Meer

Sluiten

Keramiek

Alles wat je moet weten over keramiek

Ben je verliefd geworden op marmeren tafels maar vind je naast design, het gebruiksgemak net zo belangrijk? Dan hebben we de oplossing voor je: keramische tafels!

Wij werken alleen samen met de beste leveranciers. Het is dan ook niet voor niets dat we voor onze keramische tafelbladen hebben gekozen voor het Italiaanse bedrijf Marazzi. Deze keramiek specialist maakt sinds 1935 het mooiste high-end keramiek, waarbij kwaliteit, duurzaamheid en design altijd hoog in het vaandel hebben gestaan.

Wat is keramiek?

Misschien is keramiek niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe eettafel, maar het wordt tegenwoordig enorm veel toegepast en niet zonder reden!

Keramiek is een industrieel vervaardigd product met het natuurlijke materiaal klei als hoofdbestanddeel. De klei is onder extreem hoge druk geperst en wordt vervolgens op hoge temperatuur gebakken. Hierdoor ontstaat een licht, maar zeer sterk materiaal dat extreem krasbestendig is en goed tegen hoge en lage temperaturen kan. Een hete pan of die ijskoude wijnkoeler op een keramisch blad neerzetten is dus geen enkel probleem!

Keramische tafels zijn bestand tegen krassen, chemicaliën, alkalische producten, hitte, vorst en uv-straling. Ook zijn ze heel eenvoudig in onderhoud.

Verschillende vormen, maten en kleuren keramiek

We zouden Table du Sud niet zijn als je de tafel niet zou kunnen customizen naar jouw smaak.  Ook de keramische tafels  maken we natuurlijk op maat, speciaal voor jou. Dit betekent dat je zelf de maat van de tafel kunt bepalen maar ook de vorm.   Zo vind je bij ons ronde keramische tafels, ovale keramische tafels en rechthoekige keramische tafels.  Bovendien zijn de keramische eettafels ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus kun je ze helemaal afstemmen op de rest van je interieur. 

Alle keramische bladen zijn leverbaar in een matte 'Satin' finish. Sommige bladen zijn ook leverbaar in een glanzende 'Lux' finish. 

Onderhoudsvriendelijk

Naast mooi, is een keramisch tafelblad vooral ook onderhoudsvriendelijk. Sterker nog, in principe is hij onderhoudsvrij!  Dat is eigenlijk het grote voordeel dat keramische tafelbladen hebben ten opzichte van onze marmeren tafels. Je hoeft  het keramieken blad eigenlijk alleen maar te reinigen zoals je dat ook bij je keukenblad zou doen!

Voor het reinigen van jouw keramieken tafelblad raden we aan om de onderhoudsspray keramiek te gebruiken.  Dit reinigingsmiddel is gebruiksklaar, dus kun je direct gebruiken om jouw keramische eettafel mee schoon te maken. 

Bekijk producten

Scrollen

Check álle eettafels 

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Materialen-header-marmer fenix123 vissengraad notenhout beton tafelblad afwerking Eikenhout onderstel afw
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom