Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Let op: telefonisch beperkt bereikbaar

Van 13 t/m 28 augustus geniet ons kantoor, de werkplaats en logistiek van een welverdiende vakantie. Hierdoor zijn we telefonisch beperkt bereikbaar. Onze showrooms zijn gedurende deze periode wel geopend. Zien we je snel in Heeze, Utrecht of Deventer?

Meer

Sluiten

profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Keuzehulp: zó kies je een TV meubel

Haal een prachtig meubel in huis met onze tips & tricks

Bij het restylen of inrichten van je woonkamer leg je de focus wellicht al snel op het kopen van een nieuwe bank of salontafel. Het TV meubel is precies zo’n meubel dat nogal eens vergeten wordt, maar waarmee je het geheel een mooie boost geeft.

Maar waar moet je op letten als je gaat shoppen voor een nieuw TV wandmeubel? In deze blog laten we je zien welke factoren belangrijk zijn en hoe je de zoektocht naar het perfecte meubel aanpakt.

Tip 1: meten is weten

Bij Table du Sud maken we de TV meubels in onze eigen werkplaats en dat betekent dat je op het gebied van afmetingen veel te kiezen hebt. Ga thuis eens met wat tape en een rolmaat aan de gang om je ultieme afmetingen te bepalen. Dan nog kan het lastig zijn om te achterhalen wat de perfecte maat voor je is.Probeer zoveel mogelijk factoren mee te nemen. Wat is bijvoorbeeld de grootte van je huidige TV en bestaat er een kans dat er in de toekomst een grotere TV wordt gekocht? Ben je van plan om je TV meubel ook als opslag te gebruiken voor je spullen zoals bijvoorbeeld spelletjes, kaarsen, kabels of iets anders? Bij het beantwoorden van deze vragen breng je in kaart wat je precies van je nieuwe TV meubel verwacht en zo wordt het makkelijker om de juiste maat te bepalen.Tip 2: kijk verder dan het TV meubel zelf

Het is heel natuurlijk dat je je vizier op je nieuwe aanwinst hebt gericht als je op het punt staat om knopen door te hakken. Toch is het ook slim om af en toe het complete plaatje te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan je huidige of nieuwe woonstijl en probeer je meubel te matchen met deze stijl. Tip: check de verschillende woonstijlen voor extra inspiratie. Uiteraard mag je nieuwe meubel een echte eye-catcher zijn, maar zorg er wel voor dat de balans behouden blijft. Als het TV meubel qua stijl bij de rest past, heb je wat dat betreft een echte winnaar in handen. Tip 3: zwevend of staand?

Als we alle TV meubels op één hoop gooien, dan zijn ze grofweg in te delen in twee grote groepen: zwevende en staande TV meubels. Probeer hier snel een keuze in te maken zodat je al een groot gedeelte van het aanbod elimineert. Zo ben je middels het doorhakken van één knoop ineens een stuk dichter bij je nieuwe aankoop.Een zwevend TV meubel oogt erg elegant, terwijl een staand TV meubel wat krachtiger oogt door een stalen onderstel. Beide opties hebben hun eigen voordelen en stijl.

.

Tip 4: kies je favoriete kleur

Bij het samenstellen van een nieuw TV meubel heb je net daarvoor misschien wel die klassieke houtlook in je gedachten. Dit is uiteraard een kleur die we kunnen leveren, maar wist je dat er maar liefst meer dan tien kleuren zijn waar je uit kunt kiezen? Dit zijn kleuren die variëren van bijna wit tot zwart en alles ertussenin. Kortom, er is altijd wel een kleur beschikbaar die bij je past.Maar hoe weet je nu welke kleur dat is en waar moet je op letten als je een kleur uit gaat zoeken. Ook hier is het weer belangrijk dat je naar het geheel kijkt. Matcht de nieuwe kleur goed met de muren en de rest van het interieur? Dan is de kans groot dat je nieuwe TV meubel niet uit de toon valt. Extra tip: vergeet ook het licht niet. Als zonlicht vrij spel heeft, kan een op het oog donkere kleur ineens een stuk lichter voor de dag komen. Tip 5: denk in mogelijkheden

Het voordeel van een eigen werkplaats is dat we bij Table du Sud de volledige vrijheid hebben bij het bedenken en creëren van nieuwe meubels. Dat betekent dat we jou als klant veel opties bieden bij het samenstellen van je aankoop. In het geval van een TV meubel uit zich dat in verschillende afmetingen, materialen en veel details die je zelf bepaalt.Laat je daarom inspireren door de mogelijkheden die je tegenkomt als je op de pagina van je TV meubel op de knop ‘configureer zelf’ klikt. Heb je een andere wens die niet tussen de opties staat? Neem dan even contact met ons op. Samen bekijken we dan of we jouw voorkeuren kunnen doorvertalen naar een nieuw TV meubel.Tip 6: laat je inspireren in een showroom

Het online kopen van een TV meubel is erg gemakkelijk, maar we kunnen het goed voorstellen dat je graag het een en ander in het echt wil zien voordat je de definitieve knoop doorhakt. Het is dan goed om te weten dat je op drie locaties welkom bent om je ogen en oren de kost te geven.Je vindt onze showrooms in Heeze, waar zich ook onze werkplaats bevindt, Utrecht en Deventer. Onze grootste showroom in Utrecht verdient wel wat extra aandacht. Hier hebben we in april 2022 het Utrecht | Living-gedeelte geopend. Hier leggen we de focus op alles voor de woonkamer. Ontdek de verschillende combinaties en sla meerdere vliegen in één klap. Wil je graag meer weten? Lees dan onze uitgebreide blog over Utrecht | Living.

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Veelgestelde vragen over boomstamtafels U-bank kiezen Hulp bij het kiezen van een Loungebank Gratis interieuradvies van Table du Sud Tips kiezen vloerkleed 5 tips voor het kiezen van een U-bank 5 tips voor het kiezen van een ovale eetkamerbank Waar op letten bij een Scandinavische bank? Tips voor het kiezen van een hoekbank 5 tips voor het kiezen van je onderstel 6 tips voor het kiezen van de kleur van je tafel of bank 5 tips voor het kopen van een bank Hulp bij het kiezen van een Scandinavische eettafel