Meer

Sluiten

Alles over je Deens ovale eettafel voor 6 personen

Ontdek alles over de maat van je nieuwe Deens ovale eettafel

Een Deens ovale eettafel is de perfecte keuze voor je als je graag wat vrijheid behoudt op het gebied van het aantal eetkamerstoelen. We snappen dat het samenstellen van de perfecte eettafel een lastige klus kan zijn en daarom zoomen we in deze blog wat dieper in op het kopen van een Deens ovale eettafel voor 6 personen. Daarnaast leggen we uit waarom Deens ovaal dé vorm is waarmee je makkelijk kunt switchen naar een hoger aantal stoelen aan tafel

Vind je het leuk om eerst zelf aan de gang te gaan met je eigen wensen en specificaties? Gebruik dan onze 3D configurator. Met deze door ons ontwikkelde configurator werk je stap voor stap naar je nieuwe aanwinst toe.


Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie Deens ovale eettafel 6 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een Deens ovale tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 220x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 220x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Wat is Deens ovaal?

Wellicht heb je de term Deens ovaal al vaker gehoord, maar weet je niet precies wat een Deens ovaal design inhoudt. Bij een Deens ovale eettafel is de lange zijde krom, net als bij een standaard ovale eettafel. Het grote verschil zit hem in de kopse kant. De kopse kanten zijn recht afgewerkt waardoor er twee volwaardige zitplaatsen ontstaan. Je kunt er dus voor kiezen om vast twee stoelen aan de korte zijdes te plaatsen. 


Deens ovale eettafel 220 cm

De maat van je nieuwe eettafel is één van de belangrijkste specificaties van je nieuwe meubel. Het is daarom slim om thuis goed in kaart te brengen hoe groot je eetkamer of keuken precies is. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan als je je tafel op de juiste plek zet. Een van de kleinste maten die geschikt is voor 6 personen is 220 cm. Bij dit tafelblad kun je 3 eetkamerstoelen aan de lange zijde kwijt zonder dat het dringen wordt. Qua breedte heb je vervolgens de keuze uit 100, 110, 120 of 130 cm. Als je echt alles uit je ruimte wil halen, is het dus slim om de perfecte breedte te kiezen. 

Deens ovale eettafel 240 cm

Heb je iets meer ruimte tot je beschikking of ligt je wens simpelweg bij een iets grotere eettafel? Dan komen we automatisch uit bij een tafelbladlengte van 240 cm. Om de tafel mooi in balans te houden, adviseren we om de breedte een beetje mee te laten groeien. Je komt dan uit bij een breedte van minimaal 110 cm. Tip: zoals we eerder vertelden kun je stoelen plaatsen aan de kopse kant als je dat wenst. Zo maak je van je 6-persoons tafel makkelijk een 8-persoons eettafel.


Deens ovale eettafel 260 cm

De grootste maat die we in deze blog behandelen is 260 cm. Dit is een flink tafelblad waaraan je met gemak plaatsneemt en zelfs ruimte biedt voor 8 stoelen. Wist je trouwens dat we naast Deens ovaal nog 3 vormen voor je hebben die wat ons betreft in de categorie ovaal vallen? Ontdek ook onze ovale, half ovale en halve cirkel eettafels. Zo krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden. In de blog over de 4 ovale vormen lees je meer over de verschillen.

blog description image 1
Zie hier een Deens ovale eettafel van 240x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Deens ovale eettafel 6 personen | Table du Sud

Ruimte achter je Deens ovale eettafel

Het is slim om niet alleen te focussen op de afmetingen van je eettafel, maar ook op de ruimte eromheen. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan als de eettafel wordt geleverd. Zo adviseren we om minimaal 70 cm tussen de rand van de tafel en de muur aan te houden. Zo behoud je de mogelijkheid om achter de tafel door te lopen zonder dat het echt dringen wordt. Tip: bij de aanschaf van een nieuwe eettafel denk je misschien snel aan eikenhout. Maar wist je dat we ook Deens ovale eettafels van andere materialen verkopen? Lees hier meer over eikenhout, notenhout en Fenix.


Deens ovale eettafel voor 6 personen zelf samenstellen

Het samenstellen en kopen van een tafel kun je bij Table du Sud op een aantal manieren aanpakken. Zo kun je ervoor kiezen om hem vanuit je luie stoel samen te stellen. Hiervoor hebben we speciaal een 3D configurator ontwikkeld die je stap voor stap kennis laat maken met alle mogelijke opties. Het 3D model van je tafel komt tot leven tijdens het samenstellen. Daarnaast kun je er uiteraard voor kiezen om naar een van onze showrooms te komen. Hier staan onze experts voor je klaar om je kennis te laten maken met onze materialen en designs. Je vindt ons in Utrecht, Rotterdam, Heeze (vlakbij Eindhoven) en Deventer. Voor een bezoek hoef je geen afspraak te maken. Ben je van plan om je hele interieur aan te pakken? Maak dan een showroomafspraak. We nemen dan uitgebreid de tijd voor je om alle mogelijkheden te bespreken.

Maatwerk Deens ovale eettafels voor 6 personen

Wist je dat we bij Table du Sud zonder voorraad werken? Worden de tafels geïmporteerd dan? Absoluut niet! In onze hypermoderne werkplaats in het Brabantse Heeze worden ze van top tot teen gemaakt. We zijn er trots op dat we je ongelooflijk veel opties aan kunnen bieden en dat betekent dat vrijwel iedere eettafel uniek is. Zo heb je de mogelijkheid om je wensen door te geven op het gebied van de afmetingen, de kleur, het materiaal en de randafwerking. Wil je graag meer weten over de plek waar de meubels maken? Lees dan de blog met veelgestelde vragen over onze werkplaats


Overige maten Deens ovale eettafels

Ben je op zoek naar net iets kleiners of groters? In onze andere blogs helpen we je graag verder. Check onze blog over Deens ovale eettafels voor 4 personen en Deens ovale eettafels voor 8 personen


Stel je ovale eettafel nu zelf samen in 3D

Voor het samenstellen van een nieuwe eettafel hoef je niet per se af te reizen naar één van onze showrooms. Speciaal voor de mensen die thuis graag experimenteren met kleuren, materialen en designs hebben we een 3D configurator ontwikkeld. Deze configurator is makkelijk in gebruik en stelt je in staat om stap voor stap een 3D meubel tot leven te wekken.


Deens ovale eettafel 6 personen | Table du Sud
Zie hier een Deens ovale eettafel van 260x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 6 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 260x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.

Meer woonstijlen

Gebrek aan inspiratie? Lees dan onze inspiratie blogs!

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom