Meer

Sluiten

Alle antwoorden op vragen over de Martindale score

De kleur van je nieuwe stof, de algehele uitstraling van je meubel en de combinatie met de rest van je interieur? Als je een nieuwe stof uit gaat zoeken voor je eetkamerstoel of bank, zijn er veel factoren belangrijk.

Maar heb je ook al nagedacht over de sterkte van je stof en de belasting die jouw stof aan moet kunnen om dag na dag te shinen? De Martindale score is een handige schaal die laat zien hoe sterk een bepaalde stof is. In deze blog vertellen we je er alles over!

Hoekbank | Table du Sud
Hoekbank | Table du Sud
Martindale | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Wat is de Martindale score?

Om de Martindale score te beschrijven komen we vaak termen tegen als slijtproef en slijtagetest. Met andere woorden: er wordt gekeken hoe snel een stof slijt. Deze score geeft dus aan hoe sterk jouw stof is. Zeker in het geval van spelende kinderen en huisdieren kan een stof relatief veel te verduren krijgen. Het is dan slim om even te checken wat de Martindale score van jouw favoriete stof is. Zo kom je na een aantal maanden of jaren niet voor verrassingen te staan.


Hoe wordt de slijtage voor de Martindale score getest?

Om de duurzaamheid en slijtage van stoffen te meten, heeft de textielindustrie deze Martindale test in het leven geroepen. Tijdens de test wordt de stof tegen een gestandaardiseerd schuuroppervlak gewreven. Na verloop van tijd zal de stof hoe dan ook gaan slijten. Het aantal wrijfbewegingen of omwentelingen dat nodig is om de stof te doen slijten is de uiteindelijke Martindale score.


Wat betekent de Martindale score nu echt?

Op een flyer, informatiepagina of in een brochure zie je dat een stof een Martindale score van 75.000 heeft. Eigenlijk weet je nu nog niks. Het is dan fijn als je de categorieën kent. Hieronder laten we je zien wat de Martindale score van je stof echt betekent.


>0 - 6.000 → Deze stoffen zijn niet slijtvast en kunnen het best voor siermeubels worden gebruikt. 


6.000 - 15.000 We adviseren om de stoffen uit deze categorie niet intensief te gebruiken. Probeer het zitten op banken en eetkamerstoelen met deze Martindale score zo veel mogelijk te beperken. 


15.000 - 40.000 Dit is eigenlijk de basis als je op zoek gaat naar zitmeubelen. Stoffen met deze score kunnen iedere dag gebruikt worden om op te zitten.


40.000 - 75.000Dit is weer een stapje beter. Deze stoffen kunnen intensief worden gebruikt.


75.000 - 100.000 Dit zijn erg sterke stoffen die tegen een stootje kunnen. Deze stoffen kun je maximaal belasten.


100.000+Dit is het neusje van de zalm. Dit zijn ijzersterke stoffen die gebruikt kunnen worden in alle mogelijke omstandigheden. Denk aan meubels thuis, maar ook aan intensief draaigebruik in de horeca bijvoorbeeld.

Wat is de Martindale score van de Table du Sud stoffen?

Het is onmogelijk om de score van al onze stoffen voor je op een rijtje te zetten. Daarvoor zijn er simpelweg te veel opties. Maar wist dat we ook een eigen Table du Sud stoffenlijn hebben waarvan we de scores wel kunnen delen? Neem eens een kijkje op de Table du Sud stoffen pagina en ontdek de Martindale scores van onze duurzame opties. Spoiler: vrijwel al onze stoffen scoren hoger dan 75.000 en er zijn zelfs een aantal opties die boven de 100.000 uitkomen! Daarnaast adviseren we je om onze blog over de Table’s Choice te lezen. Wil je graag de Martindale score weten van een andere stof? Neem dan even contact met ons op of bezoek één van onze showrooms in Heeze, Utrecht, Rotterdam of Deventer. In onze showrooms liggen stofstalen zodat je de stof kunt voelen. 


Geven jullie ook advies over de stoffen en de Martindale scores?

In onze showrooms staan onze specialisten voor je klaar om je te helpen met het maken van keuzes. In Heeze, Utrecht, Rotterdam en Deventer vind je een gedeelte van ons aanbod en dus ook een aantal stoffen. Van de stoffen die niet staan uitgestald hebben we stofstalen en stofkarren zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Onze experts helpen je graag met het doorhakken van knopen en het geven van extra informatie. Tip: we hebben ook een materialenkaart met populaire stoffen en losse stofstalen. Hiermee kun je thuis op je gemak bekijken en voelen wat bij je past.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Stofstalen bestellen

Ontdek onze beste stofstalen.

tuintafel-keramiek _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom