Meer

Sluiten

Sustainable home: wat is het precies?

Duurzaamheid bij jou op 1? Lees snel verder!

We worden ons steeds bewuster van het milieu. Een sustainable home, oftewel een duurzaam huis, is een prachtig doel om na te streven en dat kan op tientallen manieren. Bij Table du Sud doen we er ook alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren.

Qua duurzaamheid zit je bij Table du Sud op meerdere vlakken goed. Hoe dan? Dat lees je in deze blog.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is een sustainable home?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is de vertaling van sustainable home een duurzaam huis. In je woning liggen veel kansen om de druk op het milieu te verkleinen. De bekende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld zonnepanelen, spouwmuurisolatie, een warmtepomp en een elektrische auto. Bij het inrichten van je huis is het ook slim om met een schuin oog naar het milieu te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende materialen die je in huis haalt, het land van herkomst van je aankoop en de levensduur. 

Bij het restylen van je huis of een verhuizing naar een nieuwe woning loopt het lijstje met aankopen snel op en juist dan heb je de mogelijkheid om duurzaam te werk te gaan.


Duurzame inrichting

‘Goedkoop is duurkoop.’ Deze uitspraak ken je vast wel. Een enorm cliché, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. De levensduur van een meubel is hierbij bijvoorbeeld erg belangrijk. Van een eettafel van Table du Sud geniet je erg lang en dat betekent dat je in de tussentijd geen nieuwe tafel hoeft te kopen omdat deze versleten is.

We maken in onze eigen werkplaats o.a. gebruik van kwalitatief indrukwekkend eikenhout, prachtig keramiek, marmer, Fenix en Suar boomstammen. Dit zijn stuk voor stuk materialen waarmee je jaaaaren vooruit kunt!


Optimale bescherming

Om de levensduur van je tafel te verlengen maken we in onze werkplaats gebruik van een beschermende lak die ervoor zorgt dat je nieuwe aankoop ongeveer 10 jaar onderhoudsvrij is. De formule van deze lak hebben we door een gespecialiseerd bedrijf samen laten stellen. In onze werkplaats mengen we de lak keer op keer zelf zodat we er zeker van zijn dat alles klopt. Op die manier kunnen we de kwaliteit van onze eettafels garanderen.

Deze lak heeft dus als doel om je tafel te beschermen. Denk hierbij aan aanrakingen met onze huid bijvoorbeeld. De vetten in onze huid vormen namelijk een bedreiging voor het oppervlak van je tafel. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat de kleur van je nieuwe aanwinst intact blijft. Het is daarom goed om te weten dat onze beschermende lak een UV-component heeft. Die zorgt ervoor dat zonlicht niet z’n ‘ding’ kan doen waardoor de tafel verkleurt.

In the picture: Art in Return

Soms heb je van die meubels die er op het gebied van duurzaamheid nog iets meer uitspringen dan de andere tafels en stoelen. Bij ons is dat de Art in Return eettafel. Deze tafel wordt deels van afvalhout gemaakt en is een prachtige combinatie van een opvallend design en duurzaam materiaal.


Wil je graag meer weten over deze samenwerking? Lees dan onze uitgebreide blog over Art in Return.


Duurzaamheid 2.0

Vind je duurzaamheid net als wij erg belangrijk en is dit voor jou essentieel bij het kopen van een nieuw meubel? Dan ben je vast wel benieuwd naar de manieren waarop wij duurzaam bezig zijn. Lees bijvoorbeeld over onze flinke voorraad zonnepanelen die ons van energie voorzien.

Daarnaast is het leuk om te vermelden dat we per drie verkochte tafels een boom planten. En wist je dat we zonder een (onnodige) voorraad werken? We gaan dus echt pas aan de slag als er een bestelling heeft plaatsgevonden. Make to order heet dat. Kortom, we zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om duurzaam bezig te zijn!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wij planten bomen!

Van zonnepanelen tot het gebruik van milieuvriendelijke stoffen. 

bartafel_anneclaus1 Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom