We're here for you!

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw droommeubel? Bel, mail of maak een afspraak in onze showroom. Neem contact op.

Sluiten

profile image

Cia

Sales & Interior stylist

Iroko hout

Duurzaam hardhout

Iroko is een Afrikaans hardhout met de hoogste duurzaamheidsklasse, dat van zichzelf weinig werkt. Dit weinig werkende hardhout combineren wij met een zeer hoogwaardige olie voor buitentafels.

Het is belangrijk om te weten dat hout buiten altijd snel vergrijsd. Dit is nauwelijks te voorkomen. Een buitentafel heeft altijd meer te lijden dan een binnentafel, scheurtjes in het hout zijn dan ook niet te voorkomen.

Bekijk producten

Scrollen

Eigenschappen & kenmerken

Iroko hout gedijt het beste vrij van regen. We raden dan ook aan om je Iroko tafel onder een overkapping te plaatsen. 

Scheurvorming

Weersinvloeden (regen, zon, sneeuw en verschillen in temperatuur) zorgen voor veranderingen in het uiterlijk van jouw tuintafels. Zo kunnen er kleine scheurtjes in het hout ontstaan. Dit doet niets af aan de stevigheid en levensduur van de tafel.

Vergrijzing

Na verloop van tijd, onder invloed van de zon, zal het blad gaan vergrijzen. Wij vinden dit mooi! Wil je dit liever niet? Check dan het onderhoudsadvies!

Werking & onderhoud

Iroko hout is een hardhout en hardhout staat bekend om minimale werking. Dus dat geldt ook voor onze Iroko buitentafels!

Werking

De minimale tussenruimte tussen de planken zorgt ervoor dat er zo min mogelijk scheurvorming kan optreden door de eventuele werking van het hout. Dit houdt niet in dat er géén scheurvorming zal plaatsvinden. Hout blijft namelijk een natuurproduct.

Onderhoud

Wij raden sterk af om de tafel af te dekken met plastic zeil. Door de zon zullen de planken mooi vergrijzen na enkele maanden. Als je dit juist wilt voorkomen raden we je sterk aan de tafel één à twee keer per jaar te behandelen met olie. Tip: schroef het blad los eerst los (via onderzijde) voordat je aan het onderhoud begint. Zo voorkom je dat het frame onnodig beschadigt.

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Keramiek Eikenhout Notenhout Marmer Fenix Visgraat Suar hout Beton Tafelblad afwerkingen Onderstel afwerking