Meer

Sluiten

Table du Sud x Art in Return

Een sweet spot van design en vakmanschap.

Bij alles dat Table du Sud doet staat kwaliteit, design, maatwerk, gebruiksvriendelijkheid, maar ook duurzaamheid voorop.

Deze kernwaarden deelt kunstinitiatief Art in Return waardoor er een perfecte samenwerking is ontstaan, resulterend in een prachtige serie tafels gemaakt van restproducten

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Vakmanschap en design

Met de gedachte; I create to live with a full heart and not a full pocket is het Art in Return concept geboren waarbij, zoals de naam al aangeeft, kunstwerken geruild worden tegen bijna alles wat inspirerend, mooi of leuk is in het leven. Wanneer interieurmerk Table du Sud voorbij komt met de vraag om een tafel te ontwerpen met als uitgangspunt de vormen uit de Art in Return kunstwerken, is er direct een match.

Zaadje wordt geplant

 

Duurzaamheid, ‘iets’ aparts neer willen zetten en de focus op innovatie. Dit zijn termen die zowel bij Table du Sud als Art in Return in een algemene beschrijving zouden passen. Het mag dan ook geen verrassing worden genoemd dat we uiteindelijk nader tot elkaar zijn gekomen met als insteek: wellicht kunnen we samen iets moois maken dat nog niet bestaat.

 

Een rondleiding door onze werkplaats in Heeze leek ons de perfecte start voor een nieuw initiatief. De combinatie met de showroom zorgde gelukkig voor de nodige inspiratie, maar het echte ‘eureka-moment’ vond plaats toen er een blik op ons afvalhout werd geworpen. Het dagelijks leveren van maatwerk levert nu eenmaal veel resthout op en bij het zien van die hoeveelheid vlogen de ideeën ineens in het rond. Dáár moeten we iets mee kunnen doen…
Tafel collectie

Table du Sud x Art in Return-collectie wordt geboren

De serie tafels bestaat uit een eettafel en salontafel en wordt geleverd in de twee kleuren Deep black en Ultra matte lak. De tafels zijn gemaakt van Frans eikenhout, verkrijgbaar in verschillende opties, zodat de tafel precies aan persoonlijke wensen kan worden afgestemd.

 

Table du Sud x Art in Return Eettafel

Afmetingen: 200 x 100 cm t/m 300 x 130 cm (verschillende maten mogelijk)

Dikte: standaard 4 cm

Prijs: vanaf €2100,-

 

Table du Sud x Art in Return Salontafel

Afmetingen: diameter 50 of 70 cm

Prijs: vanaf €595,-

Van ontwerp tot productie

This is how we do it.

class="main"

We're live

De collectie is online en in onze showrooms te bestellen! We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over de collectie als wij. 

8
class="main"

Brainstorm

Bij de eerste kennismaking met Annemieke wordt er meteen enthousiast gebrainstormd over mogelijke designs en oplossingen. Tijdens de rondleiding wordt Annemieke opslag verliefd op de restvormen in de Table du Sud werkplaats.

1
class="main"

Schetsen

De vormen en lijnen van de Art in Return kunstwerken werden vertaald naar een tafelblad en onderstel.

2
class="main"

Miniatuur

Mini me! Verschillende opties werden uitgewerkt in karton om een goed idee te krijgen van het design.

3
class="main"

Digitaal 3D

De geselecteerde miniaturen zijn vervolgens in 3D getekend, waarbij details als een facetrand en een bolle rand werden toegevoegd en verhoudingen worden geoptimaliseerd.

4
class="main"

Producttekeningen

Almost there! Om ervoor te zorgen dat de vormen van de tafel op een juiste manier worden gefreesd worden computertekeningen gemaakt voor de CNC machine.

5
class="main"

Prototype

Een eerste échte blik op het ontwerp. Is hij zoals we verwachtten? Is de constructie sterk genoeg?

6
class="main"

Fotoshoot

Camera.. Set.. Action!

7
blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Meer designers

Benieuwd naar onze andere collaborations?

verbaan-ontwerpers anne-claus-ontwerper clairz-ontwerper liza-chloe-ontwerper
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom