Meer

Sluiten

Stock sale - Zaterdag 9 december - Showroom Heeze
message icon

Woontrends 2024: Ontdek ze allemaal

Dit is nu helemaal hip & happening

Trends komen en gaan. Ben je helemaal into lifestyle en sta je op het punt om je woon- of eetkamer een nieuwe boost te geven? Dan is het leuk om te ontdekken wat de laatste woontrends zijn.

De verkregen inspiratie kan je zomaar helpen met het doorhakken van de laatste knopen! In deze blog zoomen we in op de woontrends van 2024.

Woontrends 2024: Sustainable livingSustainable living staat voor duurzaam leven. We zijn ons steeds bewuster van de druk op het milieu en gelukkig zijn er steeds meer mensen die gericht inkopen doen met het welzijn van de aarde in het achterhoofd. In de meubelindustrie hebben we verschillende manieren gevonden om duurzaam te werk te gaan en daar zijn we trots op. Sustainable living is typisch zo’n trend die zich in 2024 verder zal ontwikkelen. Tip: lees ook over de woontrends van 2023.  Wist je dat we bij Table du Sud veel doen aan duurzaamheid? Zo werken we met kwalitatief goed eikenhout, een materiaal waar je jáááren van geniet. Daarnaast gebruiken we voor een groot aantal banken en stoelen duurzame stoffen. Mango & Berry is hier een perfect voorbeeld van. Check onze pagina over duurzaamheid en ontdek bijvoorbeeld hoe we optimaal gebruikmaken van de zon en waarom we zonder voorraad werken. 

Woontrend 2024 sustainable living | Table du Sud

kiezelvormige-eikenhouten-eettafel-liv

Woontrend 2024: Organische vormen zetten doorWe zien steeds meer klanten die de sprong in het diepe durven te wagen. Daarmee bedoelen we dat ze niet voor een klassieke rechthoekige eettafel of een ronde eettafel kiezen. Eerder kwamen we de wensen al tegemoet door kiezelvormige eettafels te ontwikkelen. Dit is slechts het begin! We vinden het mooi om te zien dat de voorkeuren steeds gedurfder worden, en daar dragen we graag ons steentje aan bij. Inmiddels hebben we twee nieuwe vormen aan ons aanbod toegevoegd: Dollop en Abu.Neem bijvoorbeeld even een kijkje bij de Abu eettafel met Ludovic onderstel en de Dollop eettafel met X-poot. Uiteraard heb je bij het samenstellen van organische eettafels ook de volledige vrijheid om alle details zelf te bepalen. Tip: gebruik hiervoor onze 3D configurator. Hiermee stel je thuis in alle rust je nieuwe droommeubel samen! Ook in 2024 verwachten we dat deze trend doorgezet wordt. Houd daarom de pagina’s in de gaten voor de nieuwste designs als je overweegt om een unieke eettafel in huis te halen.

Woontrend 2024: Back to the 70sZie jij in de nieuwste interieurs ook een vleugje historie, een retro-sausje of veel vintage elementen? Dat kan kloppen! Ieder jaar zien we dat een bepaalde periode ‘in’ is. Voor 2024 is dat wat ons betreft back to the seventies. Als je zelf graag een knipoog naar het verleden wil maken, is het leuk om bepaalde details in je eetkamer of keuken aan te brengen die een vleugje historie kunnen realiseren. Ntenhout past goed bij deze trend! Notenhout heeft een warme uitstraling en is een uiterst betrouwbaar materiaal waarmee we graag de meest uiteenlopende eettafels voor je maken. Notenhout is misschien niet zo bekend als eikenhout, maar zeker het overwegen waard. Bekijk ter inspiratie onze notenhouten eettafels en lees alles over het materiaal notenhout. Zo weet je snel of notenhout iets voor jou is!

Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud

Woontrend 2024 natural living | Table du Sud

Woontrends 2024: Natural livingHiermee wordt de drang naar de natuur bedoeld. Dit kun je in het dagelijkse leven doen door er lekker op uit te trekken, maar je kunt de natuur ook in huis halen. Het plaatsen van veel planten is dan zeker een idee wat bij je opkomt, maar er zijn nog meer manieren om dit aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een robuuste eikenhouten eettafel als centraal punt in je eetkamer of keuken? Dit is een mooie eyecatcher, en met de juiste details versterk je het natuurlijke effect. Wist je dat je bij Table du Sud uit verschillende soorten eikenhout kunt kiezen als je je nieuwe aanwinst samen gaat stellen? Een van de opties die je je hebt is geleefd eiken. Bij deze eikensoort laten we de noesten en kleine scheurtjes gewoon zitten. Zo natuurlijk als maar kan! Daarnaast kun je bij het kiezen van stoffen en materialen van je zitmeubels rekening houden met de natural living trend. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tint groen of een aardse tint die de toon van de ruimte zet. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Kom dan eens langs in één van onze showrooms in HeezeUtrecht of Deventer. Onze experts staan voor je klaar met passend advies. Bekijk alvast onze eetkamerstoelen en banken ter inspiratie. 

Woontrends 2024: Burgundy redBinnen de wereld van trends nemen de kleuren een speciaal plekje in. Ieder jaar zie je nieuwe kleuren de revue passeren. Sommige kleuren zijn echte blijvertjes en andere kleuren zijn kortstondig populair. Wat ons betreft is burgundy red een echte kanshebber om nog meer naam te maken in 2024 en die piek ook echt vast te houden. Maar wat is burgundy red eigenlijk? Ten eerste zijn er meerdere namen voor deze kleur. Zo spreken veel mensen alleen van ‘burgundy’, staat het vrij vertaald voor bourgondisch rood én wordt de term ‘wijnrood’ in de volksmond nogal eens gebruikt. Het is dus geen verrassing dat het hier om een donkerrode kleur gaat. Deze kleur scoort traditioneel goed in de herfst en winter vanwege de warme uitstraling, maar misstaat ook zeker niet in de lente en zomer.

Woontrends 2024 organische vormen | Table du Sud

Andere woontrends? 

Ontdek onze inspirerende artikelen over de nieuwste meubeltrends.

Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 Art-in-return-stukken cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen Blog-header-marmer montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom