Meer

Sluiten

6 tips voor het kopen van een rechthoekige eettafel

De rechthoekige eettafel is en blijft een klassieker binnen Nederlandse interieurs. Deze vorm brengt nu eenmaal veel voordelen met zich mee. Ben je op zoek naar een rechthoekige tafel die je helemaal naar wens samen kunt stellen?

Dan zit je sowieso goed bij Table du Sud! Maar waar moet je op letten als je een rechthoekige eettafel gaat kopen? In deze blog helpen we je graag verder. Ontdek onze handige tips & tricks en haal de eettafel van je dromen in huis!

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1: meten is weten

We trappen meteen af met een enorm cliché, maar waar uiteraard waarheid in zit. Als je een oude tafel gaat vervangen zal het bepalen van de beste maat niet zo moeilijk zijn, maar in het geval van een verhuizing of complete makeover, waarbij alle meubels een nieuwe plaats krijgen, kan het wat lastiger zijn om de juiste afmetingen te vinden. Breng daarom goed in kaart hoeveel ruimte je hebt en welke ruimte je reserveert voor je eettafel en stoelen. Het aantal eetkamerstoelen vormt hierbij een goede basis. Lees onze blog over het aantal stoelen aan tafel als je nog steeds twijfelt. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 


Tip 2: ontdek alle materialen

Bij een nieuwe tafel denk je misschien meteen aan een houten tafelblad. Mocht je dat echt willen, dan is het goed om te weten dat we met prachtig eikenhout werken in onze werkplaats in Heeze. Daarnaast hebben we ook andere materialen zoals keramiek, Fenix en marmer voor je. Bekijk alle opties eens en laat de mogelijkheden op je inwerken. Voor alle materialen geldt: maatwerk is altijd mogelijk! Denk hierbij aan verschillende afwerkingen en kleuren. 


Tip 3: kies de juiste kleur

Een eikenhouten tafelblad met die typische bruine kleur? Dat is uiteraard één van de smaken die we serveren. Maar wist je dat onze eikenhouten eettafels in meer dan tien kleuren te koop zijn? En dat we meerdere kleuren Fenix, marmer en keramiek voor je hebben? Kortom, er is altijd wel een kleur te vinden die perfect aansluit op je smaak. Probeer hierbij ook het complete plaatje in je hoofd op te nemen. Past de nieuwe kleur goed bij je stoelen, de kleuren van de muur en de rest van de accessoires? Dan is de kans groot dat je een winnaar te pakken hebt! Extra tip: we verkopen ook de meest uiteenlopende eetkamerstoelen, die natuurlijk allemaal naar wens samen te stellen zijn. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Tip 4: vergeet het onderstel niet

Het onderstel is letterlijk de basis van je nieuwe aankoop en daar mag best wat aandacht aan worden besteed! Dat vinden we bij Table du Sud ook en daarom maken we ze lekker zelf, zodat we veel verschillende varianten aan kunnen bieden. Het tafelblad van een rechthoekige tafel bestaat uit rechte lijnen en dan is het wel zo fijn als je een onderstel hebt dat goed matcht. Probeer daarnaast ook meteen goed te kijken naar de beenruimte. Kunnen alle mensen goed aan tafel plaatsnemen zonder dat de benen in contact komen met het onderstel? Dan is dat goed nieuws! Ben je van plan om de toekomst extra stoelen aan de kopse kanten te plaatsen als je bezoek krijgt? Dan is dat ook slim om mee te nemen in je keuze voor het onderstel. 


Tip 5: denk aan de details

Maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn er daarom trots op dat we je tafel helemaal naar wens kunnen maken! Denk bij een tafelblad bijvoorbeeld aan prachtige randafwerkingen. Maar verder ook aan verschillende kleuren voor het onderstel en het tafelblad, zoals we eerder al vertelden. Daarnaast is het goed om te weten dat je in het geval van eikenhout drie mogelijkheden hebt: nieuw eiken, geleefd eiken en verfijnd eiken. Tijdens het online samenstellen van je tafel loop je vanzelf tegen alle opties aan. Ontdek ze en kies wat bij je past.


Tip 6: laat je adviseren

We begrijpen het heel goed dat je een flinke aankoop zoals een eettafel niet online wil doen. Daarom hebben we drie showrooms waar onze experts voor je klaar staan om je te helpen met het maken van de juiste keuzes! Neem foto’s van je interieur en smaak mee zodat we je op de best mogelijke manier van dienst kunnen zijn. Je vindt onze showrooms in Heeze, Utrecht, Rotterdam en Deventer. Leuke tip: onze showroom in Heeze grenst letterlijk aan de werkplaats. Tijdens je eerste rondjes langs de meubels zie je in de achtergrond onze vaklui druk bezig met het maken van de eettafels. Voor een bezoek aan één van de showrooms hoef je geen afspraak te maken. De deur staat open!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Check álle eettafels

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Bekijk eettafels

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom