Meer

Sluiten

Notenhout

Klassiek en exclusief.

Naast eikenhout bieden we ook notenhout aan. Dit type hout kenmerkt zich door de warme kleur en klassieke look.

Vanwege de zachtheid van notenhout is dit een perfect materiaal om tafels van te maken. Het notenhout van Table du Sud is Amerikaans notenhout en wordt na levering in ons magazijn, net als de eikenhouten balken, gebruikt om de mooiste eettafels mee samen te stellen.

Eigenschappen

De notenhouten tafels worden standaard glad afgewerkt, voor een chique uitstraling. 

Middels een transparante krasvaste lak wordt de warme kleur van het notenhout behouden. Daarnaast beschermt deze lak ook tegen kringen en vlekken.

Notenhouten eettafels hebben een bladdikte van 4 cm, welke je nog een extra unieke touch kunt geven door te kiezen voor een randafwerking. Zo Creëer je met een facetrand bijvoorbeeld een extra moderne look.

Notenhout is in een paar opzichten wel wat gevoeliger dan eikenhout: voor verkleuring bij blootstelling aan zonlicht en is van zichzelf wat zachter waardoor er eerder krasjes kunnen ontstaan in het blad.

Werking & onderhoud

Ieder stuk hout is uniek van structuur, nerf en kleur. Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en noesten zijn natuurlijke eigenschappen van het hout. Deze kenmerken de echtheid van het hout. Dit zijn dus geen fouten, maar een specifiek kenmerk dat het hout heeft meegekregen in de natuur. Deze maken ieder meubel karakteristiek en uniek.

Werking

Notenhout heeft wat minder kans op krimpen of uitzetten. Notenhout heeft namelijk een hogere dichtheid dan eikenhout. 


Onderhoud

De lak waar wij het notenhout mee behandelen, is erg onderhoudsvriendelijk. Het enige wat jij moet doen, is de tafel af doen met een vochtige doek. Pas wel op met rode wijn, theezakjes of oxiderende producten. Dit kan namelijk de lak aantasten en voor vlekken zorgen. Dat zou natuurlijk zonde zijn! 

Overtuigd van ons notenhout? Neem dan een kijkje bij onze notenhouten eettafels.

Bekijk producten

Scrollen

Al onze materialen op een rij

Van beton tot aan keramiek. Je vindt ze hier.

Bekijk materialen

keramiek Materialen-header-marmer fenix123 vissengraad beton tafelblad afwerking Eikenhout onderstel afw
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom