Meer

Sluiten

Alles over je Deens ovale eettafel voor 8 personen 

Ontdek alles over de maat van je nieuwe Deens ovale eettafel

Het samenstellen van een nieuwe eettafel is een klus waarbij je uiteraard niet over één nacht ijs gaat. Met een Deens ovale eettafel haal je een parel in huis waarvan je nog jaren geniet. Maar hoe stel je zo’n nieuwe aanwinst samen en waar moet je op letten als je op het punt staat om je aankoop definitief te maken? In deze blog zoomen we dieper in op de maat van een nieuwe tafel voor 8 personen. 

We laten je zien welke maten volgens ons perfect zijn voor zo’n eettafel en welke mogelijkheden er allemaal zijn om eventueel uit te breiden naar een 10-persoons tafel. Wil je liever eerst zelf experimenteren met designs, kleuren en materialen? Gebruik dan onze 3D configurator. Met deze makkelijk te gebruiken configurator werk je stap voor stap toe naar je nieuwe Deens ovale eettafel voor 8 personen. 


Zie hier welke tafelvormen passen binnen de categorie Deens ovale eettafel 8 personen. Zo is er rekening gehouden hoeveel stoelen aan een Deens ovale tafel passen met daarbij de juiste tussenruimtes.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 280x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 280x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Wat is Deens ovaal?

Wellicht heb je de term Deens ovaal al vaker gehoord, maar weet je niet precies wat een Deens ovaal design inhoudt. Bij een Deens ovale eettafel is de lange zijde krom, net als bij een standaard ovale eettafel. Het grote verschil zit hem in de kopse kant. De kopse kanten zijn recht afgewerkt waardoor er twee volwaardige zitplaatsen ontstaan. Je kunt er dus voor kiezen om vast twee stoelen aan de korte zijdes te plaatsen. 


Deens ovale eettafel 280 cm

Een Deens ovale eettafel voor 8 personen neemt natuurlijk flink wat ruimte in, maar het is niet zo dat er maar één vaste maat geschikt is voor deze wens. De kleinste maat die we adviseren voor 8 personen is 280 cm. Bij deze afmeting heb je voldoende ruimte om 8 eetkamerstoelen te plaatsen zonder dat het krap wordt qua ruimte. Zoals gezegd kun je bij Deens ovaal stoelen aan de korte zijdes plaatsen om het geheel uit te breiden naar een eettafel voor 10 personen. Wat ons betreft is een breedte van 120 of 130 cm geschikt om er een mooi meubel van te maken.

Deens ovale eettafel 300 cm

Als je op zoek bent naar iets meer ruimte dan kom je automatisch uit bij een tafelblad van 3 meter. Houd bij het samenstellen van je eettafel dus ook rekening met de ruimte aan de kopse kanten. Hier is de mogelijkheid om er soms of permanent stoelen neer te zetten, maar dan moet er natuurlijk wel ruimte voor zijn. Qua breedte is het dan aan te raden om niet te klein in te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een breedte van 140 of zelfs 150 cm.


Deens ovale eettafel 320 cm

De grootste maat die wat ons betreft in aanmerking komt voor een eettafel van 8 personen is 320 cm. Het is zelfs zo dat je bij deze maat 5 eetkamerstoelen aan de lange zijde kunt plaatsen. Dit is alleen mogelijk als je voor eetkamerstoelen zonder armleuning kiest. Wist je trouwens dat we naast Deens ovaal nog 3 vormen voor je hebben die wat ons betreft in de categorie ovaal vallen? Ontdek ook onze ovale, half ovale en halve cirkel eettafels. Zo krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden. In de blog over de 4 ovale vormen lees je meer over de verschillen.

Zie hier een Deens ovale eettafel van 300x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 300x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen zonder armleuningen.
Deens ovale eettafel 8 personen | Table du Sud

Kleine Deens ovale eettafel voor 8 personen

De kleinste maat die we je kunnen bieden voor 8 personen is 260 cm. We willen je dan wel op het drukken om eetkamerstoelen zonder armleuningen te nemen omdat het anders niet past. LET OP: bij onze adviezen zijn we uitgegaan van stoelen aan de lange zijden. Je kunt ervoor kiezen om vast stoelen aan de kopse kanten te plaatsen. In dat geval wordt het aantal personen met 2 verhoogd.


Ruimte achter je Deens ovale eettafel

Het is slim om niet alleen te focussen op de afmetingen van je eettafel, maar ook op de ruimte eromheen. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan als de eettafel wordt geleverd. Zo adviseren we om minimaal 70 cm tussen de rand van de tafel en de muur aan te houden. Zo behoud je de mogelijkheid om achter de tafel door te lopen zonder dat het echt dringen wordt. Tip: bij de aanschaf van een nieuwe eettafel denk je misschien snel aan eikenhout. Maar wist je dat we ook Deens ovale eettafels van andere materialen verkopen? Lees hier meer over eikenhout, notenhout en Fenix.


Overige maten voor Deens ovale eettafels

Ben je op zoek naar een kleinere Deens ovale eettafel? In onze andere blogs helpen we je graag verder. Check onze blog over Deens ovale eettafels voor 6 personen en Deens ovale eettafels voor 4 personen

Maatwerk Deens ovale eettafels voor 8 personen

Wist je dat we bij Table du Sud zonder voorraad werken? Worden de tafels geïmporteerd dan? Absoluut niet! In onze hypermoderne werkplaats in het Brabantse Heeze worden ze van top tot teen gemaakt. We zijn er trots op dat we je ongelooflijk veel opties aan kunnen bieden en dat betekent dat vrijwel iedere eettafel uniek is. Zo heb je de mogelijkheid om je wensen door te geven op het gebied van de afmetingen, de kleur, het materiaal en de randafwerking. Wil je graag meer weten over de plek waar de meubels maken? Lees dan de blog met veelgestelde vragen over onze werkplaats


Stel je ovale eettafel nu zelf samen in 3D

Voor het samenstellen van een nieuwe eettafel hoef je niet per se af te reizen naar één van onze showrooms. Speciaal voor de mensen die thuis graag experimenteren met kleuren, materialen en designs hebben we een 3D configurator ontwikkeld. Deze configurator is makkelijk in gebruik en stelt je in staat om stap voor stap een 3D meubel tot leven te wekken. 


Deens ovale eettafel 8 personen | Table du Sud
Zie hier een Deens ovale eettafel van 320x130 cm. Deze eettafel bevat in totaal 8 eetkamerstoelen met armleuningen.
Zie hier een Deens ovale eettafel van 320x120 cm. Deze eettafel bevat in totaal 10 eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Meer woonstijlen

Gebrek aan inspiratie? Lees dan onze inspiratie blogs

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom