Meer

Sluiten

Tijdlijn du Sud

Van bartafel uit eigen schuur tot innoverend bedrijf

Er waren eens twee broers met een goed idee... Teun en Evert Antonissen, de drijvende krachten achter Table du Sud. Maar waar is het allemaal begonnen?

"Eind 2014 maakten we in de garage van onze ouders een bartafeltje voor eigen gebruik. Binnen een mum van tijd verkochten we er vijf in een week via marktplaats."

Nu kunnen we met zekerheid zeggen, dat toen het startschot is gegeven voor Table du Sud. Nu zijn we een aantal jaar verder, hebben we een geweldig team opgebouwd, draaien onze machines regelmatig heel wat (over)uurtjes en produceren we gemiddeld 200 tafels per week.

Dat hele verhaal begon gewoon in de schuur bij vader en moeder. Nu 2 bedrijfspanden en 3 showrooms verder, zijn we nog steeds niet klaar...

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Bartafel op maat

Toen Teun op zichzelf ging wonen had hij een bartafel op maat nodig. Al snel bleek dat een tafel op maat, zeker voor een student, redelijk aan de prijs was. Evert volgde toentertijd de opleiding tot meubelmaker, waarop ze er zelf een zijn gaan maken.

"Veel mensen vonden die bartafel heel tof, waarna we er eens eentje op Marktplaats.nl hebben gezet. Dit werden er steeds meer en we constateerden dat er serieus vraag was naar redelijk geprijsde tafels op maat. Toen is het balletje gaan rollen. We begonnen Table du Sud in het schuurtje van onze ouders in 2015 en zijn daarna gestaag doorgegroeid."

Inmiddels heeft Table du Sud 110 mensen in dienst, 3 showrooms en is het assortiment flink uitgebreid. De tafels worden in een eigen werkplaats gemaakt en door ons eigen bezorgteam, bestaande uit 9 bussen, geleverd bij jou thuis! Hierdoor kan Table du Sud de beste producten op maat tegen een eerlijke prijs aanbieden.

Wij zijn Table du Sud

Thuis. Een stukje vertrouwdheid, veiligheid en gezelligheid. Je wilt er jezelf kunnen zijn, toch? Bij persoonlijkheid hoort authenticiteit en wij vinden dat je interieur dit ook moet uitstralen om jou écht een thuisgevoel te geven. Onze ervaring is dat er teveel standaardopties zijn op het gebied van meubels. Teveel massa. Dus wij doen het anders. 

Wij maken meubels die jij zelf samenstelt. De afmeting, het materiaal en de kleur. Hierdoor verenigen we persoonlijke smaak met innovatie en design. Table du Sud biedt kwaliteit zonder tussenhandel, met als doel om een van de meest toonaangevende meubelbedrijven te worden in de Benelux.

De specialiteit van Table du Sud is en blijft het maken van eikenhouten tafels met een metalen of eiken onderstel. Je kunt naast tafels bij ons ook bankstellen, eetkamerbankjes, stoelen en diverse andere meubels op maat vinden om je interieur compleet te maken.

2015 tot nu

Alle hoogtepunten op een rijtje.

class="main"

Rotterdam

Eind 2023 openden we onze 4e showroom in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. 1700 m2 aan meubels!

29
class="main"

In de schuur

Teun en Evert waren zich hier nog van geen kwaad bewust. Evert maakte een bartafel voor Teun, de eerste Table du Sud is een feit...

1
class="main"

Eerste bartafel

Het resultaat mocht er zijn, de eerste maatwerk bartafel was een feit! Niet wetende dat menig man hier ook naar op zoek was. Hier kwamen ze gelukkig snel genoeg achter! 

2
class="main"

Onze eerste bedrijfsruimte

De eerste bedrijfsruimte bezichtigen. 120 m2 aan ruimte om tafels te gaan maken. Het plafond was laag (210 cm), maar de huurprijs gelukkig ook ;-). 

3
class="main"

Het hout

Het hout, het belangrijkste materiaal, toen al en nu nog steeds. Hier zie je de eerste grote 'batch' die er is aangekocht. Inmiddels bestellen we volle vrachtwagens.

4
class="main"

Schaven, schaven, schaven!

De ene plank na de andere werd geschaafd. En dat allemaal nog zonder afzuiging. Gaven de twee toen niks om, ze waren alleen maar bezig met het eindresultaat: tafels!

5
class="main"

Van plank tot tafel

Stap voor stap krijgen de eerste tafels vorm. Provisorisch, maar met aandacht en overgave. De eerste tafels voor in de showroom.

6
class="main"

Van werkplaats tot showroom

Zeiden we showroom? Onze werkplaats fungeerde op zaterdagen ook als showroom. Aan het eind van de week werd er dik 1.5 uur geveegd en gestofzuigd, zodat de 'showroom' op zaterdag weer spik en span was!

7
class="main"

Grote stappen

Er werden grote stappen gemaakt en dat zorgde ervoor dat de eerste bedrijfsruimte van 400 m2 te klein werd... Op zoek naar meer ruimte, voor nog meer tafels!

8
class="main"

Handmade

De vraag bleef maar toenemen, dus zat er niks anders op dan de productie te verhogen. Dat lukte met deze zelfgemaakte lijmpers. Chapeau jongens, en door! 

9
class="main"

We want more

Tijd voor een upgrade. Verhogen van productie betekende binnen de kortste keren ook weer het vergroten van productiehal. Ook aan 400m2 hadden we niet genoeg...

10
class="main"

Nieuwkoop

Tijd voor uitbereiding. Showroom Nieuwkoop is OPEN. Een tactische locatie om de randstad ook te kunnen voorzien van échte ambachtelijke Brabantse tafels.

11
class="main"

HQ-Heeze

Heeze, of all places. Je ziet het nog niet, maar hier werden plannen gemaakt voor het HQ van Table du Sud. De Rabobank verleende ons krediet op basis van 1,5 boekjaar. Wat een vertrouwen! 

12
class="main"

Op de bouw

Ready, set, GO. De eerste kolommen gaan de lucht in. Binnen de kortste keren staat hier het nieuwe hoofkantoor + fabriek van 1200 m2!

13
class="main"

1200 m2

De bouw vordert gestaag...

14
class="main"

Aan de slag

Let's get to work! De productiehal is af en dat wordt meteen professioneel aangepakt. Tijd voor tafels!

15
class="main"

Design met uitstraling

Table du Sud, waar design en uitstraling hoog in het vaandel staat. Dit moest dus ook een onderdeel worden van het pand... En of dat is gelukt. 

16
class="main"

Knap staaltje werk

De productie blijft maar toenemen. Dat kan maar een ding betekening, de plannen voor een uitbreiding worden gesmeed. 

17
class="main"

Tijd voor uitbreiding

Al snel komen we wéér ruimte tekort. Tijd voor een uitbreiding! 

18
class="main"

+ 700 m2

De huidige productiehal krijgt een aanbouw van ongeveer 700 m2.

19
class="main"

Verhuizing

Ook de showroom in Nieuwkoop heeft meer ruimte nodig, want het assortiment blijft maar groeien. Tijd voor een verhuizing. Een paar deuren verderop vinden we een mooiere en grotere ruimte. Check!

20
class="main"

+ 1700 m2

Je raadt het niet, maar het is echt waar. Tijd voor de tweede uitbreiding alweer. Deze keer wordt de productiehal verruimd met 1700 m2.

21
class="main"

Bronzen FD Gazelle

WOW, Table du Sud sleept de bronzen FD Gazelle binnen. Dé prijs voor snelst groeiende bedrijven in Nederland. P.S. We zijn nog lang niet uitgegroeid ;-)

22
class="main"

Een nieuwe uitstraling

Het oude logo maakt plaats voor het nieuwe. Dit geeft ons een nieuwe, strakke uitstraling! Wat hetzelfde is gebleven? Het kompas naar het geliefde zuiden natuurlijk! 

23
class="main"

Deventer

Hello Deventer! Table du Sud opent de deuren van een nieuwe showroom in deze mooie stad. Zodat klanten uit het Noorden en Oosten geen lange afstanden meer hoeven af te leggen voor een showroombezoekje.

24
class="main"

Utrecht

Showroom Nieuwkoop verhuist voor de tweede keer, maar deze keer pakken we het groots aan. Table du Sud opent een nieuwe showroom in The Wall in Utrecht. Hier vind je maar liefst 1500 m2 aan wooninspiratie...

25
class="main"

Verdubbeling

Van 3500 m2 naar 7000 m2: de tweede productiehal is af! Inclusief 20 extra kantoorwerkplekken, een bedrijfskantine én 800 extra zonnepanelen.

26
class="main"

Gazellen & Oryx

In Maart 2022 wint Table du Sud de prestigieuze FD Oryx prijs! "Bij Table du Sud vallen meerdere elementen bij elkaar samen. Naast de indrukwekkende groei wordt het bedrijf geleid door jonge enthousiaste ondernemers. Zonder ondernemerservaring hebben beiden het bedrijf in zeven jaar tijd uitgebouwd tot een omzet van meer dan tien miljoen euro. En dat met een productiebedrijf dat ook nog eens uitsluitend in Nederland produceert."

27
class="main"

TV campagne

Prime time op tv! In het najaar van 2022 is onze reclame voor het eerste te zien op zenders zoals NPO 3 en RTL 4. Een nieuwe mijlpaal waarmee we onze naamsbekendheid een prachtige boost geven.

28
blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Eettafels op maat

Rechtstreeks uit onze eigen werkplaats in Heeze

teunenevert How its made header Header-duurzaam
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom