Close

Onderhoud eikenhouten meubels

Zo blijft jouw meubel het mooist

Wat leuk dat je een meubel Bij Table du Sud hebt gekocht! Wij hopen dat je vele jaren plezier beleeft van jouw aankoop. Het meubel gaat waarschijnlijk intensief gebruikt worden. 

Goed onderhoud van het meubel is daarom erg belangrijk. Hieronder hebben wij enkele praktische tips vermeld zodat je weet waar je op moet letten.

Onderhoud van jouw eiken meubels

Onze meubels zijn voorzien van een zeer hoogwaardige matte lak, deze wordt in
onze spuitcabine aangebracht. Onze gelakte meubels zijn in principe onderhoudsvrij, maar tips voor het gebruik zijn natuurlijk altijd handig. 

Gebruik

Jouw meubel is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Voor hardnekkige vervuiling kan je een reiniger gebruiken. Deze kun je bestellen in onze webshop. Let op met theezakjes, rode wijn en voorwerpen die kunnen oxideren. We adviseren onderzetters onder warme en scherpe voorwerpen te gebruiken.

Luchtvochtigheid

Het is te allen tijde belangrijk dat het luchtvochtigheidspercentage in huis tussen de 50 en 65% ligt. Bij deze waardes gedijen de eikenhouten meubels het beste. In de winter kan de luchtvochtigheid door het verwarmen terugzakken tot 30%. Er kunnen dan als gevolg van de lage luchtvochtigheid droogscheurtjes ontstaan in het hout. Het is belangrijk enkele bakjes water op de verwarming te plaatsen. Als je geen verwarming hebt raden wij aan om een luchtbevochtiger te kopen. Om de luchtvochtigheid te meten adviseren wij een luchtvochtigheidsmeter. Deze is te koop in onze webshop www.tabledusud.nl.

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

How do I maintain my outdoor tabke Maintenance fabric and leather Maintenance marble Maintenance files Mounting instructions Which table should I pick to enjoy with kids How do I get a stain out of my sofa