Meer

Sluiten

Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

message icon

Waar moet je op letten bij een ronde eettafel voor 6 personen?

Ontdek alle handige tips

Als je van plan bent om een ronde tafel voor 6 personen te kopen zijn er een aantal factoren die je in het oog kunt houden om ervoor te zorgen dat je de perfecte tafel in huis haalt. De vorm en het aantal personen heb je al en dan ben je eigenlijk al een heel eind.

Maar waar moet je nog meer op letten als je op het punt staat om knopen door te hakken? We hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet in deze uitgebreide blog.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Afmetingen en meer

De afmetingen zijn natuurlijk extreem belangrijk als je een nieuwe tafel uit gaat kiezen. Bij het uitzoeken van een ronde tafel speelt de diameter een belangrijke rol. We adviseren je om voor minimaal 1.40m te kiezen. Houd hierbij ook goed rekening met de mate van comfort en de stoelen die je hebt. Tip: bij Table du Sud hebben we knippatronen voor ronde tafels ontwikkeld. Haal ze in huis en laat de verschillende maten op je inwerken. Je ziet nu letterlijk hoe een bepaalde maat bij je staat. 

Met comfort bedoelen we de ruimte tussen de stoelen in. Wil je liever wat meer bewegingsruimte? Kies dan voor een diameter van 1.50m of 1.60m. Daarnaast is het slim om je eetkamerstoelen even goed te bestuderen. Relatief slanke stoelen zonder armleuning nemen weinig ruimte in, terwijl de wat bredere exemplaren met armleuning misschien wel meer ruimte innemen dan je denkt. 

Let bij het indelen van je eetkamer of keuken ook goed op de ruimte óm je nieuwe ronde eettafel. 1.20m is de afstand die vaak geadviseerd wordt als ruimte tussen de eettafel en de muur. Bij deze afstand is het mogelijk om achter de tafel door te lopen terwijl er mensen aan tafel zitten. En uiteraard heb je dan genoeg ruimte om je stoel naar achter te schuiven. Dit is overigens geen minimumafmeting. Er zijn genoeg voorbeelden van gezinnen waarbij de afstand een stuk kleiner of juist groter is. Tip: kom je net niet uit met de afmetingen, of zoek je naar een manier om je ruimte iets anders in te richten? Kijk dan ook eens bij onze ovale eettafelsOnderstel

Bij Table du Sud maken we alles zelf. Dit geldt ook voor de onderstellen. Dat betekent dat we lekker veel varianten voor je in petto hebben die je kunt koppelen aan je tafelblad. Een soort mix & match dus! Een onderstel kies je natuurlijk op basis van uiterlijk. Met andere woorden: je kiest het onderstel dat je het mooist vindt.


Toch is het ook slim om even kritisch naar je onderstel te kijken. Zo hebben de meeste onderstellen 4 poten. Wat is de positie van deze poten en kom je daardoor in de knel met de plaatsing van je eetkamerstoelen en de beenruimte? Probeer dit zo goed mogelijk in kaart te brengen zodat je in een later stadium niet voor verrassingen komt te staan. Tip: neem even een kijkje bij onze onderstellen ter inspiratie.

Accessoires

De nieuwe eettafel is natuurlijk hét pronkstuk van je nieuwe eetkamer of keuken, maar verlies hierbij ook het totaalplaatje niet uit het oog. Met leuke én praktische accessoires maak je er een passend en praktisch geheel van. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk vloerkleed, een leuke lamp of design vaas.

Let bij het inrichten van je nieuwe ruimte goed op de combinatie van kleuren. Zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar passen en laat de materialen ook mooi matchen. Ben je op zoek naar inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij de verschillende woonstijlen. Misschien vind je daar de inzichten waar je naar op zoek bent!Materiaal

Bij je nieuwe eettafel denk je automatisch misschien aan eikenhout. Het werken met kwalitatief indrukwekkend eikenhout is inderdaad één van onze specialiteiten, maar we hebben nog veel meer smaken voor je. Op het gebied van hout kun je bijvoorbeeld ook eens kijken naar Suar (boomstam) en Fenix

Daarnaast is het ook mogelijk om tafelbladen van beton, keramiek en marmer te kopen. Kortom, er zijn ongelooflijk veel opties. Heb je behoefte aan passend advies zodat je de juiste keuzes kunt maken? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms. Je vindt ons in Heeze (vlakbij Eindhoven), Utrecht (The Wall) en Deventer. Hier staan onze showroommedewerkers voor je klaar om je te helpen. Zien we je snel?

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Meer weten over ons eikenhout?

We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet.

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Viqc-hoekbank Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5
td-loading

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom