Meer

Sluiten

Scandinavisch

Minimalistisch & natuurlijke tinten

Minimalistisch en veelal natuurlijke tinten. De Scandi look is een zeer toegankelijke stijl waarbij less zeker more is. De meubels hebben vaak slanke poten en er wordt gebruik gemaakt van zachte,

natuurlijke materialen waarbij hout de boventoon voert. Rust, comfort en functionaliteit horen bij een Scandinavisch interieur en een accessoire speelt de hoofdrol: natuurlijk licht.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Maze

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Materialen & kleuren

Hout speelt een belangrijke rol binnen een Scandinavisch interieur en dan vooral de houten vloer. Variërend van wit hout tot licht grijs, van licht bruin tot donker bruin. Je kunt gebruikmaken van veel verschillende soorten hout en dit combineren met bijvoorbeeld een zacht vloerkleed of andere moderne elementen. Simpele vormen zijn daarbij een must. Voor een Scandinavische tafel kun je dus kijken naar een ronde tafel, ovale tafel of een reguliere rechthoekige tafel.

Dat Scandinaviërs houden van de natuur is goed terug te zien in het interieur. Hoewel de Scandinavische woonstijl licht en clean is, geef je met natuurlijke en pure materialen je huis een rustige en warme uitstraling. Maak gebruik van hout, riet, jute en rotan wanneer je back to basic gaat. Ook fijn: natuurlijke materialen zijn vaak duurzaam, doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu.

Styling

Neutrale kleuren en tinten voeren vaak de boventoon in Scandinavische interieurs.  Denk aan wit, beige, licht grijs, bleke pasteltinten en zachtroze. Zachte texturen voegen warmte en frisheid toe in de minimalistische stulp. Houdt het bij één of twee statement kleuren en laat de rest monochroom.

Een Scandinavische interieur is ook te herkennen aan de subtiele Scandinavische meubels. Variërend van ronde tafels, metalen bijzettafels en natuurlijk de bekende Eames stoel. Ook de statement fauteuil is zeer geliefd bij onze Noorderburen. Het liefst een exemplaar met houten leuningen voor een modern effect. Denk hierbij aan eetkamerstoelen met subtiele pootjes, organische vormen en rustige kleuren.

Past de Scandinavische woonstijl bij jou? Ontdek dan ons aanbod in Scandinavische meubels op maat!

Bekijk producten

Scrollen

Scandinavische meubels

Deze meubels passen bij jouw stijl.

Bekijk meer

Meer stijlen

Op zoek naar creativiteit? Lees onze inspiratie blogs

japandi header Hotel-chique-interieur-woonkamer-u-bank Industrieel header modern-fenix landelijk - header Woonstijl - Retro chic woonstijl-urban-horizontaal woonstijl-quiet-luxury-groot
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom