Meer

Sluiten

Kies voor woonstijl Japandi

Wat is Japandi? Een rustgevend samenspel tussen twee stijlen, namelijk: Scandinavisch en Japans

Heb je een verhuizing op de planning staan of ‘gewoon’ zin om je keuken of woonkamer eens flink onder handen te nemen? Dan is de Japandi woonstijl wat ons betreft een leuke en gedurfde basis voor je nieuwe interieur.

Waag de sprong in het diepe en kies voor deze leuke woonstijl. Op deze pagina ontdek je alles wat met Japandi te maken heeft en wat je kunt doen om jouw interieur helemaal in deze stijl neer te zetten.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Wat is Japandi?

De scherpe lezer ziet wellicht meteen dat Japandi een combinatie is van twee stijlen: Scandinavisch en Japans! Dit lijkt misschien een vergezochte, rare, combinatie, maar dit is wel degelijk de uitleg van de term. Als we dieper inzoomen op deze woonstijl komen we namelijk elementen tegen uit beide culturen die aan het eind van de rit samen Japandi vormen.


Scandinavisch & Japans

Als we kijken naar het Scandinavische gedeelte dan zien we een paar opvallende eigenschappen. Deze woonstijl is rustig, overzichtelijk en er wordt veel gebruikgemaakt van licht. Een misverstand is overigens dat Scandinavische meubels ook echt uit Scandinavië komen. Natuurlijk kan dat, maar dit is geen vereiste. We bedoelen hiermee meubels die goed passen binnen een Scandinavische woonstijl. Tot slot wordt er in een Scandinavisch interieur veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals eikenhout

Minimalisme

Om van de Scandinavische woonstijl Japandi te maken, zijn er Japanse elementen nodig. Een belangrijk verschil tussen Scandinavisch en Japandi is het feit dat er binnen Japandi meer gebruik wordt gemaakt van de kleur zwart. Daarnaast zien we vanuit de Japanse woonstijl verschillende, afwijkende, vormen overkomen. Tot slot is het goed om te weten dat Japandi bij uitstek een minimalistische woonstijl is. Less is more. Tip: op onze pagina over de Scandinavische woonstijl vind je nog meer informatie.

Japandi meubels: dit zijn je opties

De meubels vormen de ruggengraat van je nieuwe interieur. Uiteraard zijn er een paar echte eye-catchers die meteen opvallen en dan is het leuk die meubels te matchen met je nieuwe stijl. Het meest in het oog springende meubel in je keuken of eetkamer is uiteraard je eettafel. Binnen Japandi vind je veel natuurlijke materialen en daarom is het bijvoorbeeld leuk om een eikenhouten eettafel naar wens samen te stellen. Daarnaast is het goed om te weten dat er ook notenhouten eettafels zijn en die ook geschikt zijn voor een Japandi interieur. Tot slot willen we ook Fenix even benoemen. Dit materiaal is bijzonder functioneel en heeft als voordeel dat we de tafels in ontzettend veel kleuren kunnen leveren. Je kunt de kleur dus perfect matchen met de rest van de meubels.

Tip: let bij het kopen van
eetkamerstoelen ook goed op de kleur en het materiaal. Een mooie eetkamerset vormt de basis van je Japandi eetkamer. 


Japandi meubels: van salontafel tot bank

Wanneer we de focus verleggen van de keuken naar de woonkamer komen we automatisch meer kansen tegen om te variëren om er een echt Japandi geheel van te maken. De basis wordt hier gevormd door de bank(en) en de salontafel. Hier heb je bij Table du Sud letterlijk honderden opties. Er is dus altijd een combinatie beschikbaar die bij jouw smaak past. Daarnaast is het ook leuk om naar de minder voor de hand liggende meubels en accessoires te kijken. De details zorgen immers voor perfectie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sidetable, TV meubel, bijzettafel of vloerkleed om het helemaal af te maken? Je kunt de meubels naar wens samenstellen zodat ze stuk voor stuk binnen de Japandi woonstijl vallen.

blog description image 2
blog description image 3
blog description image 4

Bank Melle

5.0 / 4 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Misaki - Jesper Home

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Japandi kleuren

Je weet nu wat de Japandi woonstijl is en welke meubels je allemaal bij ons kunt kopen om tot een Japandi woonstijl in huis te komen. Maar welke kleuren passen nu eigenlijk het best bij deze woonstijl? We willen hier vooral vermelden dat er niet één waarheid is. Sommige kleuren passen goed binnen deze stijl, maar dat betekent natuurlijk niet dat andere varianten een no-go zijn. Kleuren die we binnen deze stijl vaak terug zien komen zijn varianten van wit, beige, lichtbruin en teracotta. Daarnaast zien we door de aanwezigheid van planten automatisch wat groen. Tot slot zien we dus ook de kleur zwart. Het is goed om te weten dat je bij Table du Sud kunt kiezen uit meerdere kleuren. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan tien verschillende kleuren zijn voor je eikenhouten eettafel?

Zelf je Japandi meubel in 3D samenstellen? 

Dan ben je bij Table du Sud aan het juiste adres, klik op onderstaande knop en stel zelf je droomtafel samen.

 

Japandi woonwinkel: Table du Sud!

Meubels samenstellen kan uiteraard online, maar we snappen het heel goed als je liever met een echte expert samen wil bekijken wat de opties zijn. Je bent hiervoor van harte welkom in onze woonwinkels. Bevind je je nog in de oriënterende fase? Dan is een bezoekje aan woonwinkel Utrecht of woonwinkel Rotterdam echt het overwegen waard. Dit zijn onze grootste showrooms en hier vind je alles voor je woon- en eetkamer. Daarnaast vind je ons ook in Heeze, niet ver van de plek waar ooit het eerste Table du Sud-meubel is gemaakt. Leuk om te weten: de woonwinkel in Heeze grenst letterlijk aan de werkplaats. Tijdens je rondje door de showroom zie je in de achtergrond onze vaklui die met allerlei meubels bezig zijn. Tot slot vind je ons ook in Deventer.

Tip: is de Japandi stijl net niet je ding? Dan is het goed om te weten dat onze meubels ook binnen andere woonstijlen goed uit de verf komen. Laat je inspireren door de populairste woonstijlen van het moment:
modern, hotel chique, scandinavisch, industrieel en landelijk.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Meer stijlen

Ontdekken welke stijl het beste bij je past? Bekijk hier alle woonstijlen! 

Scandinavisch-interieur-woonkamer-main Hotel-chique-interieur-woonkamer-u-bank Industrieel header modern-fenix landelijk - header Woonstijl - Retro chic woonstijl-urban-horizontaal woonstijl-quiet-luxury-groot
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom