Meer

Sluiten

Zó kies je de perfecte maat van je nieuwe eettafel

Maak je keuze met deze handige tips

Ben je van plan om een nieuwe eettafel aan te schaffen? Dan loop je al snel tegen een aantal vragen aan. Wat wordt de maat van mijn nieuwe aanwinst? Van welk materiaal moet mijn tafel worden gemaakt? En wat wordt de vorm?

Op die eerste vraag zoomen we in deze blog dieper in. De afmetingen van je nieuwe tafel bepaal je namelijk niet zomaar. We helpen je hier graag bij zodat je de juiste keuze maakt. Lees snel verder!

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Bepaal de vorm

Voordat we echt met de rolmaat aan de gang gaan, is het zaak om de vorm van je nieuwe eettafel te bepalen. In onze werkplaats in Heeze maken we alle mogelijke vormen voor je en elke vorm heeft z’n eigen voordelen. Zo past een klassieke rechthoekige tafel goed in een relatief grote ruimte, is een ronde tafel lekker gezellig omdat iedereen elkaar aan kan kijken en wordt de kiezelvormige tafel steeds populairder. Breng de ruimte in kaart

Ga je een eettafel vervangen? Dan is het al vrij duidelijk wat de nieuwe maat van je nieuwe tafel ongeveer moet worden. In het geval van een complete makeover of een verhuizing kan het wat lastiger zijn om de juiste maat te bepalen. Begin met de afmeting van de eetkamer, maar neem ook andere belangrijke factoren mee zoals bijvoorbeeld een vloerkleed. Heb je brede of juist smalle eetkamerstoelen? Dan is het slim om dat ook mee te nemen bij het bepalen van de afmetingen.Hoeveel mensen aan tafel?

Dit is misschien wel één van de belangrijkste graadmeters als je de maat gaat bepalen. Hoeveel mensen, of beter gezegd, hoeveel stoelen wil je aan tafel gaan plaatsen. Als je bijvoorbeeld weet dat je 8 eetkamerstoelen wil plaatsen, dan ben je al een heel eind. Om dit goed te kunnen bepalen hebben we een extra blog over het aantal stoelen aan tafel geschreven. In deze blog lees je precies wat slim is op dat gebied.

Daarnaast is het in het geval van een rechthoekige of (Deens) ovale tafel slim om te bedenken of je stoelen gaat plaatsen aan de kopse kant. Dit levert twee zitplaatsen op en kan de afmeting van de tafel dus beïnvloeden.

Handige cijfers 

Uiteindelijk komt het allemaal neer op de cijfertjes. Past het allemaal net, of wil je liever wat extra ruimte creëren? Als je dit zo goed mogelijk in kaart brengt kom je later niet voor verrassingen te staan. Hieronder vind je een aantal handige cijfers.Voor een tafel van zes personen adviseren we een minimale tafellengte van 2 meterEen eetkamerstoel neemt ongeveer 60 cm in beslag qua breedteZet een eettafel minimaal 70 cm van de muur om fatsoenlijk te kunnen zittenZet hem minimaal 1.20m van de muur als er veel tussen de tafel en muur gelopen wordtDe meeste eettafels hebben een breedte van 90-100 cm74 cm is de advieshoogte voor een eettafel. Dit kan uiteraard aangepast worden.Denk in mogelijkheden

Bij Table du Sud maken we onze eettafels zelf in onze werkplaats in Heeze. We steken onze handen voor je uit de mouwen om de door jou samengestelde eettafel te realiseren. Bij het samenstellen heb je veel vrijheid. Denk hierbij aan verschillende vormen, materialen, onderstellen en meerdere mogelijkheden op het gebied van de afwerking. Twijfel je of jouw wens gerealiseerd kan worden? Vaak is het mogelijk! Neem om het zeker te weten anders contact met ons op. Tijdens het doorgeven van je specificaties op onze website zie je meteen wat er allemaal mogelijk is. Ben je benieuwd naar hoe we onze tafels maken? This is how it’s made!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Check ál onze eettafels

We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom