Meer

Sluiten

Online een eetkamerstoel kopen? Zo doe je dat!

Met deze tips & tricks haal je de perfecte eetkamerstoel in huis

Een eetkamerstoel koop je niet zomaar in een opwelling. Als je even wat tijd steekt in het maken van je keuze én in het plaatsen van je bestelling, weet je zeker dat je jarenlang geniet van je nieuwe eetkamerstoelen. Bij Table du Sud kun je je eetkamerstoelen makkelijk online kopen. Je vindt ons complete aanbod mét alle opties online.s an

Maar hoe bestel je zo’n eetkamerstoel nu eigenlijk. We laten je graag even zien hoe dit precies in z’n werk gaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je de juiste eetkamerstoel bestelt.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Voorbereiding

Voordat je op de onze website op zoek gaat naar de jouw perfecte eetkamerstoel, is het slim om alvast in kaart te brengen wat je precies van je nieuwe stoelen verwacht. Wil je bijvoorbeeld dat de stoel onderdelen heeft die van hout of staal zijn? Wil je een zachte eetkamerstoel of juist een wat hardere zit? En moet de kleur donker of juist licht zijn? Als je deze en andere vragen over de eigenschappen van je stoel al hebt beantwoord, ben je al een heel eind!Stap 1: kies het design van je nieuwe stoel

Je nieuwe eetkamerstoel moet goed matchen met je eettafel en de rest van het interieur en dan moet je hem zelf ook nog eens mooi vinden. Het kan dus best lastig zijn om in een mum van tijd een eetkamerstoel uit te kiezen. We hebben tientallen stoelen voor je in petto met ieder een eigen design en veel mogelijkheden op het gebied van stoffering.

Probeer bij het oriënteren goed in kaart te brengen wat je van een nieuwe stoel verwacht. Wil je bijvoorbeeld wel een armleuning of juist niet? Wil je een stalen of een houten onderstel? Wieltjes onder de stoel of liever ‘gewone’ poten? Dit zijn de vragen die je jezelf kunt stellen als je een nieuwe stoel overweegt. Check de eetkamerstoelen voor ons aanbod. Nadat je je stoel hebt geselecteerd, heb je de mogelijkheid om alle details te bepalen. Hiervoor klik je op de ‘Configureer zelf’ knop. Tip: heb je een nieuwe eettafel en weet je niet hoeveel stoelen daar aan passen? Lees dan onze blog over het aantal stoelen aan tafel.

Stap 2: kies het materiaal van je nieuwe stoel

We hebben veel materialen voor je. Ga je voor een wat ruwere stof of juist voor zacht? Het is goed om te weten dat de afbeeldingen van onze stoelen een indicatie geven van wat er mogelijk is. Het design ´staat´, maar de rest wordt door jou zelf ingevuld. Denk hierbij dus aan de bekleding van je nieuwe eetkamerstoel. Je hebt tientallen opties en er is dus altijd een combinatie beschikbaar die goed matcht met je interieur. Tip: we hebben ook verschillende varianten van leer waarmee we de stoelen kunnen bekleden. Op onze materialenkaart hebben we een aantal materialen verzameld. Zo kun je op je gemak thuis bekijken wat er bij je past. 

Stap 3: de kleur

Het materiaal dat je hebt gekozen vormt de basis van je nieuwe eetkamerstoel. Wist je dat jouw materiaal in veel verschillende kleuren te koop is? Dat betekent dat je qua bekleding nog een belangrijke knoop door moet hakken. Houd er bij het kiezen van de kleur rekening mee dat er goede match met de rest van je interieur moet zijn. Daarnaast is het slim om goed naar het licht te kijken. Staan de stoelen in een ruimte waar zonlicht vrij spel heeft, of is de ruimte relatief donker? Dit zorgt ervoor dat kleuren anders gaan ogen. Een donkere variant van grijs kan in een goed verlichte keuken juist heel licht ogen.


Stap 4: de poot

Nadat je de bekleding hebt gekozen, is het tijd om je bezig te houden met de poten. Ook hier kun je nuances leggen waardoor je ‘m nog beter laat matchen met je smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal van de poten of de kleur. Het is per stoel verschillend wat je aan kunt passen en wat de opties zijn. Laat ze allemaal de revue eens passeren. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en welke stoel aan jouw eisenlijstje voldoetStap 5: eventuele montage
Sommige stoelen moeten gemonteerd worden. Als dit het geval is, bieden wij de mogelijkheid aan om dit voor je te doen. Bij de laatste optie van je bestelling kun je aangeven dat je graag gemonteerd wil hebben, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit zelf te doen. De Ikata eetkamerstoel is een voorbeeld van een stoel die je kunt laten monteren.


Even geduld en zitten maar!
Zodra je je bestelling hebt geplaatst gaan we aan de slag. Op de pagina van je eetkamerstoel vind je de meest actuele levertijden. Deze levertijden passen we dagelijks voor je aan zodat je precies weet je wat je kunt verwachten. Ben je overigens op zoek naar andere zitmeubelen? Dan is het goed om te weten dat we die óók voor je hebben. Neem daarvoor een kijkje bij de relaxfauteuils, barstoelen en tuinstoelen.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Check onze eetkamerstoelen

We hebben ze op een rijtje gezet.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom