Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Let op: telefonisch beperkt bereikbaar

Van 13 t/m 28 augustus geniet ons kantoor, de werkplaats en logistiek van een welverdiende vakantie. Hierdoor zijn we telefonisch beperkt bereikbaar. Onze showrooms zijn gedurende deze periode wel geopend. Zien we je snel in Heeze, Utrecht of Deventer?

Meer

Sluiten

profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Tips & tricks voor het kopen van eetkamerstoelen

Zó kies je de juiste eetkamerstoelen

Bij het inrichten van je eetkamer ligt de focus al snel op een prachtige eettafel waar je met z’n allen lekker aan kunt eten en borrelen. Maar vergeet ook vooral de eetkamerstoelen niet! Met bijpassende eetkamerstoelen maak je het plaatje compleet en zet je de puntjes op de i.

Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je eetstoelen gaat kopen? Om je te helpen geven we je een aantal bruikbare tips zodat je gericht op zoek kunt naar mooie exemplaren die een eenheid vormen met je eettafel.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Afmeting

Allereerst is het slim om de afmetingen van je tafel en de stoelen die je overweegt goed in het oog te houden. Zo is een eetkamerstoel met armleuning vaak iets breder dan een wat simpeler exemplaar zonder armleuningen. Voor de ruimte tussen de stoelen adviseren we je om ongeveer 10 à 15 cm te reserveren. Ben je benieuwd hoeveel stoelen er aan je tafel passen? Lees dan onze uitgebreide blog over het aantal stoelen aan een eettafel. Zo kun je gericht kopen en koop je dus niet te weinig of juist te veel stoelen. Kleur

De kleur van je nieuwe eetkamerstoelen bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je eetkamer. Als je besluit om een eetkamerstoel bij Table du Sud te kopen, heb je enorm veel vrijheid bij het bepalen van de kleur. We hebben tientallen opties voor je in petto zodat er altijd wel een kleur is die de perfecte match is voor je. 

Zorg ervoor dat de kleur goed aansluit bij de kleur van je eettafel én bij de rest van het interieur. Het is leuk als je eetkamerstoelen opvallen, maar ze moeten natuurlijk wel in het geheel en bij je woonstijl passen. Heb je er overigens ook aan gedacht om voor verschillende kleuren te kiezen? Eetkamerstoelen in allemaal verschillende kleuren of bijvoorbeeld 3 grijze en 3 blauwe stoelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Daarnaast speelt licht een grote rol binnen de wereld van kleuren. Staan jouw eetkamerstoelen in een ruimte waar (veel) zonlicht vrij spel heeft? Dan heb je bijvoorbeeld de kans dat relatief donkere stoelen ineens een stuk lichter ogen. Houd hier goed rekening mee als je knopen door gaat hakken. 

Materiaal

Bij het materiaal van je eetkamerstoelen heb je flink wat te kiezen. Metalen poten of juist hout en wat dacht je daarnaast van de bekleding. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor leren bekleding, maar ook voor zachte stoffen en alles wat daar tussenin valt. Kortom, je hebt veel mogelijkheden.

Bij het kiezen van het materiaal voor je bekleding is het slim om rekening te houden met de gebruikers. Heb je kinderen en bijvoorbeeld een hond of kat die geregeld ongevraagd even op een stoel springt? Dan is het slim om voor materiaal te kiezen dat makkelijk schoon te maken is.Zitdiepte

De meeste stoelen hebben dezelfde zitdiepte, ongeveer 40 cm, maar toch is het slim om dit even goed te controleren voordat je je stoelen koopt. Zeker in het geval van een afwijkende hoogte van je eettafel is het aan te raden om even te bekijken of je nieuwe stoelen goed matchen. Zo voorkom je dat je te laag of juist te hoog zit.Eetkamerstoelen van Table du Sud
Bij Table du Sud focussen we ons op het leveren van maatwerk en dat is bij onze eetkamerstoelen niet anders. Onze stoelen zijn in verschillende materialen te koop en dat betekent dat je lekker veel opties hebt bij het samenstellen. Bezoek bijvoorbeeld één van onze showrooms en laat je adviseren. Onze medewerkers laten je met alle stalen precies zien wat er allemaal mogelijk is. Tip: wist je dat we ook eetkamerbanken verkopen? Óók een leuke optie!.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips 4 ovale vormen Wabi-sabi en Hygge Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel