Meer

Sluiten

Hoeveel stoelen aan tafel

Tips bij het uitzoeken van jouw droomtafel

Bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt en ook hoeveel stoelen je aan de tafel zou willen zetten. 

Wil je weten hoeveel ruimte je nodig hebt voor een bepaald aantal eetkamerstoelen aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel? Wij geven je een overzicht waardoor jij zometeen precies weet hoe groot jouw nieuwe tafel moet worden. 

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Gigi

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Ovale tafels voor een kleine ruimte

Beschik je over een kleine ruimte, maar wil je toch een bepaalde hoeveelheid stoelen aan tafel kunnen zetten? Dan is misschien een van onze ovale tafels wel iets voor jou. Dankzij de afgeronde vorm nemen ovale eettafels minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Bovendien kan je er gemakkelijker omheen lopen terwijl je wel dezelfde ruimte aan beschikbaar hebt voor je stoelen. Op de afbeelding hieronder kan je zien dat wanneer je een eettafel met 6 stoelen aan tafel wilt kunnen zetten, dit bij een ovale tafel al kan bij een lengte vanaf 200 cm. Bij een lengte van 240 cm kan je zelfs al met 8 personen gezellig tafelen. De benodigde lengte is afhankelijk van het type stoel.

Gezellig rond

Ben je opzoek naar een knusse tafel? Dan is een ronde tafel  perfect.  Er kunnen relatief veel mensen aan een ronde eettafel zitten en iedereen kan  goed bij de spullen die erop staan. Pannen en schalen neerzetten, samen aanschuiven en lekker praten: niets is zo gezellig. Hieronder zie je een overzicht van ronde tafels met verschillende diameters.

Rechttoe rechtaan

Gemiddeld gaan wij per stoel uit van 60 cm  ruimte aan een rechthoekige tafel of vierkante tafel. Dit is afhankelijk van het type stoel, waarbij er de keuze is tussen stoelen met armleuning en stoelen zonder armleuning.  Met de ruimte tussen de stoelen kan geschoven worden, maar doorgaans is 10 - 15 cm tussen de stoelen een prettige hoeveelheid ruimte om gezellig aan tafel te kunnen zitten.  Voor een rechthoekige eettafel met 6 eetkamerstoelen adviseren wij een tafel van 220 - 240 cm lengte, en met 8 stoelen  een tussen de 260 en 300 cm.  Daarbij is een breedte tussen de 90 en 110 cm het meest gebruikelijk. 

Uitschuifbare tafels

Krijg je regelmatig gasten aan tafel, maar wil je geen extra grote tafel kopen? Kies dan voor een van onze uitschuifbare tafels. De uitschuiftafels kunnen met 80 tot 100 cm worden verlengd. Ideaal voor een uitgebreid diner met vrienden of een andere speciale gelegenheid; met wat extra eetkamerstoelen kan iedereen aan tafel. Op andere dagen kan je de uitschuiftafel weer kleiner maken, zodat je net wat meer leefruimte hebt. Ideaal!

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Maak je droomtafel

Dit kan gemakkelijk met onze tafel configurator.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom