Meer

Sluiten

Fenix

Mat, glad en zijdezacht.

Innovatie zien we overal, ook in tafelbladen. In 2013 werd een nieuw type materiaal ontwikkeld genaamd 'Fenix' met als doel het beantwoorden aan behoeften van twee trends in interieurontwerp: smart materials en matte oppervlakken. Het resultaat is een oppervlak dat extreem mat is en niet reflecteert. Hierdoor wordt de kleur van het blad behouden en zijn vingerafdrukken niet zichtbaar.

Oppervlakkige krasjes kunnen zelfs thermisch worden hersteld. Genoeg redenen voor Table du Sud om dit materiaal in het assortiment op te nemen. Ben je nieuw met Fenix of ben je simpelweg opzoek naar meer informatie over dit fantastische materiaal om jouw keuze te maken? Lees hier meer over de voordelen van Fenix en de mogelijkheden bij Table du Sud.

Fantastisch Fenix

Zoek je een zacht, maar sterk tafelblad dat goed schoon te houden is? Check! Wij presenteren: Fenix tafels!

Nano-watte?

Fenix is een dun plaatmateriaal voorzien van een nano-tech coating. Dit plaatmateriaal is gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, wat wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstralen. Vrij technische praat, maar het resultaat is een oppervlak met een uitzonderlijk matte en zachte structuur. Dankzij het proces van uitharding met elektronenstralen heeft het oppervlak een soort eigen geheugen gekregen. Dit geheugen kan door gebruik van hitte worden geactiveerd om kleine krasjes te herstellen. Handig? Nou en of!

Verschillende vormen, kleuren en maten Fenix

Table du Sud biedt verschillende opties qua vorm en kleur voor jouw Fenix tafelblad. Wij hebben rechthoekige, ovale en ronde bladen in ons assortiment welke wij kunnen maken naar jouw gekozen afmetingen. Allemaal gemaakt van een massieve plaat van 12mm volkern.


Nóg een voordeel van Fenix is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Bij Table du Sud hebben we de kleuren nero ingo (zwart), blanco kos (wit), verde comodoro (olijf) en blue fes (marineblauw) standaard op voorraad.

Tenslotte kun je de Fenix bladen combineren met welbekende onderstellen die wij geheel passend maken voor het Fenix tafelblad naar  keuze.

Onderhoud

Net als elk ander materiaal wat gebruikt wordt in een interieur moeten Fenix-oppervlakten regelmatig worden gereinigd. Het heeft geen speciaal onderhoud nodig, alleen een vochtige doek met warm water of een mild reinigingsmiddel. Bijna alle normale huishoudelijke schoonmaakproducten of ontsmettingsmiddelen zijn geschikt. Voor de meest voorkomende vlekken is het voldoende om het oppervlak te reinigen met warm water en een niet-schurende doek. 

Gebruik

- Gebruik onderzetters onder hete voorwerpen.
- Snijd niet rechtstreeks op de tafel, maar gebruik een snijplank.
- Gebruik 'zachte' onderhoudsmiddelen, geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende producten.
- Zware voorwerpen zoals bierkratten en boodschappenkratten kunnen door het schuiven onherstelbare krassen veroorzaken. 

Toch een krasje?

Dat geeft niet! Het bijgeleverde wondersponsje is bij kleine krasjes je beste vriend. Boen met het wondersponsje op de plek waar de krasjes zich bevinden.

Bij diepere krasjes kun je met behulp van een vochtige theedoek en een strijkijzer de krasjes verwijderen. Leg de (vochtige) doek op het blad en strijk er voorzichtig met een warm strijkijzer overheen. Het blad moet daarna weer helemaal mooi zijn.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Alle Fenix eettafels op een rijtje

Massief, Berken en Unicolor. Je vindt ze hier.

Bekijk tafels

keramiek Materialen-header-marmer vissengraad notenhout beton tafelblad afwerking Eikenhout onderstel afw
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom