Meer

Sluiten

Hout borstelen: wat is dat?

Geborsteld hout is één van de opties die we aanbieden als je een tafel samenstelt. Maar wat bedoelen we precies met het borstelen van hout? In deze blog bieden we je een blik in onze Brabantse werkplaats.

We laten je graag zien wat hout borstelen precies is zodat je weet wat je in huis haalt als je voor deze mogelijkheid kiest.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Hout borstelen 

Wellicht heb je al ooit van hout borstelen gehoord, of misschien denk je dat hout borstelen een standaardprocedure is die we toepassen als we tafels maken. Dit is niet het geval. We kunnen het eikenhout voor je borstelen als jij dat wilt. In ons geval houdt dat veel meer in dan een aantal vaklui die met borstels aan de gang gaan om het hout te borstelen. Hiervoor hebben we namelijk een hypermoderne borstelmachine met een borstel van maar liefst 140 cm breed!


Waarom kiezen voor hout borstelen?

Tijdens het borstelen wordt de ultra dunne zachte toplaag van het hout verwijderd. Dit heeft als resultaat dat de nerven in het hout naar boven komen. We kunnen dus stellen dat de “tekening” van het hout, die altijd uniek is, zichtbaar wordt. Het voordeel van geborsteld hout is dat het blad minder krasgevoelig wordt. Dit komt doordat het tafelblad minder glad is. De algemene uitstraling is daarnaast wat matter en dat oogt lekker natuurlijk.

Nadelen

We zijn graag transparant naar onze klanten toe en daarom willen ook de nadelen van borstelen meegeven. Door het borstelen kunnen uiterst kleine noestjes opengetrokken worden. Nadat het tafelblad in de spuiterij is geweest, voelt het geheel nog hetzelfde aan. Er is voornamelijk een visueel verschil. Daarnaast kán er een verschil ontstaan tussen geborsteld en niet geborsteld hout. Dit komt door de pigment-opname. De kleuropname van een geborsteld tafelblad kan iets minder zijn dan die van de niet-geborstelde tegenhanger. 


Advies over borstelen en eikenhout

We kunnen het ons goed voorstellen dat je niet meteen weet of je je tafelblad wil laten borstelen. Zeker in combinatie met de houtkeuze kan het lastig zijn om knopen door te hakken. Lees alles over ons eikenhout om een beeld te krijgen van de mogelijkheden! Daarnaast is het goed om te weten dat onze experts voor je klaar staan in de showrooms in Utrecht, Heeze, Rotterdam en Deventer. Hier helpen ze je graag verder met passend advies. Voor een winkelbezoek hoef je geen afspraak te maken.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Veelgestelde vragen over onze werkplaats

Ontdek alle antwoorden

tuintafel-keramiek _DSF0130-W _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom