Sluiten

Table du Sud x Art in Return

Een sweet spot van design en vakmanschap.

Bij alles dat Table du Sud doet staat kwaliteit, design, maatwerk, gebruiksvriendelijkheid, maar ook duurzaamheid voorop.

Deze kernwaarden deelt kunstinitiatief Art in Return waardoor er een perfecte samenwerking is ontstaan, resulterend in een prachtige serie tafels gemaakt van restproducten

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Vakmanschap en design

Met de gedachte; I create to live with a full heart and not a full pocket is het Art in Return concept geboren waarbij, zoals de naam al aangeeft, kunstwerken geruild worden tegen bijna alles wat inspirerend, mooi of leuk is in het leven. Wanneer interieurmerk Table du Sud voorbij komt met de vraag om een tafel te ontwerpen met als uitgangspunt de vormen uit de Art in Return kunstwerken, is er direct een match.

De Table du Sud x Art in Return serie bestaat uit een eet- en salontafel met ronde vormen en bijzondere tafelpoten die matchen met het speciale kunstwerk dat in 'return' is gemaakt. Daarnaast is er een 'return' voor het milieu door het gebruik van restmaterialen maar ook door bij elke drie verkochte tafels een boom terug te planten met het oog op het behoud van een duurzaam milieu.

Tafel collectie

De serie tafels bestaat uit een eettafel en salontafel en wordt geleverd in de twee kleuren Deep black en Ultra matte lak. De tafels zijn gemaakt van Frans eikenhout, verkrijgbaar in verschillende opties, zodat de tafel precies aan persoonlijke wensen kan worden afgestemd.

 

Table du Sud x Art in Return Eettafel

Afmetingen: 200 x 100 cm t/m 300 x 130 cm (verschillende maten mogelijk)

Dikte: standaard 4 cm

Prijs: vanaf €2100,-

 

Table du Sud x Art in Return Salontafel

Afmetingen: diameter 50 of 70 cm

Prijs: vanaf €595,-

Van ontwerp tot productie

This is how we do it.

class="main"

We're live

De collectie is online en in onze showrooms te bestellen! We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over de collectie als wij. 

8
class="main"

Brainstorm

Bij de eerste kennismaking met Annemieke wordt er meteen enthousiast gebrainstormd over mogelijke designs en oplossingen. Tijdens de rondleiding wordt Annemieke opslag verliefd op de restvormen in de Table du Sud werkplaats.

1
class="main"

Schetsen

De vormen en lijnen van de Art in Return kunstwerken werden vertaald naar een tafelblad en onderstel.

2
class="main"

Miniatuur

Mini me! Verschillende opties werden uitgewerkt in karton om een goed idee te krijgen van het design.

3
class="main"

Digitaal 3D

De geselecteerde miniaturen zijn vervolgens in 3D getekend, waarbij details als een facetrand en een bolle rand werden toegevoegd en verhoudingen worden geoptimaliseerd.

4
class="main"

Producttekeningen

Almost there! Om ervoor te zorgen dat de vormen van de tafel op een juiste manier worden gefreesd worden computertekeningen gemaakt voor de CNC machine.

5
class="main"

Prototype

Een eerste échte blik op het ontwerp. Is hij zoals we verwachtten? Is de constructie sterk genoeg?

6
class="main"

Fotoshoot

Camera.. Set.. Action!

7
blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3