Meer

Sluiten

Zó creëer je een Japandi woonkamer

Everything you need to know about industrial

Sta je op het punt om je woonkamer een complete makeover te geven? Heb je een verhuizing op de planning staan? Of ben je je losjes aan het oriënteren op een nieuwe stijl die jouw woonkamer een nieuwe boost moet geven? Dan is Japandi het overwegen waard!

Deze trendy woonstijl verbindt twee totaal verschillende culturen met elkaar en is een regelrechte hit. In deze blog vertellen we je meer over Japandi en focussen we ons op de inrichting van een Japandi woonkamer.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is Japandi? 

Misschien laat de naam Japandi niet meteen een belletje bij je rinkelen. Of denk je meteen aan ‘Japan’? Dat is dan een goede eerste gedachte! Japandi is namelijk een mix tussen Japans en Scandinavisch. Dit klinkt als een rare combinatie, maar in de praktijk vullen deze twee stijlen elkaar goed aan. Binnen Japandi wordt veel gebruik gemaakt van minimalisme, natuurlijke materialen en rustgevende elementen. Wil je graag meer weten over deze aparte woonstijl? Lees dan alles over Japandi ter inspiratie. 

Natuurlijke materialen

Op het gebied van natuurlijke materialen kun je enorm veel kanten op. Bij Table du Sud werken we met veel verschillende materialen en dat betekent dat er altijd wel een optie beschikbaar is die jouw interieur een boost geeft. Denk daarnaast vooral in mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is eikenhout. Veel mensen denken bij eikenhout meteen een de typische bruine houtkleur, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. In onze werkplaats in het Brabantse Heeze experimenteren graag met verschillende kleuren en designs. Zo kun je een eikenhouten salontafel in meer dan tien kleuren samenstellen! Daarnaast zorgt de structuur van het hout voor een typische uitstraling. Ben je echt op zoek naar de meest natuurlijke look? Dan adviseren we je om voor geleefd eiken te kiezen. Bij geleefd eiken laten we noesten en scheurtjes gewoon zitten. Lees alle informatie over eikenhout en ontdek welke varianten we nog meer voor je hebben.

Organische vormen

Organische vormen zijn erg populair. Traditionele vormen zoals de cirkel en rechthoek zien we uiteraard nog steeds terug in onze interieurs, maar de afwijkende vormen winnen langzaamaan terrein. Een organische vorm is een ander woord voor een natuurlijke vorm. Denk bijvoorbeeld aan een waterdruppel. Bij Table du Sud zijn we helemaal weg van de kiezelvorm. Deze vorm leent zich perfect voor een eettafel, maar bijvoorbeeld ook voor een salontafel. Wat dacht je bijvoorbeeld van Salontafel Liv? Uiteraard hebben we ook sets voor je in petto, zoals salontafel set Gabri!

Daarnaast raden we aan om ook je toekomstige bank eens goed onder de loep te nemen met je nieuwe woonstijl in het achterhoofd. Een hoekbank heeft uiteraard een hoek, maar er zijn wel degelijk banken waarbij de lijnen allesbehalve strak zijn en die dus perfect passen binnen de Japandi woonstijl, zoals Bank Melle. Goed om te weten: de afbeeldingen van onze banken geven je een indicatie van de bank, maar letterlijk iedere bank is te koop in verschillende stoffen, materialen en opstellingen. 

Kleurgebruik

De kleuren van je nieuwe meubels en accessoires mag je zeker niet onderschatten. Zij zorgen voor de harmonie onderling én de algehele uitstraling. De rustgevende kleuren doen het goed binnen Japandi. Denk hierbij aan beige, lichtbruin en varianten van wit. Uiteraard is dit geen verplichting. Volg je gevoel en pas kleuren zoals okergeel en donkergroen gewoon toe als je daar de mogelijkheid tot ziet. Vind je het lastig om het hele plaatje voor je te zien? Twijfel je tussen een aantal kleuren? Of wil je graag passend advies om de laatste knopen door te hakken? Dan ben je van harte welkom in één van onze showrooms in Heeze, RotterdamUtrecht of Deventer. Hier staan ervaren experts voor je klaar die ruim de tijd nemen om je te helpen. Zo kun je met een fijn gevoel de laatste keuzes maken en je Japandi interieur realiseren!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Meer Blogs?

Gebrek aan creativiteit? Lees onze inspiratieblogs

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom