?

Om die vraag te beantwoorden is het wellicht slim om even naar de verschillende woonstijlen te kijken. Ligt je hart bij het industriële of ben je meer van het knusse landelijke? We hebben de zes populairste stijlen voor je verzameld zodat je je kunt laten inspireren. 


Qua materiaal heb je bij Table du Sud lekker veel opties. Uiteraard hebben we verschillende soorten leer voor je in petto. Ook op het gebied van stoffen hebben we veel smaken voor je. Van de meest zachte stoffen zoals velvet tot de wat hardere stoffen: je vindt ze bij Table du Sud. Tip: wil je thuis in alle rust eens bekijken welke stoffen bij je passen? Bestel dan onze materialenkaart


Wat is de beste maat voor mij?

Het kiezen van de maat van je nieuwe hoekbank doe je niet in een paar minuten. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om het beste resultaat te boeken. Daarmee helpen we je graag! Ben je van plan om een versleten bank te vervangen? Dan heb je al een mooie indicatie van wat de beste maat voor je is. In een nieuw huis kan dit wat lastiger zijn. Ga bijvoorbeeld met een rolmaat aan de gang en ‘teken’ je ideale bank met tape op de grond. Zo krijg je een aardig beeld van de juiste maten.

Daarnaast is het slim om even in kaart te brengen hoeveel personen er doorgaans op de hoekbank moeten kunnen zitten. Op een compacte hoekbank kun je toch al snel vijf personen kwijt, maar bij de wat grotere hoekbanken en U-banken loopt dit aantal snel op.

Denk daarbij ook aan eventuele andere zitmeubels. Is jouw hoekbank het enige meubel, of heb je bijvoorbeeld ook nog twee relaxfauteuils? Ook dit kan belangrijk zijn bij het bepalen van de maten. Goed om te weten: De afbeeldingen van onze banken geven een indicatie van wat mogelijk is, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Al onze hoekbanken zijn in verschillende maten, materialen en stoffen te koop. 


Welke hoekbanken zijn kind- en diervriendelijk?

Als je jonge kinderen en/of dieren hebt, dan is een vlek zo gemaakt. Het is dan slim om voor materiaal te kiezen dat als kindvriendelijk te boek staat. Dit zijn doorgaans de kindvriendelijke leersoorten en de stoffen die wel tegen een stootje kunnen en die makkelijk te onderhouden zijn. Goed onderhoud is sowieso erg belangrijk als je je hoekbank in topconditie wil houden. Voor ieder specifiek materiaal hebben we onderhoudsmiddelen in huis.


Kan ik de hoekbank eerst testen? 

In onze showrooms staan onze experts voor je klaar om je kennis te laten maken met onze stoffen, leersoorten én de verschillende designs. Een gedeelte van ons aanbod staat voor je uitgestald zodat je zelf kunt proefzitten. Kom hiervoor langs in Heeze (vlakbij Eindhoven), Utrecht (The Wall), Rotterdam (Alexandrium) of Deventer. We geven je met alle liefde extra tips zodat je met een gerust hart de juiste bank uit kunt zoeken.


Kan ik ergens extra inspiratie vinden?

Onze woonstijlen vormen een mooie basis op dit gebied. Dompel je onder in woonstijlen zoals industrieel, landelijk en Scandinavisch en ontdek de meest gebruikte kleuren en materialen. Misschien ontdek je een stijl of combinatie die perfect bij je past.


Hoe kan ik een hoekbank kopen?

In onze showroom nemen we hier uitgebreid de tijd voor. Samen zetten we alle wensen op een rijtje zodat je precies ziet hoe je nieuwe aanwinst eruit komt te zien. Het bezorgen van de bank nemen we ook voor onze rekening. Hiervoor plannen we samen een datum zodat je precies weet vanaf welke dag je van je nieuwe hoekbank kunt genieten.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bank Storm

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Jacky

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Maze

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Álle banken in één handig overzicht

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom