Meer

Sluiten

Creëer een prachtige hotel chique keuken

Lees alles over deze bijzondere stijl

De afgelopen jaren hebben we veel woonstijlen zien komen en gaan, maar van hotel chique mogen we toch wel zeggen dat het een blijvertje is. Zelf zijn we enorm fan van deze woonstijl en daarom is het één van zeven woonstijlen die we uitlichten op onze website. Als we dieper op hotel chique ingaan kunnen we de focus leggen op bepaalde woonruimtes.

Deze keer is het de beurt aan een keuken of eetkamer in de hotel chique stijl. Wat is dat eigenlijk? Waar moet je op letten als je een dergelijke keuken wil realiseren en welke kleuren kun je hier het best voor gebruiken? In deze blog geven we antwoord op al deze en een aantal andere vragen!

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Wat is hotel chique?

Hotel chique? Misschien dacht je bij het lezen van de eerste alinea wel: het doet een vaag belletje rinkelen, maar ik weet niet meer precies wat het is. Hotel chique is een woonstijl waar de focus ligt op luxe, rijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan marmer en messing, maar ook aan luxe houtbewerkingen. Qua stoffen kun je denken aan velvet en op het gebied van accessoires doen elegante lampen, vazen en kunstwerken het altijd goed.


Geef je keuken een boost

Nu je weet wat hotel chique is, richten we onze pijlen op je keuken of eetkamer. Misschien kan die wel wat vernieuwing gebruiken. Of sta je op het punt om te verhuizen en zoek je inspiratie? Het is hoe dan ook leuk om je eens te verdiepen in de mogelijkheden die hotel chique je biedt. 

Zo kom je in veel hotel chique keukens natuurlijke materialen tegen zoals marmer en luxe eikenhouten bewerkingen, maar ook gouden details en velvet. Het is aan jou om hier een mooie balans in te vinden zodat de ruimte mooi aansluit bij de rest van je begane grond. Heb je hierbij passend advies nodig? Bezoek dan één van onze showrooms of neem even contact met ons op. We helpen je graag!


Tot slot is het leuk om met opvallend behang wat aandacht weg te halen van de keuken en de meubels zelf. Ook dit is typisch voor de hotel chique stijl. Qua kleuren denken we vooral aan donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood.

Passende eettafel

Het keukenblok, de muren en de overige accessoires en details heb je al helemaal hotel chique gemaakt. Nu is het tijd om het pronkstuk van de ruimte te bespreken: de eettafel waar je met z’n allen dag na dag aan geniet. Bij Table du Sud maken we de meest uiteenlopende eettafels in onze eigen werkplaats en dat betekent dat we ook exemplaren fabriceren die perfect passen bij de hotel chique woonstijl.

Zoals we eerder al aan hebben gegeven passen mooie houtbewerkingen goed bij deze stijl. Wat dat betreft is een robuuste boomstamtafel een perfecte match. In onze werkplaats in Heeze hebben we boomstamtafels van eikenhout en Suar boomstamtafels voor je. Ons Suar hout is afkomstig uit Indonesië. Met een Suar boomstamtafel haal je een unieke tafel in huis die letterlijk niemand anders heeft. Bij het oriënteren zie je precies welke planken we op voorraad hebben zodat je de juiste plank voor jouw keuken of eetkamer uit kunt zoeken. 

Daarnaast passen marmer en keramiek goed bij hotel chique. Marmer is al eeuwenlang populair en dat zal de komende jaren niet veranderen. Keramiek heeft veel weg van marmer, maar is iets makkelijker te onderhouden. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen marmer en keramiek? Lees dan onze blog over de voordelen van een keramieken blad. Hierin behandelen we alle relevante verschillen met marmer. 


Overige inspiratie

Past de hotel chique woonstijl net niet bij je of ben je benieuwd welke stijlen op dit moment nog populairder zijn? Check dan de verschillende woonstijlen, die we uitgebreid belichten. Van landelijk tot Scandinavisch en van modern tot Japandi. We laten alle woonstijlen die we de moeite waard vinden de revue passeren. Veel leesplezier!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Check álle eettafels

What's your favorite?

bartafel_anneclaus1 Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 Art-in-return-stukken cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom