Meer

Sluiten

Hier vind je álle tafelvormen van Table du Sud op een rijtje

Kies de juiste vorm met deze handige tips.

De vorm van je tafelblad is één van de belangrijkste eigenschappen van je nieuwe eettafel. Iedere vorm heeft zo z’n voor- en nadelen en in totaal zijn het er nogal wat. Bij Table du Sud koop je maatwerk uit eigen werkplaats en dat betekent dat we veel verschillende vormen op maat voor je kunnen maken.

Maar welke vormen zijn er allemaal en wat zijn de grootste voordelen van iedere vorm? Om je op weg te helpen hebben we álle vormen van onze tafelbladen voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en kom erachter welke vorm het beste bij jou en je interieur past.

Tafelvormen | Table du Sud
Tafelvormen | Table du Sud
Tafelvormen | Table du Sud

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #96 PM06

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Ronde eettafel

De ronde vorm is één van de klassieke vormen die nog steeds erg populair is en dat zal nog wel even zo blijven. De ridders van de ronde tafel kozen er al voor deze vorm. En wat blijkt een ronde tafel is nog steeds een prima keuze als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel. 


Het grote voordeel van een ronde tafel is dat je iedereen aan kunt kijken tijdens het eten of borrelen en dat zorgt automatisch voor een gezellige sfeer. Je hoeft dus nooit over de tafel te buigen om iemand die rechts of links van je zit aan te kijken.


Daarnaast heeft een ronde tafel een functioneel voordeel. Je gaat namelijk effectief met de ruimte om waardoor een ronde tafel een goede keuze is als je een relatief kleine eetkamer moet vullen. Ook kun je bij een ronde tafel altijd één of twee extra stoelen kwijt als je bezoek krijgt. Als iedereen een beetje opschuift ontstaat er extra ruimte voor deze mensen. Knus en gezellig! Check onze
ronde eettafels van alle verschillende materialen. 

Rechthoekig

Nog zo’n klassieke vorm! Een robuuste, grote rechthoekige tafel vult een flinke ruimte compleet. Aan een rechthoekige tafel kun je veel mensen kwijt en dat maakt een rechthoekige eettafel een uitstekende mogelijkheid voor gezinnen of voor als je vaak een groep vrienden of familie over de vloer krijgt. 


Een ander voordeel is dat je een rechthoekige eettafel makkelijk tegen de muur kunt schuiven, iets wat je met een ronde tafel niet zo snel doet. Daar staat wel tegenover dat niet iedereen elkaar aan kan kijken als alle plekken zijn gevuld.


Daarnaast is een grote rechthoekige tafel goed in te delen voor meerdere doeleinden. Links bijvoorbeeld het eetgedeelte en rechts een allegaartje van verschillende dingen zoals de knutselspullen van je kinderen, een laptop of iets anders.

Vierkant

Als een rechthoekige tafel te groot is voor je, is een vierkante tafel een uitstekende ‘escape’. De vierkante tafel heeft als grote voordeel hij geschikt is voor de wat kleiner ruimtes én dat je hem makkelijk van en tegen de muur kunt schuiven. Zo kun je gemakkelijk inspelen op de grootte van je gezelschap. 


Met een
vierkante tafel creëer je makkelijk een knusse en gezellige eethoek. Een vierkante tafel heeft daarnaast als voordeel dat iedereen elkaar aan kan kijken. Dat maakt deze eettafel geschikt voor leuke etentjes, gezellige borrelavonden en het spelen van spelletjes. Tip: denk goed na over de afmeting van de vierkante tafel. Wil je 1 persoon per zijde of juist 2? Pas daar de maat goed op aan zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Een klein nadeel is dat, en dat geldt ook voor de rechthoekige tafel, dat kinderen zich makkelijk bezeren aan de hoeken van de tafel. Daarnaast is het bijzetten van stoelen iets makkelijk aan een ronde dan aan een vierkante tafel.

Standaard ovaal

Het fabriceren van ovale tafels is één van onze specialiteiten en inmiddels hebben we ons aanbod al uitgebreid naar vier varianten. De meest bekende variant is standaard ovaal. Dit is een ovale eettafel zonder poespas in de klassieke ovale vorm. Standaard ovaal heeft als voordeel dat je wat meer mensen kwijt kunt dan aan een ronde tafel en dat je makkelijker een grotere ruimte vult. 


Bij het samenstellen van een ovale tafel is het slim om goed na te denken over de afmetingen. De beenruimte kan aan de kopse kant wat schaars zijn in het geval van een smalle ovale tafel. 


Een ander groot voordeel van deze tafel is dat er geen scherpe hoeken zijn waardoor een ovale tafel perfect past in een gezin met jonge kinderen. Een ovale tafel is eigenlijk een uitgerekte ronde tafel en dat betekent dat je elkaar allemaal aan kunt kijken. 

Deens ovaal

Een van de stokpaardjes uit de werkplaats van Table du Sud. Deze vorm is namelijk bij Table du Sud ontstaan en daarna in recordtempo uitgegroeid tot een van onze meest verkochte vormen voor eettafels. Dit komt door het ietwat afwijkende design en de voordelen die eraan kleven.


Bij een
Deens ovale eettafel is de kopse kant recht waardoor je aan beide uiteinden een extra zitplaats creëert, iets wat aan een smalle ovale eettafel niet zo is. Deens ovaal neigt zelfs een beetje naar een rechthoek.


Een groot voordeel van deze vorm is dat veel mensen aan tafel kunnen zitten en dat er geen ‘harde’ lijnen of hoeken zijn. Een mooi design én functioneel, dát is Deens ovaal. Ben je benieuwd naar half ovaal en halve cirkel? Lees dan onze
blog over de 4 ovale vormen

Kiezelvorm

Wanneer je fan bent van organische vormen is de kiezelvorm vast iets waar je blij van wordt! Deze natuurlijke vorm biedt je een originele mogelijkheid om je eetkamer te vullen zonder dat je daarbij inlevert op het gebied van de afmeting van het tafelblad. De kiezelvorm is een mix van alles wat. Deze tafel doorbreekt de rechte lijnen, biedt plaats aan relatief veel mensen en is eens wat anders dan al die andere tafels. 


Ontdek de
kiezelvormige tafels en laat je inspireren door alle mogelijkheden. Durf jij het aan om voor deze opvallende vorm te kiezen?

Algemene tips

Stel jezelf de juiste vragen als je op het punt staat om een vorm voor je eettafel uit te zoeken. Zo kom je steeds dichterbij je ideale vorm. Denk hierbij aan vragen zoals:


Hoeveel stoelen wil ik plaatsen?

Hoe groot is de ruimte waar ik mijn eettafel neer ga zetten?

Mag de tafel hoeken bevatten of juist niet?

Moet de tafel tegen de muur kunnen staan?

Hoe lang moet mijn tafel minimaal zijn?


Het aantal stoelen aan een tafel is een punt waar je wellicht even wat langer over na moet denken. Advies nodig? Lees dan onze blog over het
aantal stoelen aan tafel. Óf chat met ons via de website of plan een videocall in met een van onze showroom medewerkers.

Tafelvormen | Table du Sud
Tafelvormen | Table du Sud
Tafelvormen | Table du Sud

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Wij planten bomen! 

Van zonnepanelen tot aan duurzame stoffen. 

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom