Meer

Sluiten

Kies voor een Scandinavisch interieur

Minimalistisch & natuurlijke tinten

Heb je een verhuizing op de planning staan of ben je van plan om je woon- of eetkamer opnieuw in te richten? Dan is het leuk om voor een nieuwe woonstijl te kiezen. We snappen dat het lastig kan zijn om een nieuw interieur samen te stellen, maar met wat handige tips kom je een heel eind!

Op deze pagina laten we je zien dat je met Scandinavische meubels een prachtig, rustgevend interieur neerzet.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Neo C0252

5.0 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Maze

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Tibo (met arm)

4.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Wat is een Scandinavisch interieur?

Bij de term ‘Scandinavisch interieur’ denk je wellicht aan een interieur dat afkomstig uit Noord-Europa. Dit is deels waar, maar toch niet helemaal. Een Scandinavisch interieur, ook wel Nordic Style genoemd, is gebaseerd op de trends en inrichtingen uit landen als Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Als we iets dieper inzoomen op deze woonstijl ontdekken we snel dat deze woonstijl rust ademt, vrij overzichtelijk is en dat er veel gebruik wordt gemaakt van licht en niet al te opvallende kleuren. Een misverstand is overigens dat Scandinavische meubels ook echt uit Scandinavië komen. Natuurlijk kan dat, maar dit is geen vereiste. We bedoelen hiermee meubels die goed passen binnen een Scandinavische woonstijl. Tot slot wordt er in een Scandinavisch interieur veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en dat doen we bij Table du Sud ook!

Van Scandinavisch design tot Scandinavische meubels

Het is zeker mogelijk om bepaalde meubels het label Scandinavisch te geven. Zo zien we dat Scandinavische meubels zonder poespas worden gemaakt en dat minimalisme en simpele ontwerpen goed scoren. Denk bij het samenstellen van een Scandinavisch interieur trouwens verder dan alleen de eettafel of salontafel. Een interieur bestaat grofweg uit de grote meubels zoals de tafels, banken, salontafels en de stoelen. Daarnaast heb je een groep met Tv meubels, bijzettafels en sidetables en tot slot heb je de accessoires. De hele verzameling vormt uiteindelijk je Scandinavische interieur. Probeer een lijn te hanteren waaraan de meubels voldoen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een kleurenpalet of een materiaal zoals eikenhout steeds terug laten komen. Tip: bij Table du Sud stel je je eettafel van top tot teen zelf samen. Creëer je eigen Scandinavische eettafel in een paar minuten met onze handige 3D configurator

Scandinavische kleuren voor je woonkamer en keuken

Je weet nu dat je voor het realiseren van een Scandinavisch interieur gebruik kunt maken van minimalistische designs en natuurlijke materialen zoals eikenhout en notenhout. Maar welke kleuren moet/kun je gebruiken om de basis van je nieuwe interieur neer te zetten? We zien in de Scandinavische woonkamer en eetkamers sowieso veel wit, lichtgrijs en andere lichte kleuren terugkomen.

Scandinavian living: ook zwart hoort erbij

Ook sluiten we zwart niet uit om bepaalde accenten te leggen. We adviseren om gebruik te maken van verschillende tinten binnen een kleur. Zo kun je verschillende tinten wit en beige gebruiken om een geheel te vormen. Zeker in combinatie met een eikenhouten eettafel zet je zo een mooie basis neer. Hierbij is het goed om te weten dat we verschillende kleuren eikenhout voor je in petto hebben. Je kunt je nieuwe eettafel dus perfect matchen met het interieur wat je voor ogen hebt.

Tip: met een aantal planten op goede plaatsen vergroot je het kleurenpalet met groen en omarm je het natuurlijke aspect van je interieur.


Zelf een Scandinavisch meubel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.

 

Scandinavische materialen: denk in mogelijkheden

Het gebruik van natuurlijke materialen past perfect bij Scandinavian Living. Onze meubels stel je zelf samen en op het gebied van materiaal serveren we veel smaken die ervoor zorgen dat er altijd wel iets te vinden is dat perfect matcht met je smaak en de rest van je beoogde interieur. Eerder vertelden we al over eikenhout. Dit hout gaat superlang mee en daarom automatisch een duurzame keuze. Het is daarnaast leuk om te weten dat je bij het samenstellen van eikenhouten eettafels en salontafels kunt kiezen uit drie soorten eikenhout: verfijnd eiken, geleefd eiken en nieuw eiken. Tot slot bieden we meer dan tien verschillende kleuren en daar zitten ook kleuren tussen die goed passen binnen een Scandinavisch interieur. 

Scandinavisch & notenhout of fenix

Notenhout en fenix zijn ook zeker het overwegen waard. Notenhout heeft een rustige, warme uitstraling en bij fenix heb je de keuze uit onvoorstelbaar veel kleuren. Denk dus altijd in mogelijkheden en stop pas met zoeken als je de perfecte combinatie hebt gevonden.

Scandinavische woonwinkel: Table du Sud!

Meubels samenstellen kan uiteraard online, maar we snappen het heel goed als je liever met een echte expert samen wil bekijken wat de opties zijn. Je bent hiervoor van harte welkom in onze woonwinkels. Bevind je je nog in de oriënterende fase? Dan is een bezoekje aan woonwinkel Utrecht of woonwinkel Rotterdam echt het overwegen waard. Dit zijn onze grootste showrooms en hier vind je alles voor je woon- en eetkamer. Daarnaast vind je ons ook in Heeze, niet ver van de plek waar ooit het eerste Table du Sud-meubel is gemaakt. Leuk om te weten: de woonwinkel in Heeze grenst letterlijk aan de werkplaats. Tijdens je rondje door de showroom zie je in de achtergrond onze vaklui die met allerlei meubels bezig zijn. Tot slot vind je ons ook in Deventer. Tip: is de Scandinavische stijl net niet je ding? Dan is het goed om te weten dat onze meubels ook binnen andere woonstijlen goed uit de verf komen. Laat je inspireren door de populairste woonstijlen van het moment: modern, hotel chique, japandi, industrieel en landelijk

 

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Meer stijlen

Op zoek naar creativiteit? Lees onze inspiratie blogs

japandi header Hotel-chique-interieur-woonkamer-u-bank Industrieel header modern-fenix landelijk - header Woonstijl - Retro chic woonstijl-urban-horizontaal woonstijl-quiet-luxury-groot
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom