Meer

Sluiten

Stock sale - Zaterdag 9 december - Showroom Heeze
message icon

Onder het vergrootglas: Irokohouten tuinmeubels

Bij Table du Sud vinden we het leuk om af en toe dieper in te zoomen op een meubel, materiaal of design. Deze keer is het de beurt aan onze irokohouten tuinmeubels. Wat is irokohout eigenlijk?

Waar worden deze meubels gemaakt? In deze blog vertellen we je alles dat je moet weten als je overweegt om je tuin op te fleuren met nieuwe meubels.

blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Wat is irokohout?

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog nooit van iroko hebt gehoord. Of misschien heb je deze term wel eens voorbij zien komen, maar laat het niet meteen een belletje bij je rinkelen. Irokohout is een hardhoutsoort die voorkomt in de Afrikaanse tropen. Dit hout is stabiel en duurzaam omdat het relatief lang meegaat. Daarom is iroko geschikt voor het vervaardigen van tuinmeubels. Let op: irokohout zal na verloop van tijd ietwat verkleuren. Dit is een eigenschap van het hout en de verkleuring is daarom niet voorkomen.  Tuintafels van irokohout

Zelf zijn we fan van dit materiaal. Dit hout levert een mix die wat ons betreft ideaal is: degelijk en duurzaam met een mooie uitstraling. In 2023 hebben we daarom ons aanbod Irokohouten tuintafels uitgebreid met nieuwe designs. Wist je dat we zelfs complete tuinsets verkopen met bijpassende tuinstoelen? Spoiler: sommige tuinstoelen zijn ook van irokohout gemaakt. Als je op zoek bent naar een combinatie van degelijkheid én een prachtig design, is een tuinset een geweldige optie voor je. Uiteraard kun je uit verschillende maten kiezen zodat je je nieuwe aanwinst perfect kunt matchen met de behoefte van je tuin. Overweeg je om een tuintafel te kopen? Lees dan onze blog met 6 tips voor het kopen van een tuintafel.

Nederlandse makelij

Uiteraard wordt het hout buiten Nederland ingekocht, maar wist je dat de tuintafels en tuinstoelen ‘gewoon’ in Nederland worden gemaakt? Dit wordt gedaan door vakmensen die dag in, dag uit met irokohout werken waardoor dit materiaal geen geheimen meer voor ze kent. Als je kiest voor een irokohouten tuintafel, haal je dus een Nederlands meubel in huis. De irokohouten tuinstoelen hebben we zelf ontworpen en geperfectioneerd zodat ze goed bij de tafels passen én lekker zitten. Leuk weetje: binnen de tafels bevinden zich verbindingen van rvs die het geheel oersterk maken. Extra tip: we verkopen ook tuintafels van keramiek


Passend advies

Het kiezen van een nieuwe tuintafel met tuinstoelen doe je niet in een paar minuten. Er komt nu eenmaal veel bij kijken en dan heb je bij Table du Sud ook nog eens veel opties waar je uit kunt kiezen. Wil je de meubels eens in het echt zien? Kom dan langs in één van onze showrooms in Utrecht, Heeze of Deventer. Hier staan onze experts voor je klaar om je te helpen met het maken van keuzes waar je blij van wordt. Voor een bezoekje aan één van de showrooms hoef je geen afspraak te maken. Tip: onze showroom in Heeze grenst letterlijk aan de werkplaats. Zo zie je dus live hoe de meubels worden gemaakt. Meer weten? Lees de blog met de meest gestelde vragen over de werkplaats of plan een interieur adviesgesprek in.

class="main"

Tadaa!

In de showroom ziet een tafel er mooi uit, maar in deze Franse setting aan een fris zwembad komen de iroko houten tuinmeubels pas écht tot hun recht.

6
class="main"

Het juiste materiaal

Voor onze nieuwe tuintafels zijn we begonnen met het juiste materiaal. Anders dan binnen moet een buitentafel natuurlijk verschillende weersomstandigheden zonder problemen kunnen doorstaan én er ook nog eens mooi uitzien. We found it: Iroko hout!

1
class="main"

De eerste impressie

Onze 3D artist is na een aantal schetsen direct aan de slag te gaan om een sneak peek te laten zien van de nieuwe tuintafels mét bijpassende stoelen. Wij waren instantly enthousiast!

2
class="main"

3D uitwerking

Nu werd het wel héel echt allemaal. In een gerenderde sfeeromgeving voelt het alsof we de nieuwe houten tuinsets bijna kunnen aanraken.

3
class="main"

Prototype

Werkplaats, you're on! De eerste protypes worden zorgvuldig met behulp van het hele team in elkaar gezet.

4
class="main"

Optimaliseren

Een eerste versie kan natuurlijk altijd nóg beter. Productielijnen worden geoptimaliseerd en verschillende aspecten mooier gemaakt en/of versterkt.

5
blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Meer inspo

Meer? Snappen we!

Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 Art-in-return-stukken cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen Blog-header-marmer montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom