Meer

Sluiten

Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

message icon
Maudi

Sales & Interior stylist

Hoeveel stoelen aan tafel

Tips bij het uitzoeken van jouw droomtafel

Bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt en ook hoeveel stoelen je aan de tafel zou willen zetten. 

Wil je weten hoeveel ruimte je nodig hebt voor een bepaald aantal eetkamerstoelen aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel? Wij geven je een overzicht waardoor jij zometeen precies weet hoe groot jouw nieuwe tafel moet worden. 

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Gigi

5.0 / 1 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Ovale tafels voor een kleine ruimte

Beschik je over een kleine ruimte, maar wil je toch een bepaalde hoeveelheid stoelen aan tafel kunnen zetten? Dan is misschien een van onze ovale tafels wel iets voor jou. Dankzij de afgeronde vorm nemen ovale eettafels minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Bovendien kan je er gemakkelijker omheen lopen terwijl je wel dezelfde ruimte aan beschikbaar hebt voor je stoelen. Op de afbeelding hieronder kan je zien dat wanneer je 6 stoelen aan tafel wilt kunnen zetten, dit bij een ovale tafel al kan bij een lengte vanaf 200 cm. Bij een lengte van 240 cm kan je zelfs al met 8 personen gezellig tafelen. De benodigde lengte is afhankelijk van het type stoel.

Gezellig rond

Ben je opzoek naar een knusse tafel? Dan is een ronde tafel  perfect.  Er kunnen relatief veel mensen aan een ronde eettafel zitten en iedereen kan  goed bij de spullen die erop staan. Pannen en schalen neerzetten, samen aanschuiven en lekker praten: niets is zo gezellig. Hieronder zie je een overzicht van ronde tafels met verschillende diameters. Bij een tafel met een diameter van 140 cm kan je al 6 stoelen zonder armleuning aan tafel zetten. 

Rechttoe rechtaan

Gemiddeld gaan wij per stoel uit van 60 cm  ruimte aan een rechthoekige tafel of vierkante tafel. Dit is afhankelijk van het type stoel, waarbij er de keuze is tussen stoelen met armleuning en stoelen zonder armleuning.  Met de ruimte tussen de stoelen kan geschoven worden, maar doorgaans is 10 - 15 cm tussen de stoelen een prettige hoeveelheid ruimte om gezellig aan tafel te kunnen zitten.  Voor een rechthoekige eettafel met 6 eetkamerstoelen adviseren wij een tafel van 220 - 240 cm lengte, en met 8 stoelen  een tussen de 260 en 300 cm.  Daarbij is een breedte tussen de 90 en 110 cm het meest gebruikelijk. 

Uitschuifbare tafels

Krijg je regelmatig gasten aan tafel, maar wil je geen extra grote tafel kopen? Kies dan voor een van onze uitschuifbare tafels. De uitschuiftafels kunnen met 80 tot 100 cm worden verlengd. Ideaal voor een uitgebreid diner met vrienden of een andere speciale gelegenheid; met wat extra eetkamerstoelen kan iedereen aan tafel. Op andere dagen kan je de uitschuiftafel weer kleiner maken, zodat je net wat meer leefruimte hebt. Ideaal!

Boomstamtafel U-poot

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Japandi woonkamer Eettafels kleine ruimte Landelijke woonkamer tips Hotel chique inrichting Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips 4 ovale vormen Wabi-sabi en Hygge Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Industriële kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel