Meer

Sluiten

Landelijk wonen: dé woonstijl voor fans van het buitenleven

De stijl van de boerderij en het landelijk leven!

Ben je van plan om je inrichting flink te veranderen, of heb je bijvoorbeeld een verhuizing op de planning staan? Kies dan eens voor een totaal andere woonstijl of perfectioneer je huidige woonstijl. Landelijk wonen, wat overigens ook in de stad kan, is een specifieke woonstijl die uitermate geschikt is voor liefhebbers van de natuur en robuuste meubels.

Ben je op zoek naar landelijke meubels om je inrichting compleet te maken? Mooi! Op deze pagina laten we je zien wat landelijk wonen precies is en welke meubels perfect passen binnen deze populaire woonstijl.

Bank Amelie

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Billy

4.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Wat is landelijk wonen?

Voordat we dieper ingaan op deze woonstijl en je allerlei opties laten zien, is het slim om even in kaart te brengen wat landelijk wonen precies inhoudt. De kans is best groot dat je bij landelijk wonen denkt aan vrijstaande huizen aan de rand van het bos, grote woonboerderijen en zware eikenhouten meubels van minimaal 50 jaar oud. Uiteraard lenen deze huizen zich goed voor deze woonstijl, maar dit wil absoluut niet zeggen dat je geen landelijke woonstijl kunt creëren in een kleiner huis in een stad bijvoorbeeld.

Landelijk wonen zit hem namelijk vooral in de gebruikte materialen en de sfeer die je neerzet. Als we inzoomen op de materialen komen we vooral hout tegen. Eikenhout en notenhout kunnen perfect gematcht worden met deze stijl. Daarnaast valt op dat de meubels vaak relatief groot zijn en dat een compleet interieur rust uitstraalt. Gezelligheid staat hier op één. Echt thuiskomen dus!


Landelijk interieur

Om een volledig interieur samen te stellen is het slim om vooraf goed in kaart te brengen welke meubels je nodig hebt en welke meubels je eventueel wil houden. Denk verder dan alleen de eettafel in de keuken en het bankstel in de woonkamer. Deze meubels vormen zeker de basis van deze twee ruimtes, maar dit is niet genoeg om de landelijke woonstijl volledig te omarmen. Hieronder splitsen we per ruimte uit wat de mogelijkheden zijn.

Landelijke woonkamer

Een landelijke woonkamer samenstellen doe je door te beginnen bij de bank. Zoals gezegd zien we vaak relatief grote meubels terug komen in deze woonstijl. Als je veel ruimte hebt is dat geen probleem, maar durf in het geval van een wat kleinere woonkamer ook te kiezen voor een relatief grote bank. Je kunt daarnaast ook een bank combineren met bijvoorbeeld één of twee relaxfauteuil(s). De bank leent zich perfect om de basis van je kleurenpalet te leggen. Binnen de landelijke woonstijl vind je veel aardse kleuren. Denk vooral aan grijs, gebroken wit en varianten van bruin. Dit is overigens een advies. Je kunt altijd andere kleuren terug laten komen binnen je interieur. Zo zul je in de praktijk zien dat groen ook een rol gaat spelen als je kiest voor veel natuur in de vorm van planten.


De overige meubels binnen je landelijke woonkamer lenen zich perfect om hout terug te laten komen. Een prachtige eikenhouten salontafel, een handige bijzettafel of een mooi TV meubel. Eikenhout is bij alle meubels een optie en probeer bij deze houtsoort ook in mogelijkheden te denken. We maken alles in onze eigen werkplaats en hebben dus veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten eikenhout en meerdere kleuren om alles goed op elkaar af te stemmen.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bette

5.0 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Landelijke keuken of eetkamer

We gaan ervan uit dat de eettafel de basis van je landelijke interieur is. Kies in dat geval voor eikenhout of notenhout. Staat je eettafel vlak bij het keukenblok? Dan is het slim om beide kleuren goed op elkaar af te stemmen. In het geval van een verhuizing ga je wellicht een nieuwe keuken kopen. Probeer dan al rekening te houden met de woonstijl die je op de benedenverdieping wil creëren. Zo krijg je later geen spijt van de gekozen meubels en kleuren. De eetkamerstoelen spelen eveneens een grote rol in de keuken. Bij Table du Sud kies je uit tientallen kleuren en stoffen als je een stoel kiest en dat biedt je dus ongelooflijk veel mogelijkheden om perfectie na te streven. Laat de kleur van je stof bijvoorbeeld matchen met één van de kleuren in je woonkamer om zo een mooie balans neer te zetten. Leuk om te weten: we verkopen ook veel verschillende lampen die zeker niet misstaan in een prachtige landelijke eetkamer.


Zelf je landelijk meubel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.

 

Landelijke woonwinkel | Table du Sud

We snappen dat het lastig kan zijn om een compleet interieur of zelfs één meubel online te kopen. We nodigen je daarom van harte uit om eens langs te komen in één van onze showrooms om kennis te maken met verschillende meubels, designs, kleuren en stoffen.

Ben je aan het oriënteren? Dan is het leuk om, als je in de gelegenheid bent, langs te komen in woonwinkel Utrecht (aan de A2 in The Wall) of woonwinkel Rotterdam (Woonmall Alexandrium). Dit zijn de twee grootste showrooms. Daarnaast vind je ons ook in Heeze en Deventer. In alle showrooms staan onze experts voor je klaar om je te helpen met het maken van keuzes.

Wil je er zeker van zijn dat je goed geholpen wordt? Plan dan zelf een showroomafspraak in voor product- of interieuradvies. Wil je thuis zelf al eens experimenteren met verschillende designs en kleuren? Gebruik dan onze 3D bankenconfigurator en 3D eettafelconfigurator om je droommeubel tot leven te wekken.

Tip: is de landelijke stijl net niet je ding? Dan is het goed om te weten dat onze meubels ook binnen andere woonstijlen goed uit de verf komen. Laat je inspireren door de populairste woonstijlen van het moment: modern, Scandinavisch, japandi, industrieel en landelijk.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bank Alain

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Meer stijlen

Ontdekken welke stijl het beste bij je past? Bekijk hier alle woonstijlen! 

japandi header Scandinavisch-interieur-woonkamer-main Hotel-chique-interieur-woonkamer-u-bank Industrieel header modern-fenix Woonstijl - Retro chic woonstijl-urban-horizontaal woonstijl-quiet-luxury-groot
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom